Hundedamen med den vilde fortid

29-12-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

16. februar 2015 står Patricia Campbell Hearst midt i Madison Square Garden og bliver tiljublet af de mange tilskuere. Ved hendes fod står hendes shih tzu Rocket, der netop har vundet sin gruppe i Westminster Kennel Dog Show.

To år senere står hun der igen. Denne gang med to franske bulldogs: Tuggy, der netop er blevet kåret som bedst i racen, mens Rubi har vundet bedst i modsat køn.

Det er enestående, hvad Patricia Campbell Hearst har opnået ved denne enorme amerikanske hundeudstilling, men hendes historie rummer så meget mere end de flotte resultater.

I 1974 levede hun et ret kedeligt liv. Hun var 19 år og allerede forlovet med sin skolekæreste. Den unge pige, der var barnebarn af mediemanden William Randolph Hearst. På det tidspunkt drømte hun om at få to børn, en collie og en stationcar. Hun og ungdomskæresten Steven Wedd boede i Berkeley, der var en universitetsby med masser af aktivitet. Men det unge par holdt sig til hinanden og deltog ikke i det sociale liv.

I bogen Anyone’s Daughter står der, at hun havde samme farve og udstråling som maven på en fisk. Hun var kedelig. Han var kedelig. De var kedelige.

4. februar, 16 dage før hendes 20-års fødselsdag, skete der noget, der på et splitsekund ændrede den lille familie og ikke mindst hende.

Hun blev kidnappet af den venstreorienterede terrorgruppe Symbionese Liberation Army. Historien om hendes kidnapning gik verden rundt, og den 3. april 1974 offentliggjorde hun, at hun nu var en del af terrorgruppen.

I de kommende 17 måneder beviste hun, at hun mente det alvorligt. Allerede 15. april deltog hun i et bankrøveri, hvor hun blev fanget af overvågningskameraet. 16. maj var hun en del af en skudepisode, hvor hun skød mod en mand, der havde forfulgt hende og et par medsammensvorne, der netop havde begået en mindre lovovertrædelse.

Derudover var hun med til at fremstille sprængstoffer, som skulle bruges til at dræbe betjente med. Det lykkedes dog ikke for gruppen at få held med planerne.

18. september 1975 blev hun anholdt, og i 1976 blev hun idømt 35 års fængsel. En dom der senere blev sat ned til syv år.

I retten påstod hun, at hun var blevet hjernevasket til at gøre de ting, hun havde gjort for Symbionese Liberation Army.

Hun kom kun til at sidde i fængsel i 22 måneder. I 1979 valgte præsident Jimmy Carter at løslade hende. Livet i frihed var dog underlagt mange restriktioner, og hun fortsatte med at have status som prøveløsladt, indtil Bill Clinton benådede hende på sin sidste dag som præsident 20. januar 2001.

Copyright Ridehesten.com
FBI Efterlysning

Ude i friheden blev hun gift med Bernard Lee Shaw, der var politimand og havde været en del af det hold, der vogtede over hende under prøveløsladelsen.

Siden har hun optrådt i film, og der er skrevet flere bøger om hende, og så begyndte hun altså et liv som hundedame i topklasse.

Hun blev født Patricia Campbell Hearst, men er kendt under navnet Patty Hearst - rigmandsdatteren, der blev terrorist og siden hundedame.

Copyright Ridehesten.com
FBI Mugshot

 

Artiklen er lavet ud fra oplysninger på Berlingske, diverse bøger, westminister mfl.

Læs også

Pekingeser vandt Westminster

15-06-2021 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dette års udgave af Westminster Dog Show blev ligesom sidste år holdt i coronaens skygge. I år endte showet med en sejr til pekingeseren Wasabi

Westminster flytter ud for første gang i 100 år

26-10-2020 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Corona har fået arrangørerne af Westminster Dog Show til at flytte udstillingen ud af Madison Square Garden. Det er første gang siden 1920, det er sket

Golden retriever hyldes efter Westminster

13-02-2020 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Westminster Kennel Clubs enorme udstilling er netop slut. Vinderen blev en pudel, men det er en golden, der har stjålet opmærksomheden

Årets første BIS-vinder blev Galaksi ALL OF YOU FOREVER

13-02-2022 17:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Året er startet flot i udstillingsverdenen. Et særligt år, hvor alle udstillinger forhåbentligt bliver til noget, og hvor DKK fejrer 125 års jubilæum, er nu sparket godt og grundigt i gang

Væn hunden til at være alene hjemme igen

20-05-2020 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde har haft meget mere selskab de seneste måneder, end de har været vant til. Nu, hvor samfundet gradvist åbner igen, og hundeejerne skal tilbage på arbejde, er det vigtigt, at hunden igen vænner sig til at være alene hjemme

Fotos fra Bornholm er online

19-08-2021 08:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så er der billeder fra Bornholm. Her får du linket til dem

Flere hundetyverier i England under lockdown

30-07-2020 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Herhjemme tyder meget på, at der er sket en stigning i antallet af hundetyverier under coronakrisen. I England har man tal på stigningen

Frederikke blev dagens juniorhandler

19-06-2022 15:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En lang juniorhandlerkonkurrence sluttede kort efter klokken 15 med Frederikke Dalgaard Petersen som vinder

10 års jubilæum for DKK's internationale udstilling i Vejen

12-06-2016 15:46, af Kasper Larsson
Der blev spillet for fuld musik inden søndagens finaler. DKK fejrer 10 års jubilæum i Vejen med soundtrack af Vejen Garde.

Gratis fotografering af årets DKK-racevindere

04-11-2011 12:24, af Tine Luther
Alle årets DKK-racevindere 2011 har mulighed for at få offentliggjort et billede i DKK's racevinderkavalkade. Har du en racevinder, kan du få den fotograferet gratis til kavalkaden på Wiegaardens stand på DKK's udstilling i Herning denne weekend.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

40 års jubilæum for populært hundefoder

03-05-2024 14:28, af Anne Cecilie Sohl

For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundredevis af hunde indtog Kolding motocrossbane

02-05-2024 10:56, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 14. april blev motocrossbanen i Kolding forvandlet til en stor forhindringsbane, da Virbac afholdte motionsløb for hund og ejer.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.