Sådan påvirker de nye retningslinjer hundesporten

26-02-2021 11:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Samfundet lukker langsomt op, og det giver flere muligheder også for hundesporten. Her får du svar på nogle af de vigtigste spørgsmål

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

 

I cirka samme tempo som kviksølvet kravler op på havetermometeret, åbner Danmark stille og roligt op igen. Man kan håbe, at vi ikke kun går mod lysere tider rent årstidsmæssigt, men også kan begynde at se lyset bag det store monster, der hedder Covid-19.

Med den forsigtige genåbning følger flere muligheder for hundefolket, og herunder får du et overblik over, hvad det kommer til at betyde for dig. 

Først og fremmest: Indendørs aktiviteter er stadig lukkede, så her er der ingen ændringer, men bevæger man sig ud i forårsluften er der nyt på vej. 

Fra på mandag 1. marts må vi igen mødes til udendørs aktiviteter i grupper på op til 25 personer.

Herunder følger svar på nogle af de spørgsmål landets hundemennesker stiller. 


1. Gælder lempelsen af restriktionerne både for børn og voksne i forbindelse med hundesport?
Ja, forsamlingsloftet på maksimalt 25 deltagere gælder for alle uanset alder i forbindelse med udførelse af organiseret hundesport. DKK anbefaler fortsat, at der holdes 2 meters afstand mellem deltagere/instruktører/dommere mm.

 

2. Er der i forsamlingsloftet på maksimalt 25 inkluderet trænere, dommere, medhjælpere mv.?
Ja, forsamlingsloftet omfatter alle de tilstedeværende, dvs. både udøvere, trænere, dommere, medhjælpere og evt. tilskuere eller forældre mv.

 

3. Er der krav om negativ corona-test, før man må deltage i udendørs hundesport?
Nej, der er ikke krav om fremvisning af corona-test eller negativ test ved deltagelse i organiseret hundesport.

 

4. Må vi arrangere træning for flere grupper samtidig?
Ja, hvis I sikrer, at hver gruppe er på maksimalt 25 personer inkl. træner. I skal desuden sikre, at I overholder følgende:
- Der skal være tilstrækkelig afstand mellem grupperne - mindst 2 meters afstand mellem grupperne.
- I skal sørge for at afgrænse den ene træningszone/gruppe fra den anden. Anvend f.eks. kegler, toppe, snor, kridt eller anden tydelig markering.
- Der skal altid være en arrangør/ansvarshavende/træner eller anden ansvarlig til stede ved afvikling af hundesportsaktiviteter for børn. Husk, at vedkommende tæller med i det samlede antal på max 25 personer.

 

5. Må en træner stå for aktiviteter for flere grupper af 25 personer pr. gruppe samtidig?
Nej, hvis der er flere grupper til stede på samme tid, må en instruktør eller træner kun have ansvaret for aktiviteterne i én af grupperne.

 

6. Må klubhuse og foreningslokaler benyttes i forbindelse med f.eks. toiletbesøg og afhentning af udstyr?
Ja, toiletter, opbevaringsskure mv. må gerne holdes åbne for opbevaring og gennemgang/kortvarige ophold. Husk grundig rengøring, og stil evt. håndsprit og mundbind til rådighed.
 

Læs også

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Hundedamen med den vilde fortid

29-12-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her

Så hårdt er livet som hvalpeejer

11-01-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

40 års jubilæum for populært hundefoder

03-05-2024 14:28, af Anne Cecilie Sohl

For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands. 

Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundredevis af hunde indtog Kolding motocrossbane

02-05-2024 10:56, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 14. april blev motocrossbanen i Kolding forvandlet til en stor forhindringsbane, da Virbac afholdte motionsløb for hund og ejer.