Winnie får kompetent hjælp

27-01-2020 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når Winnie Vestergaard, der er blind, i pinsen skal løbe K9 Biathlon ved Vilhelmsborg får hun hjælp af en ganske habil herre

Copyright Ridehesten.com
Foto: Lotte Höhrmann

Der er ingen tvivl om, at Winnie Vestergaard er en sej kvinde. Ikke nok med, at hun som blind kaster sig ud i at løbe K9 Biathlon ved Hundedagene på Vilhelmsborg, så lader hun sig ikke nøjes med en kort distance, men kaster sig ud på 12 kilometers løbetur med hunden.

Det kan hun naturligvis ikke selv, og derfor har Hundedagene og Winnie Vestergaard søgt efter en løbemakker til Winnie.

Det har de nu fundet, og det er ikke en hr. hvem som helst, der får lov at følge i Winnies fodspor. Manden, der skal agere øjne for Winnie på den strabadserende løbetur, er Jonas Beck Jensen, som selv er ivrig K9 Biathlon løber i både Danmark og i udlandet. Derudover er han hundefører hos Fighter Wing Skrydstrup.

– Jeg var med ude og tage nogle billeder og videoer med Winnie og folkene fra Hundedagene, og så spurgte jeg hende, om hun havde fundet en løbemakker. Da hun ikke havde det, tilbød jeg min hjælp, fortæller han og fortsætter:

– Jeg synes, det er virkelig fedt, at hun gør det, og jeg tror måske det kan være med til at motivere andre med handicap til at gøre noget lignende. Det vil jeg gerne hjælpe med til.

Under fotoseancen skulle Jonas Beck Jensen agere støtte for Winnie Vestergaard, så han har allerede smagt på, hvilke udfordringer der venter ham, når det går løs i pinsen på Vilhelmsborg.

– Vi skulle for eksempel løbe op af nogle små skråninger og allerede der havde jeg nok at se til. Jeg kunne ikke lade være med at have fokus på hendes hund, og tjekke hvor den var henne, men den havde hun jo faktisk 100 procent styr på, fortæller Jonas Beck Jensen.

Udover at være imponeret over Winnie Vestergaards gåpåmod og jernhårde vilje, så har Jonas Beck Jensen også allerede lagt mærke til forskellen på den måde, hendes hund er arbejdshund på.

– Det er virkelig interessant at se på, hvor forskelligt vores hunde arbejder. Når min hund arbejder, skal den jo være lidt en gadedreng og lidt rå i kanterne. Vi skal jo fange banditter med vores hunde, og derfor må de gerne sige vov og være meget energiske. Winnies hund er enormt opmærksom på hende hele tiden, og det er virkelig fascinerende at opleve, hvor forskelligt hunde kan arbejde, siger han.

Det er tydeligt at mærke, at Winnie Vestergaard er i trygge hænder hos Jonas Beck Jensen, men holdet er ikke fyldt op endnu. For det er lidt af en vanskelig opgave at skulle guide en blind gennem 12 kilometers vanskeligt terræn. Derfor er hun og Hundedagene i gang med at søge efter endnu en løbemakker til Winnie Vestergaard, så hun kommer til at blive fulgt af to makkere.

Vi følger naturligvis udviklingen.

Info

Arion Hundedagene på Vilhelmsborg

Hvornår: 30., 31. maj og 1. juni
Hvor: Vilhelmsborg, Bedervej 101, 8320 Mårslet

K9 Biathlon alle tre dage. Lørdag for børn

Læs også

Plæneklipper fuldender Winnies hold

18-02-2020 19:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er sidste hjælper til Winnie Vestergaard fundet, og det er i den grad en mand, der er vant til at dirigere

Med Winnie i mediemøllen

07-02-2020 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag mødtes Winnie Vestergaard med BT, der gerne ville lave en artikel om hende og hendes store udfordring med at gennemføre et K9 Biathlon på 12km som blind. Vi var med

Hundedage i Go’ Morgen Danmark

29-01-2020 12:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag morgen kunne danskerne stå op til synet af to seje hundemennesker i Go’ Morgen Danmark

K9 Biathlon er i den grad for alle

03-09-2020 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag er der K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg, og det viser sig, at sporten er for alle mennesker og hunde

Nyt miljøtræningscenter for hunde i Mørkøv

25-09-2019 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt miljøtræningscenter henvender sig til alt fra familiehunde til sepcialsøgshunde

BLOG: En fantastisk dag med K9-biathlon FOR ALLE.

08-09-2021 12:18, af Karoline Sidelmann Brinch

Lørdag d. 25. august var en dag vi havde ventet på med spænding og glæde. Der var det nemlig tid til K9-biathlon i de skønne omgivelser ved Vilhelmsborg. Et arrangement af Lilleskov Slot som blev lavet ifm. DKKs Hund i fokus

IMPONERENDE: Blind løber K9 på Vilhelmsborg

17-01-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Winnie Vestergård er ikke en kvinde der er bleg for at tage en udfordring. Som formand for Brugernes Førehundeordning og Danmarks eneste blinde førerhundeinstruktør var hun kun et splitsekund om at sige ja til at kaste sig ud i 12 km K9 Biathlon til Hundedagene på Vilhelmsborg d. 30 maj – 1 juni, da Lotte Höhrmann fra Hundedagene kontaktede hende

Dansk/svensk gårdhundeklub indfører ny Årets Hund

12-08-2020 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Med de mange nye aktiviteter, der findes rundt omkring i det danske hundeland, er det også blevet muligt at indføre Årets Hund i nye discipliner. Nu kan dansk/svenske gårdhunde blive Årets Hund i K9 biathlon

Skandinaviens største terrænløb med hund

14-12-2023 09:55, af Anne Cecilie Sohl

Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.

Løb en aftentur med forhindringer med hunden

17-08-2021 14:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flot tilmeldingstal til K9 Biathlon for alle, men der er stadig plads til flere ........ og  var det måske noget med et aftenløb?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

40 års jubilæum for populært hundefoder

03-05-2024 14:28, af Anne Cecilie Sohl

For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundredevis af hunde indtog Kolding motocrossbane

02-05-2024 10:56, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 14. april blev motocrossbanen i Kolding forvandlet til en stor forhindringsbane, da Virbac afholdte motionsløb for hund og ejer.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.