Kender du Hundeuniversitetet

05-01-2023 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub har fået skabt en rigtig god platform, som byder på mange spændende kurser.  I løbet af december blev der blandt andet offentliggjort nye kurser relevant for opdrættere

Copyright Ridehesten.com

 

Hundeuniversitetet er Dansk Kennel Klubs online læringsplatform, hvor alle hundemennesker kan finde lærerige kurser, som er målrettet lige netop dem, der har hjerte for hunde og lyst til at lære mere om netop deres firbenede ven.

Der er allerede rigtig mange kurser, man kan følge på universitetet, og i december kom der nye til. 

 

Reproduktion

Copyright Ridehesten.com

Der kan være mange spørgsmål der melder sig, når du skal have et kuld hvalpe, især hvis det er første gang. For hvordan er det lige, man finder det optimale parringstidspunkt? Hvad skal man være ekstra opmærksom på under drægtigheden?
Og hvordan kommer fødslen mon til at gå? 

På dette kursus med den utrolig dygtige dyrlæge, Katrine Kirchhoff, bliver du klogere på det hele – parring, drægtighed, fødsel og tiden med de nyfødte hvalpe. Du får endda også mulighed for se med fra sidelinjen, når alaskan malamut-tæven Mocha føder sine hvalpe.

 

Jura - Køb og salg af hunde

 

Copyright Ridehesten.com

Det kan umiddelbart virke mærkeligt, men i forhold til købeloven er en hundehvalp ikke anderledes end et køleskab eller en computer. Det vil sige, at man som opdrætter/sælger er omfattet af købelovens bestemmelser i forhold til f.eks. reklamationsret.

 

På dette kursus sørger jurist Jan Larsen for, at du får styr på de juridiske aspekter ved køb og salg af hvalpe og voksne hunde. I del 3 kommer han desuden ind på nogle af de regler, der er, i forhold til hold af hunde.

 

Grundlæggende genetik

Copyright Ridehesten.com

På dette kursus får du en gennemgang af den grundlæggende teori om gener og arvelighed. Denne viden er nyttig for dig uanset om du allerede er opdrætter, overvejer at blive det eller om du bare er nysgerrig på at vide mere om din hunds genetiske bagage.

Ved hjælp af aktuelle eksempler fra arvelige sygdomme til pelsfarver, bliver du fortrolig med de vigtigste genetiske begreber.

Du kommer også til at lære om hunderacer som populationer og betydningen af bla. indavl, matadoravl og genetisk variation.

 

LÆS MEGET MERE OM HUNDEUNIVERSTITET HER

 

Læs også

QUIZ: Dyrevelfærd på EDS

12-05-2023 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Dansk Kennel Klub har ekstra stor fokus på dyrevelfærden på European Dog Show. Her kan du quizze lidt i reglerne

APRILSNAR: Snoop Dogg til EDS

01-04-2023 14:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub kan nu afsløre, at den amerikanske rapper Snoop Dogg vil kaste stjernestøv over European Dog Show i Herning.

Resultat af DKK's bestyrelsesvalg

16-01-2023 12:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er stemmerne fra bestyrelsesvalget optalt og her kommer resultatet

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

BLOG: Sallys historie -del 2 - Sallys ben reddet fra amputation

30-05-2023 09:42, af Vivian Birlie
Blog|

Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Prisen på at have et kæledyr går kun én vej - Og det er desværre op

25-05-2023 11:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det  overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere. Hele 63 % af de 800 adspurgte personer svarer, at det er blevet dyrere at have kæledyr