Skrøbelige hunde i panik over festivalgæster

03-07-2018 14:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Roskilde Festival er endnu ikke for alvor skudt i gang. Alligevel fortæller hundeansvarlig på Roskilde Dyreinternat, at internatets hunde allerede er stressede over festivalgæsternes respektløse adfærd

Copyright Ridehesten.com
Foto: Roskilde Dyreinternat

Det er ikke altid en fordel at være nabo til en stor festival. Det kan Mie Munck fra Roskilde Dyreinternat skrive under på. Siden gæsterne til årets Roskilde Festival begyndte at ankomme for 5 dage siden, er hun blevet nødt til at lukke ned for internatets udendørs arealer, fordi gæsterne smider skrald derind og larmer, så hundene bliver stressede.

– Det er ganske forfærdeligt. Vi er på femtedagen nu, og vi kæmper for at få gæsterne til at forstå, at der altså er hunde herinde, som har brug for ro. Det har de absolut ikke fået den sidste tid, fortæller Mie Munck, der er hundeansvarlig på Roskilde Dyreinternat.

Hun erkender blankt, at man som nabo til festivalen må finde sig i noget larm, og det har man også gjort på internatet i årevis. I år er det bare meget værre end før.

– Vi plejer at have en parkeringsplads udenfor vores internat, og det er helt fint. I år har festivalen etableret ventezone i stedet. Det betyder, at alle de gæster, der kom inden dørene åbnede lørdag, lå lige udenfor vores hegn og spillede så høj musik, at hundeboksene stod og vibrerede indenfor, siger hun.

Flere gange har hun forsøgt at bede folk om at skrue ned, men det har de fleste gæster haft svært ved at forstå.

– Jeg blev truet på livet, fordi jeg bad en person om at skrue ned, fordi vi har en tæve med små hvalpe, som har brug for ro, fortæller hun og afslører, at det ikke er den eneste gang, hun har oplevet voldelig adfærd i år.

– Den anden aften, da jeg skulle hjem, bad jeg en kvinde om at flytte hendes kuffert lidt, så jeg kunne komme forbi. Det resulterede i, at hun kastede en dåseøl mod bilen. Og det er altså en bil, som er plastret til med Dyrenes Beskyttelse, fortæller hun.

 

Stressede hunde
30 gange om dagen må folkene fra internatet ud og rydde skrald væk fra udendørsarealerne, og det har man nu taget konsekvensen af.

– Jeg har måttet afgrænse mine folde til hundene. Det er altså der, vi har agility og alle de andre fede ting. Men vi kan jo bare ikke tage nogen chancer, hvis en eller anden smider noget ind, som er skidt for hundene, lyder det fra Mie Munck, der er tydeligt mærket af de fem dages hårde arbejde.

– Vi prøver at gøre det så godt, vi kan. Vi arbejder i døgndrift lige nu og spæner frem og tilbage, mens vi forsøger at berolige vores hunde, som stort set alle har diarre på grund af den megen stress, de oplever, siger hun.

Fredag modtog internatet to shih tzu hunde fra en større dyreværnssag. Deres pels var så filtret, at det tog 4 timer at klippe dem ned.

– Det stod vi og gjorde, mens bassen drønede lige udenfor internatet. Sådanne hunde har brug for ro og omsorg, og det kan vi bare ikke give dem i denne tid, siger Mie Munck.

 

Mistet troen på mennesker
Det er ikke kun larmen, der er et problem. Faktisk er den ikke det store problem, når først festivalen for alvor går i gang, og musikken spiller fra de store scener. Det er de mange gæster tæt op ad internatet med deres store anlæg, der brager og brumler med basvibrationer, der går lige gennem pels og ben.

Det er også det skrald, som folk smider over hegnet. Det er alt fra cheeseburgere til pizzabakker og cigaretskod. Særligt det sidste fylder i hovedet hos Mie Munck.

– Det er jo ekstremt tørt, så jeg frygter virkelig, at der på et tidspunkt går ild i et eller andet herinde. Det ville jo være en katastrofe, siger hun.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Roskilde Dyreinternat

Faktisk er hun chokeret over den ligegyldighed gæsterne udviser. For det er gæsterne, der er problemet. Roskilde Festival har forsøgt at hjælpe internatet, men det har bare ikke været nok overfor folk, der smider store mængder skrald ind til syge hunde efter at have drukket hjernen ud et par minutter tidligere.

– Det er voksne mænd, der står og råber af hundene og det er alle de her mennesker, der bare smider skraldet ind over hegnet. Jeg bliver flov og pinlig over menneskeheden over, at man vil nedlade sig til at gøre sådan noget. Når man så på samme tid modtager nogle hunde som de to shih tzu’er, der virkelig har haft et trist liv, så er det bare lidt svært at holde et positivt syn på mennesket, siger hun.

Udover placeringen af en ventezone lige udenfor internatet, har Mie Munck en enkelt kritik af Roskilde Festivalen, og det er, at deres vagter ikke er opgaven voksen.

