AniCura Aarhus Dyrehospital har for nylig investeret i en splinterny MR-scanner, der er særligt udviklet til smådyr. Det gør det aarhusianske dyrehospital til den første smådyrspraksis i landet med adgang til MR-scanning døgnet rundt.
- Det har længe været vores ønske at kunne diagnosticere endnu mere præcist, end det har været muligt med en CT-scanner, for det er utrolig vigtigt, at dyret får den bedst mulige behandling. MR-scanneren giver mange flere muligheder for at opdage sygdomme i centralnervesystemet, epilepsi, hjernetumorer, diskusprolapser og meget mere, forklarer Rune Enghoff Petersen, der er fagdyrlæge hos AniCura Aarhus Dyrehospital.
Katte og hunde på helt op til 90 kg med eksempelvis lammelser eller kramper vil fremover blive tilbudt en MR-scanning for hurtigt og præcist at kunne stille en diagnose, som kan være alt fra hjerne- og rygmarvsproblemer til de såkaldte bløddele i og omkring led, fx menisken, ledbånd og muskler.
Kvalitetstjek af scanninger
Magnetisk resonans, i daglig tale MR, er en undersøgelsesteknik, der er baseret på brugen af et stærkt magnetfelt og radiobølger. I modsætning til røntgen og computertomografi (CT) involverer MR ingen former for stråling.
Foreløbigt udfører tre dyrlæger på AniCura Aarhus Dyrehospital det daglige arbejde med MR-scanneren, som for første gang blev taget i brug i december 2018. Dyrlægerne har blandt andet modtaget specialundervisning i brug af scanneren og besøgt et dyrehospital i München, som er specialister i MR-scanninger.
Derudover får AniCura Aarhus Dyrehospital en sekundær vurdering på langt de fleste scanninger hos en erfaren samarbejdspartner:
- På den måde sikrer vi, at der ikke bliver overset noget, og at vi kan yde den bedst mulige behandling. Indtil videre er MR-scanneren blevet taget virkelig godt imod, for vi har indtryk af, at de fleste dyreejere vil passe så godt som muligt på deres kæledyr. Det glæder os derfor, at vi nu kan tilbyde MR-scanning døgnet rundt som det eneste sted i Danmark, siger Rune Enghoff Petersen.
MR-scanning er et værktøj, der kan bruges, når dyrlægen skal finde frem til hvad en hund fejler – med hvad er en MR-scanning?
Amerikanske forskere har sammenlignet MR-scanninger af forskellige hunderacer og har fundet, at racernes hjerner adskiller sig fra hinanden alt efter, hvad racen er fremavlet til
Når jagtsæsonen skydes i gang, er det ikke vådeskud og angreb fra vilde dyr, der er de største farer for din jagthund. Mere normalt er det, at hunden får skader på muskler og led. Jagtskader som disse kan forebygges, understreger dyrlæge
I løbet af 2020 blev mere end 67.000 nye hunde registreret i Danmark, hvilket er det største antal nyregistreringer i over 10 år. Hos AniCura, der er en af Europas største grupper af dyrehospitaler, forventer man, at lige så mange danskere vil anskaffe sig en hund i 2021, og derfor har AniCura lanceret en ny digital tjeneste, der skal klæde nye ejere på til tilværelsen med hund
Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris
En stigende tendens til at filme kæledyr i unaturlige og ubehagelige situationer, der deles som underholdning på internettet, får nu en af landets største grupper af dyrehospitaler til at advare mod at optage og dele disse videoer. I mange tilfælde kan situationerne gøre skade på dyrene og føre til manglende tillid til kæledyrsejeren eller ligefrem angst hos kæledyrene, lyder det
Boehringer Ingelheim har undersøgt, hvad der skal til, før hundeejere vælger en ny dyrlæge. Det handler hverken om pris eller åbningstider. Den moderne hundeejer vil først og fremmest have tryghed
Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.
Mens Folketinget beder frisører og andre om at lukke, er der ikke nogen regler for dyrlæger. Derfor opfordrer dyrlægerne Den Danske Dyrlægeforening om at komme med en klar udmelding
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet