Firbenet winter wonder-magi i Herning

06-11-2023 15:22, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend den 11.-12. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste og mest prestigefyldte hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Winter Wonder Show er et sandt hundemekka med masser af mulighed for alle hundeelskere og hundeinteresserede i at få en overdosis af pelset, logrende kærlighed.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Mediehuset Wiegaarden

På lørdag den 11. november vil dørene slå op til weekendens todages udstilling – ”Winter Wonder Show” - med i alt 6.500 tilmeldte hunde. Messecenter Herning danner ramme om årets flotteste og mest prestigefyldte udstilling og da alle hunderacer bedømmes begge dage, vil det dagligt være muligt at opleve næsten 300 forskellige racer. Og for de mange hunde og udstillere er der mere end bare ære og værdighed på spil inden for hundesport: der er også flotte rosetter, pokaler og ikke mindst titler og selvfølgelig prale-ret. Søndagens udstilling gælder ovenikøbet kampen om titlen som Dansk Vinder for de smukke og dygtige udstillingshunde.

Sammen og imod hinanden

De kommer alle sammen; de små og de store, de massive og de slanke, de pelsede og de nøgne, de hurtige og de langsomme. Hundene altså. Og alle dukker de op med ét formål for øje – at dyrke deres yndlingssport. Sammen og imod hinanden. Hundeudstilling er som al anden hundesport – og sport generelt – en måde at dyrke en hobby og finde et fællesskab i din egen passion eller kærlighed til noget bestemt. I dette tilfælde menneskets bedste ven: hunden.

Selvom der nok er mange der i flæng kan nævne de mest populære hunderacer, såsom labrador retriever, fransk bulldog eller schæfer, så er hundeudstilling også en mulighed for at opleve alle de hunderacer, du ellers normalt ikke ser eller genkender i gadebilledet. For eksempel vil de to (herhjemme) helt ukendte racer, posavski støver og grand gascon saintongeois, gøre deres debut på den danske udstillingsscene side om side med 80 af de nok mere kendte pudler i fire størrelsesvarianter og med 53 af verdens mindste hunderace, chihuahua, som mange nok kan genkende efter dens storhedstid i 00’erne, hvor især Paris Hilton gjorde racen ekstremt populær.

Så uanset om du bare gerne vil have en kæmpe oplevelse i dette Winter Wonder-hundemekka eller om du er på udkig efter dit næste firbenede familiemedlem, så er weekendens udstilling noget for dig. Her er rig mulighed for at gå all-in på logrende kærlighed.

Årets hunde

Hundene og deres ejere mødes i venskabelig ”kamp” om at blive kåret til dagens smukkeste hund og når søndagens udstilling er afsluttet, kendes også resultatet for hvem der endeligt kan kåres som Årets Hund 2023 i Dansk Kennel Klub. Winter Wonder Show er nemlig ikke blot en almindelig hundeudstilling, men danner også rammerne for kåring og hædring af de hunde, som i årets løb har vundet mest og dermed kan løbe afsted med titlen som f.eks. ”Årets Hund”, ”Årets Veteran” eller ”Årets avlshund”. Denne hædring af årets mest vindende hunde finder sted søndag efter dagens Best in Show-konkurrence og vil foregå med pomp, pragt og en stor portion grandeur, som disse smukke hunde fortjener.

Dét for børn – og barnlige sjæle

Til børnene, der er med på udstillingen, vil der være masser af sjov at finde i Dansk Kennel Klub’s Hund & Familie-stand, der ligger i hal C. Her kan børnene lave perleplader, tegne, hygge og de og deres forældre kan få en snak om livet med hund. Derudover vil der være en skattejagt for børn under 16 år, som vil sende børnene rundt i hallen, hvor de skal løse opgaver og svare på spørgsmål. Det er ganske gratis at deltage og forældre er velkomne til at hjælpe.

Derudover vil der være mulighed for jule-krea i standen, hvor børn og barnlige sjæle kan lave deres egen julekalender eller lave deres eget julepynt, som de enten kan tage med hjem eller hænge på standens juletræ.

Alt det du ikke kan leve uden

Udover de mange udstillingsringe danner Messecenter Hernings store haller også ramme for hele 31 stande, hvor du kan købe alt til hund og livet som hundeejer. Der vil være alt hvad et hundeelskerhjerte kan begære – og lidt til. Så tag en tur rundt blandt standene og mærk hvordan det brænder i lommen, fordi dit Dankort skriger på at blive brugt!

Fakta
FAKTA OM WINTER WONDER SHOW

Dato:

11. - 12. november 2023

Udstillingens adresse:

MCH Messecenter Herning, Vardevej 1, 7400 Herning

Udstillingerne foregår indendørs.

Åbningstider:

Indgangen åbner kl. 07.45, og konkurrencerne starter kl. 09.00 begge dage.

Adgangspriser:

  • Voksne: Kr. 65,- pr. dag.
  • Børn 6-12 år: Kr. 15,- pr. dag.
  • Børn under 6 år: Gratis
  • Familiebillet (2 voksne + 3 børn): Kr. 130,- pr. dag.
  • Entré for gæstehund (+ 3 mdr.): Kr. 35,- pr. dag.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.