Nyt miljøtræningscenter for hunde i Mørkøv

25-09-2019 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt miljøtræningscenter henvender sig til alt fra familiehunde til sepcialsøgshunde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I de gamle kostalde på avlsgården Orelund, der med sin lange og interessante historie rummer fantastiske muligheder for nye, spændende aktiviteter, vil der fremover blive miljøtrænet og uddannet alt fra familiehunde til professionelle specialsøgshunde. Det er netop miljøet og omgivelser i staldene, der gør dette sted så velegnet til formålet, og derfor fremover skal danne rammerne omkring Searchhouse aktiviteter.

Lokalerne bliver indviet med et åbent hus-arrangement 5. oktober kl. 10 – 14, hvor interesserede er velkomne til at kigge ind, og har man sin hund med er der flere aktiviteter, som man kan prøve på dagen. Hundefysioterapeaut og kraniosakralterapeaut Helle Hoffmann kommer også forbi, og tilbyder et gratis tjek af ens hund, og giver gode råd til at holde hunden i form.
Derudover kommer Kriminalforsorgens hundeførere og viser, hvordan de arbejder med deres mobil- og narkohunde. Kriminalforsorgen har nogle af Danmarks bedste specialsøgshunde, og med deres mobilhunde er de blandt de bedste i verden.

Searchhouse er en lokal virksomhed, som har specialiseret sig i miljøtræning og uddannelse af hunde og hundeførere til specifikke søgeopgaver – både af mere professionel/operativ karakter men også til privat brug. I Searchhouse tilbyder vi miljøtræning til alle hunde lige fra 7 uger gamle hvalpekuld, hvalpe-hold, familiehunden der har brug for at styrke dens tryghed i forskellige miljøer, til hunde der skal forberedes til et liv som professionel tjenestehund.    

Avlsgården Orelund blev opført omkring 1785, og har siden 1870’erne været i Treschow-slægtens ejerskab. Orelund blev de følgende år stærkt udvidet, og blev i 1923 udskilt som selvstændigt gods. Torbenfeld og Orelund Godser er i dag igen samlet og omfatter i 2019 tilsammen 1840 hektar.

– Searchhouse så netop de meget spændende og udfordrende muligheder for at kunne udvikle ideen om at skabe et perfekt træningssted for hunde, som skal trænes til at søge i forskellige miljøer. Specialsøg og miljøtræning er hovedoverskriften for den type af hundetræning, som fremover vil udfolde sig i de gamle stalde.  Faciliteterne er derfor indrettet, så der er mange udfordrende og udviklende søgemiljøer for hundene. Bl.a. vil der være en svævebane for hundene, fortæller ejer Johnny Bastian, der er registreret schweisshundefører og certificeret besigtigelseshundefører i Sverige. Derudover har han uddannet flere specialsøgshunde ved SWDI (Scandinavian Working Dog Institute) i Sverige.

Hundene i Searchhouse trænes til flere forskellige specifikke søgeopgaver som f.eks. kan være at finde væggelus, skimmelsvamp, adrenalin fra skadeskudt vildt, krudt, forurening, sprængstof og narko etc.


 

Læs også

Lille hund fundet i Sæby

06-03-2024 11:26, af Anne Cecilie Sohl

Nordjyllands Politi efterlyser ejeren til en mindre hund med brun/rødlig pels. Hunden blev fundet løbende frit omkring i en skov i Sæby lørdag aften den 24. februar omkring kl. 21.00. 

Droner skal hjælpe med at finde forsvundne hunde

25-01-2024 11:54, af Anne Cecilie Sohl

Et nyt projekt vil bruge droner med termisk kamera til eftersøgning af forsvundne eller bortløbne hunde. 

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Med Winnie i mediemøllen

07-02-2020 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag mødtes Winnie Vestergaard med BT, der gerne ville lave en artikel om hende og hendes store udfordring med at gennemføre et K9 Biathlon på 12km som blind. Vi var med

Dacia går all in på K9 Biathlon

09-02-2023 10:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

2023 bliver et stort hundeår. Snart er det tid til European Dog Show, og VM i dogdance som bliver årets helt store højdepunkt. Men som vi tidligere har skrevet, bliver der også masser af K9 Biathlon for alle, og nu afslører Dacia, at virksomheden bliver navngivende hovedsponsor for K9 Biathlon hele 2023

Skandinaviens største terrænløb med hund

14-12-2023 09:55, af Anne Cecilie Sohl

Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.

Løb en aftentur med forhindringer med hunden

17-08-2021 14:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flot tilmeldingstal til K9 Biathlon for alle, men der er stadig plads til flere ........ og  var det måske noget med et aftenløb?

Cani-hvad-for-noget??

09-10-2020 12:33, af Karoline Sidelmann Brinch

Jeg er canicrosser og ”K9-biathlet”... eller rettere sagt: Jeg OG Frida er! – for tror det er en af årsagerne til at jeg, og flere og flere andre hundeejere, er bidt af disse sportsgrene: Det handler om fællesskab og aktiviteter sammen med din hund – og med andre løbere. Man får rørt sig samtidig med at hunden både får motion og brugt ”de små grå” - bliver udfordret på balance, koordination og samarbejdsevner. Og så er det først og fremmest bare supersjovt

Vi er til K9 Biathlon i dag

03-06-2023 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er der i den grad skruet op for det gode hundeliv i Thyregod ved Give. Vi er med

K9 Biathlon: Ros til den korte rute

05-09-2020 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Yasmin Bøllehuus Rasmussen og hendes hund Riley var meget tilfredse med den rute, de prøvede ved K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt