Årets Hund blev norsk

03-11-2019 18:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Faktisk var de fleste årskonkurrencer afgjort, inden hundene søndag eftermiddag gjorde deres entre i Store Ring. Her får du en oversigt over vinderne

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er der et land, der i den grad har været igennem lidt af hvert i år, når det handler om hunde, så er det Norge. Derfor kan man også godt gå med til, at Årets Hund blev norsk. 
Den utroligt smukke kerry blue terrier Schyloch Statement tog en suveræn sejr i et år, som har været præget af, at der har været mange forskellige BIS-vindere. Schyloch Statement tog dog med et suverænt forår og forsommer et gevaldigt spring ind som nummer et i Årets Hund. Med tre sejre i Vejen og 1. 3. og 4. BIS i Roskilde var det hele næsten afgjort, og så gjorde det den store forskel, at nordmændene var udelukket fra at deltage i Ballerup. 

- Det har været et meget specielt år for os nordmænd i år. Derfor betyder det også ekstra meget at vinde, lyder det fra Helge Kvivesen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Veteran blev for andet år i træk en sort hund. Sidste år var det en newfoundlænder og i år blev det Stine Hjelmes chowchow Piuk Chow Possesses Black Passion (Mandela), der med fire førstepladser, fire andenpladser og en enkelt tredjeplads ryddede bordet i kategorien, da den også vandt søndag i Herning.

- Det er overvældende. Sidste år blev han nummer fire i Årets Hund, så det er virkelig flot, at han bliver Årets Veteran i år, lyder det fra en tydeligt rørt Stine Hjelme. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Opdrætter blev suverænt Gitte Morells Cabaka og de charmerende samojedhunde, som udover opdrætterkonkurrencen også har gjort sig godt i blandt andet juniorhandling. Med seks førstepladser, to andenpladser og en tredjeplads var der langt ned til nummer to. Flot gået af Cabaka, der også lige tog sejren søndag i Herning. Det er fjerde gang Gitte Morell bliver Årets Opdrætter, hvilket er ny rekord i DKK.

- Vi er pavestolte over at have den rekord, og vi er stolte over det år, vi har haft. Vi har jo baldt andet haft to piger på 14 og 17 med på alle udstillinger, og de har virkelig gjort det godt, fortæller Gitte Morell.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Avlsgruppe var den eneste af kategorierne, der var spænding om. Med fire point mellem nummer et og to, hvor en sejr ville give fem point, kunne sejren gå til både Angelic Staff Lap of Luxury og Curias You Can Call Me Candy.
Det blev dog den førende staffordshire bullterrier, Angelic Staff Lap of Luxury, der løb med sejren. 

- Det er fantastisk. Vi har kunnet samle et rigtig godt team, og det er så dejligt at vores race får den anerkendelse. En staff er jo ikke lige så elegant som eksempelvis en samojed. Der er den mere som en drunken sailor i bevægelserne, griner Camilla Millis Christiansen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Juniorhandlerkonkurrence har i den grad været en fænomenal flot konkurence med den ene deltagerrekord efter den anden. Derfor er det også imponerende, at Årets Juniorhandler vandt så suverænt, som Daniel de Silva gjorde. 
Hele otte gange har han været på podiet, og selvom Ida Victoria Skodborg tog noget af en imponerende slutspurt med sejre på Bornholm, i Ballerup og lørdag i Herning, så var det ikke nok til at fravriste Daniel prisen. Og da Daniel vandt søndag i Herning, udbyggede han endda føringen og endte på 29 point, mens Ida Skodborg endte på en delt andenplads med Line Eriksen, som begge endte på 18 point.

- Det er virkelig fedt. Det er anden gang, jeg vinder, og det er jeg rigtig stolt af, lyder det fra Daniel de Silva, der ikke kommer til at forsvare titlen næste år, da han er 17 i dag:

- Men jeg fortsætter med at arbejde med min hund. Det kan jeg ikke lade være med, siger han.

Med dette siger vi tak for et fantastisk udstillingsår og stort tillykke til alle vinderne. Vi glæder os allerede til at tage hul på et nyt år med nye udstillinger, nye hunde og nye oplevelser.

 
 

Læs også

Årets juniorhandler for anden gang

12-11-2023 16:08, af Anne Cecilie Sohl

17-årige Sara DeAngelis kunne endnu engang tage titlen som Årets Juniorhandler med sig hjem. 

Naya vandt søndagens juniorhandlingdyst

12-11-2023 15:07, af Anne Cecilie Sohl

Efter søndagens flotte juniorhandling konkurrence vandt danske Naya Kühne Andersen. 

BIG gik til Hodja's Darwin

11-11-2023 17:18, af Anne Cecilie Sohl

Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin. 

Lørdagens BIS blev igen Power

12-11-2022 18:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Han gjorde det igen den hvide skønhed. Power vandt lørdagens udstilling og er nu sikker på at blive Årets Hund

HUND I FOKUS: Store oplevelser venter i dag

04-09-2022 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Igen i dag er der gået hund i Vilhelmsborg. Alt hvad hundehjertet kan begære er at finde, når dag to af årets Hund i Fokus kører fra morgen til aften

(Gammel) kending Årets Hund i lydighed

12-11-2018 15:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom Miriam Søndergaard nu har vundet 13 gange med fire hunde, er det stadig specielt at vinde Årets Hund i lydighed

Dansk BONUS i Sverige

15-12-2019 18:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets hund i Sverige er dansk

Se video: genoplev kåringen af Årets Hund

30-11-2023 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Det var et smukt øjeblik og der var fart på, da Årets Hund løb gennem Store Ring i Herning Messecenter ved årets sidste store udstilling, Winter Wonder Show. 

Ingen Årets Hund i 2020

11-09-2020 16:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Coronaen har i den grad sat sit aftryk på 2020, og nu betyder pandemien også, at de fleste årskonkurrencer i udstillingsverdenen aflyses

Husker du: Årets hund 1981

10-04-2020 14:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Her i påskedagene har vi planlagt en lille hyggeting. Vi lægger et gammelt billede op, som vi håber vil bringe minder for mange hundeejere, så er det jeres opgave at fortælle, hvad I husker 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.