Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Den sidste tid har der været et par mere end uheldige sager om hunde i flyvemaskiner. I mandags døde en 10 måneder gammel hund ombord på et US Airline fly mellem Houston og New York. Ejeren var blevet bedt om at placere hunden oppe i bagageboksen af en kabinemedarbejder, og det var en fejl, erkendte US Airlines efterfølgende.

Tirsdag var den så gal hos US Airlines igen. Her fløj en familie fra Oregon til Kansas. Da de efter landingen skulle hente deres schæferhund i en fragtcentral, fik de i stedet overrakt en grand danois. Der kunne jo være tale om en helt almindelig forbytning, som hurtigt kunne rettes. Men nu viste det sig bare, at familiens schæferhund var blevet fløjet til Japan, hvor grand danoisen egentlig skulle hen.

Problemet løste sig dog, da lufthavnspersonale i Japan fik sendt hunden retur til USA og til en utålmodig familie.

Men hvordan er det egentlig med hunde i flyvemaskiner? Må man have dem i kabinen, eller skal de lastes sammen med anden bagage? Det er der stor forskel på. Men herunder kan du finde et hurtigt overblik over selskabernes regler.

 

Fra selskab til selskab

SAS

Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske må medbringes i kabinen. Større og andre slags dyr bliver transporteret i lastrummet, prisen afhænger af flyruten. Ledsagerhunde må medbringes gratis i kabinen. 

Priser:

I kabinen: 390-770 kroner

I lastrummet: 500-900 kroner

 

Norwegian

Tillader hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen på indenrigsflyvninger i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Spanien. Større hunde og katte samt andre dyr og på øvrige ruter transporteres i lastrummet. 


Priser:

Online betaling, kabine/lastrum: 400-600 kroner

Betaling i lufthavn, kabine/lastrum: 500-700 kroner

 

Ryanair

Tillader ikke dyr i hverken kabinen eller lastrummet. Dog er servicehunde med godkendte rejsedokumenter undtaget og kan medbringes gratis i kabinen, dog undtaget rejser til og fra Marokko og Israel. 

 

Lufthansa

Tillader hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen samt service- og førerhunde uanset størrelse, der rejser gratis. Øvrige dyr fragtes i lastrummet. 

Priser:
I kabinen: 370 eller 520 kroner afhængig af ruten
I lastrummet, medium størrelse: 745 eller 1115 kroner afhængig af ruten.
I lastrummet, stor størrelse: 1490 eller 2230 kroner afhængig af ruten

 

KLM

Tillader dyr på op til 75 kg. Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske kan flyve i kabinen efter telefonisk reservation. Øvrige dyr på op til 75 kg inklusiv godkendt transportkasse transporteres i lastrummet. Service- og førerhunde er også tilladte uanset størrelse i kabinen. Hver passager må medbringe op til 3 dyr, hvis der er flere dyr eller de overskrider 75 kg skal de transporteres med fragtfly. Priserne afhænger af vægt og flyrute. 

Priser:
I kabinen: 410 kroner
I lastrummet: 745 kroner

 

Finnair

Tillader hunde, katte og gnavere på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen efter godkendelse fra kundeservice. Større dyr på op til 50 kg inklusiv transportkasse bliver transporteret i lastrummet. Dyr inklusiv transportkasse på over 50 kg skal flyves med fragtfly. Prisen varierer afhængig af flyruten. 

Priser:

I kabinen: 300-560 kroner

I lastrummet: 560-2230 kroner

 

British Airways

Kun førerhunde kan medbringes gratis i kabinen. Alle andre dyr skal transporteres i lastrummet eller med fragtfly og håndteres af søsterselskabet IAG World Cargo. Prisen udregnes på baggrund af størrelse og flyrute. 

 

Air France

Tillader kæledyr på op til 75 kg, større dyr skal med fragtfly. Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske kan flyve i kabinen efter godkendelse fra selskabets kundeservice. Hunde og katte inklusiv bur over 8 kg samt øvrige dyr bliver transporteret i lastrummet. Hver passager må maks. flyve med tre dyr, godkendte transportkasser kan købes hos Air France. Førerhunde må medbringes i kabinen uanset vægtklasse. 

Priser:

Indenrigsflyvninger: 225-450 kroner

Flyvninger i Europa og Nordafrika: 410-745 kroner

Øvrige flyvninger: 930-1490 kroner

Læs også

Hunden er vel også en slags passager

17-02-2020 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et par fik kompensation for forsinket fly, men de mener også deres hund skal have kompensation

USA: Kun hunde kan hjælpe på fly

27-01-2020 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fremover skal det ikke længere være lovligt at tage andre dyr end hunde med som emotionelle støttedyr i flykabinen

Flyselskaber forbyder kortnæsede hunde og katte

01-10-2019 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed

Norwegian forbyder kortnæsede hunde på fly

30-05-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På grund af dyrets sikkerhed, er det ikke muligt at tage sin hund med på et fly fra Norwegian, hvis hunden hører til de kortnæsede racer

Skal du rejse med hunden? Det skal du huske

22-06-2021 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rejseregler for mennesker, rejseregler for hunde – at få hele familien inklusive husdyr med på rejsen er ikke uden forhindringer

Pas på Leishmaniasis, hvis din hund skal ud at rejse

19-07-2018 15:11, af Astrid Holtet

I lande omkring Middelhavet lever parasitten Leishmania, som kan give en livstruede sygdom hos hunde – så skal du rejse mod varmere himmelstrøg denne sommer og hunden skal med, bør du tage dine forholdsregler

Rabies hos hunde

17-09-2021 12:13, af Astrid Gerd Holtet

Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen

Norwegian inviterer kortnæsede hunde indenfor igen

31-05-2018 14:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

At Norwegian havde et forbud mod at tage hunde med korte snuder med på afgange, kan ikke have nået at genere ret mange. Mandag blev forbuddet indført. Torsdag blev forbuddet droppet igen

Dog dancing landshold inviterer til sjovt event

05-07-2018 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når man skal rejse til Schweiz for at deltage i EM, kræver det lidt penge. dem kan være med til at skaffe dog dancing landsholdet 11. august

Årets Elitelydigheds-hund

09-11-2012 15:13, af Tine Luther
En kun to-årig border collie formåede at samle nok point i DKK’s konkurrence om at blive Årets LP hund og kunne den forgangne weekend rejse hjem fra Herning med blomster, bånd, roset, og pokal.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.