Norwegian forbyder kortnæsede hunde på fly

30-05-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På grund af dyrets sikkerhed, er det ikke muligt at tage sin hund med på et fly fra Norwegian, hvis hunden hører til de kortnæsede racer

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Sidder du netop nu og sætter krydser ved billeder af hoteller med udsigt over dybblåt hav i det for længst gennembladrede rejsemagasin, og har du en hund, som har lidt kortere snude end de fleste andre, så skal du nok lige overveje, hvilket flyselskab, du bruger.

Norwegian har nemlig i mandags bestemt sig for at forbyde hunde med korte snuder at rejse med selskabet. Det sker efter, at American Veterinary Medical Association, som er en amerikansk sammenslutning af mere end 91.000 dyrlæger, har advaret imod at tage kortnæsede hunde med i flyet.

På Norwegians hjemmeside står der, at selskabet ikke medtager kortnæsede racer, da Veterinary Medical Association meddeler, at lufttransport af brachycephale racer (fladnæsede) medfører forøget risiko for åndedrætsproblemer og overopvarmning på grund af den stress, flyvningen medfører.

Derfor er det forbudt at medtage følgende racer på et fly fra Norwegian. 

Boston Terrier, Boxer, Bulldog, Bullterrier, Griffon Bruxellois, Chow Chow, King Charles Spaniel, Japanese Spaniel/Japanese Chin, Mastiff, Pekingeser, Pitbull, Mops, Shih Tzu, Staffordshire Bull Terrier, Shar Pei, Affenpinscher.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

– I en situation som denne lytter vi til fagkundskaben. Vi har ikke selv haft større problemer med hunde med flade snuder, men vi har indført forbuddet, for at beskytte dyrene, fortæller kommunikationschef i Norwegian Danmark, Andreas Hjørnholm til hunden.dk.

En overreaktion
Det er også korrekt, at organisationen oplyser om en øget dødelighed blandt kortnæsede hunde på flyrejser.

De sidste 5 år er der registreret 122 hundedødsfald under flyvning. Omkring 50 procent af disse var af racer med kort snude. 25 af de 122 var engelsk bulldog, mens 11 var mops.

På Veterinary Medical Associations hjemmeside fremgår det da også, at 122 er et meget lille tal, når man tænker på, at der hvert år flyver flere hundredetusinde hunde.

Organisationen fastslår også, at der ikke er grund til at undgå at flyve, hvis man har en hund med flad snude. Det gælder derimod om at forberede sig og gøre turen tryg og god, så hunden ikke bliver stresset.

Her anbefaler organisationen blandt andet, at man vænner hunden til rejsekassen, og at man ikke putter en masse tæpper og andre bløde ting ind i kassen, som hunden kan begrave hovedet i.

Derudover anbefales det, at man spørger, om man må have hunden med i kabinen i en transportkasse, da det også mindsker hundens stress at være tæt på sin ejer.

I Dansk Kennel Klub undrer dyrlæge Helle Friis Proschowsky sig over det totale forbud fra Norwegians side.

Det virker som en overreaktion – i hvert fald for nogle af de racer, der er nævnt. Jeg synes det er forkert at skære alle over en kam, og en race som bullterrier vil jeg ikke karakterisere som brachycephal. Selskabet kunne i stedet have valgt at kræve en dyrlægeattest før de transporterer hunde af de racer, hvor der reelt har været problemer. Det er jo i højeste grad også i ejerens interesse, at der ikke sker noget med deres hund undervejs, udtaler hun.  

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Andreas Hjørnholm afviser, at der skulle være tale om en overreaktion fra Norwegians side.

– Jeg kan bare sige, at vi forholder os til, hvad fagkundskaben siger og i dette tilfælde er det så de amerikanske dyrlæger, og vi har ikke lyst til at tage nogen unødvendige risici, siger han.

Norwegians forbud gælder også følgende katteracer: Perser, Burmeserkat, Exotic, Himalaya kat, British Shorthair, Scottish Fold.

Læs også

Hunden er vel også en slags passager

17-02-2020 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et par fik kompensation for forsinket fly, men de mener også deres hund skal have kompensation

USA: Kun hunde kan hjælpe på fly

27-01-2020 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fremover skal det ikke længere være lovligt at tage andre dyr end hunde med som emotionelle støttedyr i flykabinen

Flyselskaber forbyder kortnæsede hunde og katte

01-10-2019 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed

10 gode råd, hvis du skal rejse med hunden

16-01-2018 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vejret er ikke rigtig noget i Danmark for tiden. Er man til vintervejr, er her ikke sne nok, og er man til varmegrader er her alt for koldt. Derfor kan man sagtens fristes til at tage på en ferie væk fra gråvejr, kulde og slud. Her er ti gode råd til dig, der gerne vil have din hund med på rejsen

Dog dancing landshold inviterer til sjovt event

05-07-2018 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når man skal rejse til Schweiz for at deltage i EM, kræver det lidt penge. dem kan være med til at skaffe dog dancing landsholdet 11. august

Kennel indrettet som kopi af stuen

28-05-2014 20:15, af Tine Luther
En norsk familie havde meget, meget svært ved at rejse på ferie og efterlade hunden i en pension. Hvad gør man så? Man indretter da kennelen, så hunden føler sig hjemme!

Årets Elitelydigheds-hund

09-11-2012 15:13, af Tine Luther
En kun to-årig border collie formåede at samle nok point i DKK’s konkurrence om at blive Årets LP hund og kunne den forgangne weekend rejse hjem fra Herning med blomster, bånd, roset, og pokal.

En fortælling om fællesskab og passion

04-03-2024 14:00, af Anne Cecilie Sohl

I 1994 tog Dansk Polarhundeklub, dengang kendt som "Den Danske Siberian Husky Klub", de første skridt mod at etablere træningsaktiviteter i Nørlund Plantage. Det var begyndelsen på en rejse, der ville forme en stærk tradition og et dedikeret fællesskab omkring polarhunde og deres passionerede ejere.

Skal du rejse med hunden?

16-07-2012 08:32, af Maja Golles
Hvordan er det nu lige: Hvilke lande kræver hvad af papirer og vaccinationer, når du vil have hunden med på ferie?

Pas på Leishmaniasis, hvis din hund skal ud at rejse

19-07-2018 15:11, af Astrid Holtet

I lande omkring Middelhavet lever parasitten Leishmania, som kan give en livstruede sygdom hos hunde – så skal du rejse mod varmere himmelstrøg denne sommer og hunden skal med, bør du tage dine forholdsregler

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.