KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com
Foto: Sine Kirkegaard Nielsen

 

Når jeg har været ude på interviewopgaver, har jeg ofte fået spørgsmålet, om jeg selv har hund. Jeg er ofte blevet mødt med en vis undren, når jeg har svaret nej til spørgsmålet, men sandheden er, at vi i familien ikke har haft det nødvendige overskud til at gå igennem det store arbejde, det er at have en hundehvalp.

Pludselig en dag opstod en mulighed, vi ikke selv havde overvejet. DKK’s adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen fra DKK kendte en ældre hund, som søgte et nyt hjem, og hun mente og håbede, at vores familie ville være den rigtige for ham.

Vi fik at vide, at han er en dansk spids på ti år, at han hedder Dino, og at han naturligvis er verdens dejligste hund, som fortjener en god alderdom.

Vi blev hurtigt enige om, at vi ville gøre forsøget. Vi kunne få Dino på prøveferie, og hvis både Dino og vi var glade for matchningen, så kunne han blive, og ellers havde han været på aktiv hundeferie hos os.  

Som forberedelse til prøveferien holdt vi onlinemøder med Lise Lotte Christensen, og hun var god til at svare på alle vores spørgsmål, for det at få en gammel hund er ikke ensbetydende med, at man bare tager hunden ind i familien, og så kører alt bare af sig selv.

En lørdag tog vi ned til Dinos ejer, Birgith Gammelgaard. Dino kom løbende imod os, og vi var solgt med det samme.

Efter en længere snak med Birgith tog vi Dino med i bilen, og siden har vi haft hund.

Dino er verdens dejligste hund. Han er god med børnene, og børnene er gode med ham. Man mærker på ingen måde, at han er en ældre herre, for han er både legesyg, kærlig og skør.

Men vi har også mærket, at Lise Lotte havde ret i, at man ikke bare overtager en hund, der kan alt bare, fordi den er ti år gammel.

For uanset, hvor velmenende vi er, så overtager vi jo også en hund, der er vant til nogle andre rutiner, og som lige skal finde ud af, hvordan man lever i vores familie, og som vi skal lære at kende.

Og der var da også nogle opstartsvanskeligheder og en enkelt gang, hvor vi kiggede hinanden i øjnene og snakkede om, hvorvidt vi skulle beholde ham. Men en snak med Lise Lotte gav os nogle værktøjer til at håndtere opstartsudfordringerne, og så var vi tilbage på sporet og en smule flove over, at vi overhovedet havde overvejet at give op. 

Vi har gjort meget ud af at aktivere ham med leg og træning i haven, lange gåture og udfordret ham til at bruge sin snude til at finde noget af den daglige kost.

Han har skullet lære at blive helt tryg ved os, og vi kan mærke, at den del er rigtig godt på vej. Han er god til at komme, når vi kalder, og det tager vi som et godt tegn.

Netop nu er der sat gang i ejerskifte af Dino, og så glæder vi os til at byde tidligere ejer Birgith velkommen i vores hjem, så hun kan besøge Dino. Vi er både hende og Lise Lotte meget taknemmelige, og næste gang jeg på en interviewopgave bliver spurgt, om jeg har hund, kan jeg med stolthed sige, at jeg har en dansk spids, der hedder Dino.  

Læs også

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Klumme: Hundeaktivitetscenter DKK Ringsted - De nye forpagtere

24-11-2022 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Klummen i det nyeste nummer af HUNDEN var lidt speciel, da det var forpagterne af det nye hundeaktivitetscenter i Ringsted, der fik ordet og dermed lov til at præsentere sig selv. Du får klummen her

Vi søger igen billeder fra jeres hverdag

10-05-2022 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så kan I igen sende billeder fra jeres hverdag med hunden og komme med i Magasinet HUNDEN

Hunde får også tandpine

10-05-2021 14:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tandpine er et problem for mange, men det er ikke kun mennesker, som kender til den dunkende fornemmelse i mundens indre. Hunde får også ondt i tænderne, men da de ikke kan tale, må hundeejeren være ekstra opmærksom på området. Slip for dyre tandlægebesøg med seks råd til god mundhygiejne hos hunden

WebTV fra udstillingen i Valby

26-06-2011 12:34, af Anne Kristine Tollestrup
Fik du heller ikke set finalerne til udstillingen i Hillerød? Husk at du kan se masser af WebTV fra udstillingen på hunden.dk.

Dagens Læserfoto: Fint nærbillede

21-12-2020 07:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Sådan kommer man tæt på en amerikansk cockerspaniel. Det er Louise Liv Kammersgaard, der har taget billedet

Gilpa

Lær tricket: Gi' pote

02-07-2018 08:07, af Zara Zachariasen

Det giver utroligt meget at træne tricks med sin hund. Det er både god hjernegymnastik for dig og din hund, men det udbygger også i den grad relationen mellem hund og ejer. Det at ejer og hund laver ting sammen skaber værdi for hunden, og denne værdi gør, at hunden meget hellere vil samarbejde i alle henseender. Derudover er det også bare vildt sjovt at lave ting med de firbenede

Cecilie Krarups oplevelser i Fredericia

20-02-2018 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for udstillingsverdenen. Denne gang fortæller hun om sine oplevelser på årets første hundeudstilling i Fredericia og ser frem mod show of winners

Cecilie Krarup fortæller om sit værste mareridt

11-06-2018 14:49, af Cecilie Krarup

Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her vil hun skrive om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger. Denne gang fortæller hun om en oplevelse, der kan kræve en pakke cleenex at læse

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.