BLOG: Mit vilde 2018

14-12-2018 15:00, af Kimmie Wolsted

I 2018 er jeg både blevet nummer 1 og 2 i rally-lydighed juniorklassen og nummer 1 i årets hund i rally-lydighed juniorklassen. Det har været et vildt år

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Det sidste års tid er der sket mange gode ting i mit hundeliv. Jeg blev Danmarksmester i rally-lydighed juniorklassen, og kom også på en anden plads. Jeg var med i Årets hund finalen i rally junior klassen og vandt. Det var rart at vinde, når man nu havde rejst frem og tilbage for at komme med. DM var jeg meget overrasket over at vinde, for der er det resultaterne på dagen der tæller, mens Årets hund er det resultater fra hele året.

Årets hund finalen i Herning var noget for sig selv. De 10 bedste hunde-og førere fra hver klasse i Danmark var samlet på et sted, og jeg var en af dem.

Fredag morgen rejste min mor og jeg med færgen fra Bornholm til Sverige, for at vi kunne deltage i Årets hund om lørdagen i Herning. Jeg skulle op med min egen jack russell terrier, Max, og min mors border collie, Wupti. Tingene gik bedre end forventet.

Der var mange mennesker i Herning messecenter den dag. Ikke kun fordi der var Årets hund i rally-lydighed, men også fordi der var udstilling. Rallyringen var placeret inde i en hal sammen med nogle udstillingsringe. Det gjorde, at der blev lidt trængt. Junior klassen var den sidste på dagen, så der gik lang tid før det blev min tur til at komme op. Jeg kunne mærke, at nerverne var på vej, når vi gik banegennemgang. Jeg var nervøs men også rolig. Jeg kunne jo ikke gøre andet end at gå derud og gøre mit bedste.

Copyright Ridehesten.comPrivatfoto Jeg skulle først på med Wupti. Det gik rigtig godt, og vi gik næsten til 100 point. Wupti lå på førstepladsen på kvalifikationslisten, inden vi tog til Herning. Så blev det Max, der skulle på. Det gik også godt, men vi havde lidt problemer med et ”farligt” skilt. Han lå på en tredjeplads inden konkurrencen.  Der gik kort tid, og så var vi klar til præmier. Junior fik præmier til sidst. Først var det Max, der blev kaldt op. Vi kom på en fjerdeplads. Jeg var meget overrasket, og kunne ikke være mere stolt over min lille Max. Til sidst blev Wupti kaldt op. Han havde ligget på en førsteplads hele vejen, og det var også der, han endte med at blive placeret.

 

Folk klappede ad os. Jeg kunne ikke være mere stolt over mine hunde og over mig selv.

Folk fra min egen kreds og andre kredse kom hen og sagde tillykke til mig. Der gik lidt tid før jeg overhovedet havde opdaget, hvad der var sket. Det var først, da folk begyndte at skrive tillykke over Facebook, at det gik op for mig. Den dag i dag tænker jeg stadig tilbage på Årets hund, og hvor gode hundene var i deres finale.

Jeg håber det næste år vil byde på lige så mange gode oplevelser, som i år har gjort.

 

Info

Kimmie Wolsted

- 13 år gammel
- Går i 7. klasse
- Bor på Bornholm
- Danmarksmester: Rally-lydighed juniorklassen 2018
- Årets hund: Rally-lydighed juniorklassen 2018

Læs også

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

BLOG: Mine skønne vovser

25-10-2019 08:22, af Kimmie Wolsted

Kimmie er ikke længere den eneste teenager i huset. Hendes border collie er også blevet teenager, og det skal resten af huset lige vænne sig til

BLOG: Til rally i Roskilde

24-05-2019 15:00, af Kimmie Wolsted

Så er det igen blevet Kimmie Wolsteds tur til at blogge for hunden.dk, og som sædvanlig er det spændende læsning

BLOG: DM i rally-lydighed 2019

30-08-2019 15:00, af Kimmie Wolsted

Kimmie Wolsted fortæller i dette flotte blogindlæg om DM i rallylydighed i sidste weekend. Vi kan godt afsøre, at det gik ret godt for hende

BLOG: En ny begyndelse

04-03-2019 08:51, af Kimmie Wolsted

Kimmie Wolsted fortæller her om, hvordan hun fik sin nyeste hund

BLOG: En tur til Vejen

28-06-2019 15:00, af Kimmie Wolsted

Kimmie Wolsted har skrevet et fint blogindlæg om hendes oplevelser med rally ved udstillingen i Vejen

BLOG: Mit første DM i agility

27-09-2019 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I starten af 2019 begyndte jeg at løbe med Aussiligaen China (China), da hendes ejer havde dårligt knæ. Uden at jeg vidste det, havde vi kvalificeret os til DM i agility junior. Det var mit første DM i agility, og jeg var spændt

Nordisk Mesterskab i rally

15-10-2019 09:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden den 26. - 27. oktober er Dansk Kennel Klub vært for Nordisk Mesterskab i rally, som finder sted i Sjællands Agility Center i Ringsted

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.