Spænding til det sidste

04-11-2018 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er lagt op til noget af en spændende eftermiddag i Herning søndag, når konkurrencerne om årets hunde skal afgøres

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bliver det bullmastiffen Ali Honey Dynasty, der for andet år tager titlen som årets hund, eller bliver det purunge amerikanske cocker spaniel Galaksi All Rights Reserved, der løber med den prestigefulde pris? Det er et af de mest spændende spørgsmål, der bliver besvaret i Store Ring søndag eftermiddag.

Lørdag måtte Ali Honey Dynasti overgive førertrøjen til den Galaksy All Rights Reserved, da bullmastiffen kun opnåede en 5. plads i Best in Show, mens den amerikanske cocker spaniel blev nummer 2.

Resultatet betød, at der nu er 1 enkelt point, der adskiller de to hunde i kampen om at blive årets hund. Galaksy All Rights Reserved ligger nummer 1 med 96 point, mens Ali Honey Dynasty ligger nummer 2 med 95 point.

De afgjorte
I konkurrencen om at blive årets veteran har newfoundlænderen, Newetta’s Uffe Royal været suveræn i år, og med en sikker førsteplads inden søndagens konkurrencer, er den sorte skønhed sikker på at blive årets veteran. Newetta’s Uffe Royal har 29 point på førstepladsen, mens lhaso apsoen Medoc Incredible Kundo ligger nummer 2 med 10 point.

Årets opdrætter er ligeledes afgjort inden søndagens konkurrence. Angelic Staff er med deres charmerende staffordshire bulls sikre på at vinde dette års konkurrence. De ligger inden søndagens konkurrencer nummer 1 med 34 point, mens Of Trebons Berger Blanc med deres hvide schweiziske hyrdehunde ligger nummer 2 med 17 point.

På avlsfronten er der stadig spænding såfremt de nuværende nummer 2 stiller op til søndagens konkurrence. Det er porcelainen Flushtime Hey You Woman, der ligger nummer 1 med 32 point, mens grand danoisen, The King I And I King Arthur ligger nummer 2 med 28 point. Denne stillede dog ikke op lørdag. At porcelaine står til at vinde denne pris i år, er meget imponerende, da racen blev præsenteret første gang på en dansk udstilling tilbage ved årets første udstilling i Fredericia.

Juniorhandling med spænding
Titlen som årets juniorhandler går til en pige. Spørgsmålet er så bare, om det bliver Cecilie Krarup eller Camille Marie Saugmann Ørbæk. Camille vandt lørdagens konkurrence, og da Cecilie er faldet for alderskravet inden Herning, kan hun blot stå og kigge på konkurrencen uden mulighed for at skrabe point sammen til kontoen.

Inden søndagens konkurrence ligger Cecilie Krarup nummer 1 med 23 point, mens Camille Marie Saugmann Ørbæk ligger nummer 2 med 22 point. Alt afgøres altså på, om Camille bliver blandt de fire bedste i dagens konkurrence.

Vi glæder os til endnu en spændende konkurrence i Store Ring og opfordrer publikum til at hylde de flotte hunde og dygtige handlere og ejere.

Læs også

Verdensberømt hund i Danmark

04-03-2024 10:42, af Anne Cecilie Sohl

Selvom fokus er på hestene ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, er der også noget at se for hunde-enetusiasten. Showudvalget i Dansk Varmblod har arbejdet benhårdt for at sammensætte et smukt, bevægende og imponerende gallashow med en god blanding af danske og udenlandske ryttere samt artister.

If you can dream it - you can do it

14-02-2024 13:14, af Anne Cecilie Sohl

I et tilbageblik på årets sidste store udstilling, Winter Wonder Show i Herning 2023, fortæller vi her om Logslund Balto, der under den allersidste finale denne weekend skrev historie. 

Se video: genoplev kåringen af Årets Hund

30-11-2023 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Det var et smukt øjeblik og der var fart på, da Årets Hund løb gennem Store Ring i Herning Messecenter ved årets sidste store udstilling, Winter Wonder Show. 

Rottweileren blev Årets Hund

12-11-2023 16:12, af Anne Cecilie Sohl

Det var i den grad velfortjent da den smukke svenske rottweiler, Siderotts Atom, vandt titlen som Årets Hund. 

Ane kører derudad i rally og lydighed

29-08-2017 14:54, af Marie Helene Rigård Rohleder

Ane Andersen træner og konkurrerer i rally og lydighed med sin golden retriever Aqua, selvom hun sidder i kørestol. Nu er de udtaget til at konkurrere om årets hund i rally øvet

Dansk Racehunde Union nedlægger sig selv

03-12-2020 14:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På to ekstraordinære generalforsamlinger valgte et stort flertal af Dansk Racehunde Unions medlemmer at nedlægge DRU. Nu bydes de mange hundeejere velkommen i Dansk Kennel Klub

Våd men tjekket start på Hund i Fokus

26-08-2023 10:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens regnen siler ned, kan man ikke undgå at lægge mærke til, at der er kælet for detaljerne på årets Hund i Fokus

Husker du: Årets hund 1981

10-04-2020 14:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Her i påskedagene har vi planlagt en lille hyggeting. Vi lægger et gammelt billede op, som vi håber vil bringe minder for mange hundeejere, så er det jeres opgave at fortælle, hvad I husker 

Fra Årets Hund til hønsegård i Herning

07-11-2018 15:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lotte og Michael Kristensen havde ikke lang tid til at hvile på laurbærrene, efter Bonus blev kåret som Årets Hund. Tirsdag blev 28 sorte silkehøns nemlig leveret til bedømmelse ved Europaschau Herning

Dagens vindere i Ballerup

25-09-2022 16:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du en oversigt over dagens vindere i Store Ring

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.