KLUMME: Sammenhold du

22-06-2020 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet en tradition, at vi udgiver klummerne fra bladet på nettet også. Her får du klummen fra det nummer, der udkom i sidste uge

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du medlem af en raceklub, en grillklub, en bageklub, ja, hvilken som helst klub, så kender du det.

De der erfaringer, markante meninger og endeløse diskussioner om, hvordan en hund bør se ud, om man kan byde sit kød at grille med kul kontra gas, eller om man overhovedet kan kalde sit brød for et rigtig brød, hvis det ikke er bagt med surdej lavet from scratch med importeret kildevand og økologisk mel, malet på en hjemmelavet stenkværn i måneskin.

Bølgerne kan gå højt, og til tider kan det virke, som om der aldrig vil blive ”fred”. Jeg tror, at det er de færreste klubber, der kan sige sig fri for et vist niveau af, lad os kalde det fnidder. Du ved, hvad jeg mener. Den der øv-stemning, der stikker sit tvære hoved frem af og til. ”Hun sagde…”    ”Han gjorde…”  og alle de kloge hoveder. Det er, for nu at sige det på jysk; godt træls. Det stjæler fokus, tid og kræfter fra det vigtigste, nemlig vores fælles passion.

En gang imellem kommer omstændigheder eller hændelser forbi; rusker i os, åbner vores øjne, får os til at glemme alt fnidder og minder os om det, som vi alle har til fælles. Vores fælles kærlighed til hundene, de lækre grillede bøffer og de perfekte afbagte brød og ikke mindst fællesskabet i klubben. Uden klubben ville vi bare være os selv, og det ville da være trist og kedeligt, ikk?

Heldigvis er intet så skidt, at det ikke er godt for noget. En lidt slidt frase, men ikke desto mindre er det yderst aktuelt i disse måneder, hvor ingenting er, som det plejer. Jo jo hundene har vi da heldigvis stadig, og de skal luftes, trænes, nusses præcist som de altid skal. Der mangler bare ligesom noget. Der mangler fællesskabet med resten af hundefolket. Den fælles træning, de fælles gåture, hyggen, latteren og sammenholdet ved ringsiden, kageorgierne efter træning osv.

Tid til at tænke ud af boksen og vise, at vi kan være sammen men hver for sig. Tid til at vise, at vi ”er lige her” for hinanden og at vi står sammen, selvom omstændighederne ikke gør det muligt at være fysisk sammen. Tilbuddene om Grill-sammen, Bag-sammen har været i overflod, og flere steder har mulighederne også været der for os med firbenede pelsede venner.  Her har MIN klub; Grand danois klubben for alvor bevist sit værd og sammenhold, når det virkelig har gjaldt, og jeg er stolt af, at kunne kalde mig en del af den store familie, for det er lige præcist det, jeg føler vi er; familie. En stor, skøn, broget en af slagsen.

Sammen har vi været på fælles ”Hver-for-sig-gåtur” online. En lille ting med stor effekt.

Sammen har vi samlet over 12.000 kroner ind til vores klubkasse ved et forårs-foto-event, som blev stablet på benene ved fælles hjælp i klubben og støttet op af fantastiske sponsorer, som jeg er så ubeskrivelig stolt af at have være en del af det. Sammen kan vi!!!

Det er muligt, at 2020 på mange fronter indtil nu har været en sløv dag i butikken. Men så grib chancen og brug den til at få fyldt op på hylderne med fællesskab, Vi-kan-og-vi-vil og sammenhold du.

Alt bliver godt igen, og så er vi klar til at slå dørene op sammen, og jeg glæder mig!!!

Vi ses ”lige om lidt” til træning, ved ringsiden, og herfra meldes der klar til at komme på græs!

Månedens klummeskribent Maibritt Larsen er ejer af Kennel Jutlander samt bestyrelsesmedlem og aktivitetskoordinator i Grand Danois Klubben DK.

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Vind biografbilletter med Hunden.dk

12-07-2011 14:05, af Nina Marie Villadsen
Der er nu endnu flere, der synes godt om Hunden.dk på facebook. Det vil vi gerne fejre med endnu en konkurrence!

Har du en god nyhed eller historie?

16-01-2024 10:51, af Anne Cecilie Sohl

Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde. 

Mest læste nyheder i 2020

01-01-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får I en oversigt over, hvilke nyheder der blev læst mest i 2020 på hunden.dk

Nytårsforsæt til dig og din hund

31-12-2016 10:35, af Kasper Larsson
Glem alt om at begynde i fitness eller at tabe dig – prøv i år at lade hunden bestemme, hvad dit nytårsforsæt skal være

Roskilde 2019: Første danske CACIB til dansk/svensk gårdhund blev norsk

09-05-2020 12:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen

Når Danmark er lukket ned

12-03-2020 08:49, af Astrid Gerd Holtet

Mange er i disse dage lukket inde. Frygt ikke der er masser af aktiviteter, man kan lave med hunden

Hunde med eksotiske venner

26-03-2013 08:42, af Nina Marie Villadsen
For et par dage siden kunne Hunden.dk fortælle historien om en hund, der havde udviklet et unikt venskab med en løve - i dag kommer så historien om en hunds venskab med en tiger

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.