Et udstillingsår går på hæld

28-12-2013 09:42, af Tine Luther
Dansk Kennel Klubs udstillinger har succes – flere og flere tilmeldinger har været kendetegnende for udstillingsåret 2013. Hvad vil 2014 byde på?
Copyright Ridehesten.com
Foto: hunden.dk/Maria Schacht

I år har DKK oplevet en fremgang i tilmeldinger på årets mange udstillinger. En udstilling er ikke blot kun for erfarne udstillere med mange års erfaring i at fremvise deres hunde på bedste vis. En hundeudstilling er også en god mulighed for at se en masse smukke hunde af forskellige racer og afstamning. Derfor kan det også være en god ide, at besøge en af DKK's udstillinger, hvis du netop er på udkig efter den helt rigtige race, inden du køber ny hund. Her er ikke blot et kæmpe udvalg af hunderacer med mange forskellige egenskaber – men også ejere og opdrættere, der har mange års erfaring med hundene og gerne hjælper og giver et godt råd med på vejen til at finde den helt rigtige race for dig. I 2014 kan du opleve følgende internationale udstillinger i Danmark: • Fredericia, 8.-9. februar 2014 • Roskilde, 10. – 11. maj 2014 (dobbeltudstilling, kval. til Crufts søndag) • Vejen, 21. – 22. juni 2014 (dobbeltudstilling) • Bornholm, 16. august –17. august 2014(dobbeltudstilling) • Hillerød 20.-21. september 2014 (KBHV) • Herning, 1. – 2. november 2014 (dobbeltudstilling, DKV søndag) Og nationale udstillinger i Danmark: • 17.-18. maj 2014 - DKK Kreds 5 - Hedensted • 23.-24. august 2014 - DKK kreds 6 - Aarhusområdet Specialklubudstillinger Udover de internationale udstillinger afholdes der ligeledes en række specialklubudstillinger samt skuer landet over. En specialklubudstilling afholdes af en specialklub under DKK, der består af forskellige typer af hunderacer, som fx “Klubben for små selskabshunde” der afholder udstillinger udelukkende for deres racer. Datoerne for disse findes på den enkelte klubs hjemmeside. Skuer Udover disse afholder DKK's kredse hvert år skuer, der foregår som uofficielle udstillinger, med god mulighed for at øve og fremvise sin hund under mere rolige forhold end de internationale udstillinger, hvor der er tusindevis af hunde tilmeldt. Datoer herfor findes på DKK kredsenes egne hjemmesider. En oversigt over kredsene kan findes på dkk.dk De udenlanske udstillinger Hvert år afholdes hvert år tusindevis af udstillinger verden over. En oversigt over disse kan blandt andet findes på FCI's (den internationale sammenslutning af kennelklubner) officielle hjemmeside – eller de enkeltes landes kennelklubs hjemmesider. I 2014 afholdes WORLD DOG SHOW, også kaldet verdensudstillingen, den 8.-10. August i Helsinki, Finland. Her dyster hunde fra hele verden, blandt andet om den prestigefyldte titel WORLD WINNER 2014. EUROPEAN DOG SHOW, også kaldet europaudstillingen, afholdes i Tjekkiet den 23.-26. oktober. Følg med på hunden.dk Som noget nyt i 2013 har hunden.dk introduceret “Hunde på toppen” - her kan alle oploade billeder og resultater fra diverse udstillinger og hundesportsgrene under DKK. Dermed kan du informere om din egen hund og holde dig opdateret på kryds og tværs af racer og hundesportsgrene (klik på knappen i den lodretet menulinje, banneret over nyhederne eller linket under billedet til højre)

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.