– I går var her en meget fuld kvinde, som skabte sig og kastede med skrald. Det viste sig så at være vores vagt. Derudover synes jeg, at mange er vagterne er meget unge og dårligt forberedte. Hver gang, der er vagtskifte skal vi gå op og fortælle, at hvis vi skal ud at køre, så skal det nogle gange gå stærkt, og så skal vi altså have lov at køre ud, fortæller hun.

Det er dog ikke kun dårlige oplevelser det hele. Den anden dag gik Mie Munck ud for at bede en ung dreng om at skrue ned.

– Han havde ikke været opmærksom på, at vi var her, så han skruede øjeblikkeligt ned og undskyldte, og så brugte han ellers to timer på at gå rundt og bede andre om at skrue ned. Det var en dejlig oplevelse. Desværre er der ekstremt langt mellem disse, siger Mie Munck og glæder sig over at være en del af et team, som arbejder hårdt på at få hundene gennem festivalen på bedst mulige måde.

– Vi prøver virkelig på at gøre, hvad vi kan, og igen er det ikke Roskilde Festival, vi er trætte af. Det er gæsterne, der har så svært ved at sætte sig i vores og dyrenes sted, at det er skræmmende, siger hun.

Hunden.dk har været i kontakt med Roskilde Festival for at forholde dem kritikken fra Roskilde Dyreinternat. På grund af travlhed havde de dog ikke tid til et interview, men sendte i stedet følgende udtalelse fra divisionschef Henrik Bondo Nielsen:

Vi kan godt forstå, at det skaber frustration, at nogle kaster affald ind over hegnene til festival naboer. Det er dog ikke vores generelle indtryk, at vores 130.000 gæster ikke udviser det fornødne hensyn til naboerne.

Vi har været i dialog med ejeren af internatet før festivalen, hvor vi sammen har aftalt, hvordan vi mest hensigtsmæssigt skærmer hans dyr og arealer af fra campingområderne. Vi har i år opsat ekstra belysning på internatets gårdsplads og også ekstra hegn inde på grunden, så vi undgår, at hundene kan komme ud til det yderste hegn.

Det betyder meget for os at opretholde et godt naboskab til beboerne omkring festivalpladsen, og vi vil også tage kontakt til internatets ejer igen for at sikre, om vi kan gøre yderligere for at sikre et godt naboskab.

 

Læs også

Nu er vi i gang i Roskilde!

22-09-2023 16:58, af Maria Lærke Mortensen

Hundeudstillingen i Roskilde er i fuld gang. De første vindere er allerede fundet og stemningen er helt i top på dyreskuepladsen

Lykkepiller i pels indtager Roskilde

18-09-2023 15:34, af Louise Trabjerg

I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. 

Hjælp med at kortlægge flåter

29-09-2022 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En gruppe fra Roskilde Universitet har skabt hjemmesiden flåtinfo.dk. Her kan man finde en masse informationer om flåter, men de vil også gerne kortlægge, hvor flåterne er. Derfor søger de nu hjælp fra landets hundeejere

Lad os se din vandhund

28-06-2020 14:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det har været dejligt vejr den sidste tid. Derfor er der nok flere af jer, der har været i vandet med hundene. Lad os se jeres bedste billeder

Illegale hunde sælges i Danmark

24-06-2020 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I aften sender DR1 Kontant, som i aftenens afsnit handler om illegal hundehandel. I programmet kommer det blandt andet frem, at den illegale handel af importerede hunde i høj grad har overtaget fra hvalpefabrikkerne

Ny rapport: Ulovlig handel med kæledyr er omfattende

23-06-2020 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I en ny rapport kortlægger en international ekspertgruppe de omfattende problemer med illegal handel med kæledyr. Eksperterne anbefaler, at der indføres registrering af handel med kæledyr på tværs af hele EU for at imødekomme problemet

DKK og Dyrenes Beskyttelse mangler blandt andet bure til ukrainske hunde

15-03-2022 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub er naturligvis også gået ind i arbejdet for at hjælpe hundene i Ukraine. Sammen med blandt andre Dyrenes Beskyttelse efterlyser de nu bure i alle mulige slags

Hunde i vandet ved stranden

07-07-2017 10:11, af Anne Ekenberg

Hunde skal være i snor i sommerhalvåret, når de færdes ved stranden. Men hvad nu, når de er ude i vandet? Hvilke regler gælder så? Og hvad med “Blå flag”- strande?

Myggekløe og zoneterapi

12-07-2019 12:00, af Vivian Birlie

Er du træt af irriterende myg, der hver år ødelægger din sommer med deres enerverende myggestik? Fortvivl ikke – der er hjælp at hente til både hund og ejer. Her kommer endnu et godt tip fra Vivian Birlie

Antallet af påkørte hunde stiger i den mørke tid

15-12-2017 17:00, af Dyrenes Beskyttelse / pressemeddelelse

Dyrenes Vagtcentral modtager flere henvendelser om påkørte hunde i de mørke vintermåneder fra november til og med januar. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til, at man som hundeejer anskaffer sig reflekser til sin hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.