Et udstillingsår går på hæld

28-12-2013 09:42, af Tine Luther
Dansk Kennel Klubs udstillinger har succes – flere og flere tilmeldinger har været kendetegnende for udstillingsåret 2013. Hvad vil 2014 byde på?
Copyright Ridehesten.com
Foto: hunden.dk/Maria Schacht

I år har DKK oplevet en fremgang i tilmeldinger på årets mange udstillinger. En udstilling er ikke blot kun for erfarne udstillere med mange års erfaring i at fremvise deres hunde på bedste vis. En hundeudstilling er også en god mulighed for at se en masse smukke hunde af forskellige racer og afstamning. Derfor kan det også være en god ide, at besøge en af DKK's udstillinger, hvis du netop er på udkig efter den helt rigtige race, inden du køber ny hund. Her er ikke blot et kæmpe udvalg af hunderacer med mange forskellige egenskaber – men også ejere og opdrættere, der har mange års erfaring med hundene og gerne hjælper og giver et godt råd med på vejen til at finde den helt rigtige race for dig. I 2014 kan du opleve følgende internationale udstillinger i Danmark: • Fredericia, 8.-9. februar 2014 • Roskilde, 10. – 11. maj 2014 (dobbeltudstilling, kval. til Crufts søndag) • Vejen, 21. – 22. juni 2014 (dobbeltudstilling) • Bornholm, 16. august –17. august 2014(dobbeltudstilling) • Hillerød 20.-21. september 2014 (KBHV) • Herning, 1. – 2. november 2014 (dobbeltudstilling, DKV søndag) Og nationale udstillinger i Danmark: • 17.-18. maj 2014 - DKK Kreds 5 - Hedensted • 23.-24. august 2014 - DKK kreds 6 - Aarhusområdet Specialklubudstillinger Udover de internationale udstillinger afholdes der ligeledes en række specialklubudstillinger samt skuer landet over. En specialklubudstilling afholdes af en specialklub under DKK, der består af forskellige typer af hunderacer, som fx “Klubben for små selskabshunde” der afholder udstillinger udelukkende for deres racer. Datoerne for disse findes på den enkelte klubs hjemmeside. Skuer Udover disse afholder DKK's kredse hvert år skuer, der foregår som uofficielle udstillinger, med god mulighed for at øve og fremvise sin hund under mere rolige forhold end de internationale udstillinger, hvor der er tusindevis af hunde tilmeldt. Datoer herfor findes på DKK kredsenes egne hjemmesider. En oversigt over kredsene kan findes på dkk.dk De udenlanske udstillinger Hvert år afholdes hvert år tusindevis af udstillinger verden over. En oversigt over disse kan blandt andet findes på FCI's (den internationale sammenslutning af kennelklubner) officielle hjemmeside – eller de enkeltes landes kennelklubs hjemmesider. I 2014 afholdes WORLD DOG SHOW, også kaldet verdensudstillingen, den 8.-10. August i Helsinki, Finland. Her dyster hunde fra hele verden, blandt andet om den prestigefyldte titel WORLD WINNER 2014. EUROPEAN DOG SHOW, også kaldet europaudstillingen, afholdes i Tjekkiet den 23.-26. oktober. Følg med på hunden.dk Som noget nyt i 2013 har hunden.dk introduceret “Hunde på toppen” - her kan alle oploade billeder og resultater fra diverse udstillinger og hundesportsgrene under DKK. Dermed kan du informere om din egen hund og holde dig opdateret på kryds og tværs af racer og hundesportsgrene (klik på knappen i den lodretet menulinje, banneret over nyhederne eller linket under billedet til højre)

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet