Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Hvis du besøger Roskilde Dyrskueplads i den kommende weekend fredag til søndag, vil sandsynligheden for at møde en hund være næsten lig hundrede. Dansk Kennel Klub – Danmarks største organisation for hunde og hundeejere – afvikler nemlig en tredages udstilling med tæt på 3.000 hunde tilmeldt hver dag. Weekenden vil byde på konkurrencer om at blive både den bedste i sin egen race, men også fælles konkurrencer, hvor samtlige racer mødes og konkurrerer om i sidste ende at blive kåret til det prestigefyldte ”Best in Show”. Udover konkurrencerne byder udstillingerne også på masser af stande, hvor du kan købe alt en hundeelskers hjerte kan begære.

Udstilling er et dyrskue
Selvom det kaldes for en ”udstilling”, så er hundeudstillinger reelt et dyrskue. Det er nemlig tre dage, hvor du dels kan opleve et kæmpe ”cuteness overload”, men også få mulighed for at opleve menneskets bedste ven i 274 forskellige versioner og give et indblik i hvordan hunderacerne ikke bare er forskellige udenpå, men også indeni. Med over 8.500 tilmeldte hunde fra fredag til søndag vil du være garanteret kontrastfyldte hundeoplevelser, idet du kan gå fra ét område af udstillingen med 48 af de mindste chihuahua’er til et andet område med 54 af de kæmpe grand danois. Om du ønsker at vide mere om store hunde eller små hunde, jagthunde eller selskabshunde, hunde med lang pels eller ingen pels; så er dyrskuepladsen stedet at være i denne weekend.

Lydige hunde
Det er ikke kun hundens skønhed, der hyldes i den kommende weekend. Hundens – og ikke mindst førerens – evner sættes også på en prøve. Både lørdag og søndag kan du opleve dygtige hunde konkurrere i lydighed på et niveau, der kan imponere enhver hundeejer med deres fantastiske hund- og fører-samarbejde. Der skal intet mindre end 70 ekvipager i ilden om lørdagen og 63 om søndagen i alt fra begynder-klasse til elite-klassen og de bedste ekvipager kvalificerer sig til Danmarksmesterskabet i lydighed, som alle vil gå benhårdt efter. Konkurrencerne starter kl. 10 begge dage.

Hundevelfærd i højsædet
For Dansk Kennel Klub er det vigtigt at hundene altid har godt – både hjemme og når de er med os. Derfor er hundenes trivsel også et fokuspunkt, når der afvikles hunde-arrangementer og hundeudstillinger. For at tydeliggøre nogle af de områder, hvor hundenes velfærd er i fokus, har DKK udarbejdet en såkaldt ”velfærdsplakat”, der er synlig rundt omkring på udstillingen. På plakaten ses en række illustrationer, der signalerer hvordan DKK forventer at deltagerne håndterer eller tager hensyn til hundene, når de deltager i arrangementet. De skal altså ses som en række henvisninger hvordan vi sikrer at hundene få de bedste rammer og den bedste trivsel i løbet af udstillingen, mener adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen:

– Plakaten er blevet taget virkelig godt imod. Hundeejerne vil jo gerne gøre det godt for deres hunde, men der er meget at se til og måske er de lidt distræte. Plakaterne er synlige og minder deltagerne om hvad vores kodeks for god dyrevelfærd er. Der er deltagere fra udlandet og der kan også være forskel på, hvordan man håndterer hunde rundt om i Europa. Tegningerne er lette af afkode for både inden- og udenlandske udstillere, og skal ses om en venlig påmindelse om, at vi tager hundenes trivsel alvorlig, og at de skal have det godt mens de er på udstilling. Vi oplever heldigvis også, at udstillerne er rigtige gode til at følge vores anbefalinger, og de og deres hunde har det skønt sammen.

Dét for børn – og barnlige sjæle
Til børnene, der er med på udstillingen, vil der være masser af sjov at finde i Dansk Kennel Klub’s Hund & Familie-stand, der ligger i standområdet. Her kan børnene udfolde deres kreative evner i stor stil, da der vil være mulighed for både at tegne og lave perleplader, sin egen dyremaske, sin egen kæphest, perlehalskæde/-armbånd, samt nøgleringe. Kæphesten kan efterfølgende få sin første ridetur i den afmærkede ring ved standen, hvor de modige kæphesteryttere også kan afprøve spring.

Imens kan deres forældre få en god snak om livet med hund og eventuelt racevalg. Derudover vil der være en skattejagt for børn under 16 år, som vil sende børnene rundt i standområdet, hvor de skal løse opgaver og svare på spørgsmål. Det er ganske gratis at deltage og forældre er velkomne til at hjælpe.

Hvem, hvor og hvornår?
Der er fuldt program alle tre dage. Indgangene til arrangementet åbner allerede kl. 7.45 og konkurrencerne starter kl. 09.00 med eksteriørbedømmelser af de 274 forskellige racer. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der alle dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om at blive dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.

Alle venlige og lovlige hunde er velkomne, dog skal alle firbenede være ældre end 3 måneder og behørigt vaccineret.

Fakta
FAKTA

Udstillingens adresse:

Roskilde Dyrskueplads, Darupvej, 4000 Roskilde.

Udstillingen foregår udendørs.

Billetpriser:

Voksne: kr. 65,- pr. dag. Børn: 6-12 år: kr. 15,- pr. dag. Børn under 6 år: gratis. Familiebillet: kr. 130,- (gælder for 2 voksne + op til 3 børn). Entré for gæstehund: kr. 36,-

Copyright Ridehesten.com

Læs også

Fuld gang i Roskilde

10-05-2024 18:30, af Anne Cecilie Sohl

Fredag blev DKK's tredobbelte udstilling i Roskilde skudt i gang - og selvfølgelig var HUNDEN på pletten!

Nu er vi i gang i Roskilde!

22-09-2023 16:58, af Maria Lærke Mortensen

Hundeudstillingen i Roskilde er i fuld gang. De første vindere er allerede fundet og stemningen er helt i top på dyreskuepladsen

Lykkepiller i pels indtager Roskilde

18-09-2023 15:34, af Louise Trabjerg

I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. 

Frygt ikke nyt blod

15-05-2022 11:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos dansk/svensk gårdhund er det netop blevet bevist, at man godt kan nå store resultater, selvom anerne ikke er stambogsførte udstillingsstjerner

EDS: Danske racer i DKK European Cup Winner

20-05-2023 11:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag var der danske racer i den udstilling, der kører sideløbende for de racer, der ikke er FCI-godkendt

Har du en god historie

16-06-2018 11:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vejen står i hundenes tegn i denne weekend, og vi vil gerne fortælle alle de gode historier

Se alle vinderne fra Fredericia!

14-02-2014 19:39, af Anne Kristine Tollestrup
På HUNDE PÅ TOPPEN, kan du se alle vinderne fra weekendens DKK udstilling i Fredericia.

Her finder du racerne i Vejen fredag

17-06-2022 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er der en bestemt race, du ønsker at se i Vejen, så kan du lige her se, hvilke ringe de forskellige racer er i. Denne oversigt gælder fredag

Overraskende vinder i Vejen

18-08-2023 18:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Første dag i Vejen er slut. Det har været en dejlig dag, som sluttede med en overraskende men yderst fortjent vinder

BIG gik til Hodja's Darwin

11-11-2023 17:18, af Anne Cecilie Sohl

Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.