Service- og arbejdshunde hjælper mennesker med en lang række forskellige opgaver. Vi bruger hunde til alt fra at hjælpe folk med nedsat syn til at finde mennesker begravet i ruiner efter naturkatastrofer.
Træningen af disse højt specialiserede hunde er lang og omkostningsfuld, og langt fra alle hunde egner sig til disse krævende arbejdsopgaver. Mange af de hunde der starter træningen, kommer aldrig i mål, og ender i stedet som almindelige familiehunde. Der er derfor stort fokus på at finde de rette hunde til træningsprogrammerne, for at begrænse frafaldet mest muligt.
Arizona Canine Cognition Center, som er del af Arizona Universitet arbejder med at finde nye måder til at finde frem til de rigtige hunde. Der har i lang tid været stor fokus på hundenes fysik og temperament, når nye hunde skal udvælges, men i et nyt studie har centeret kigget nærmere på hundenes kognitive evner, og hvorvidt disse kan forudsige deres succes som service- og arbejdshund.
Forskerne bag studiet peger på, at hundene stilles overfor vanskelige opgaver når de træner, som de skal kunne løse. Derudover skal de evne at komme op med nye løsninger på opgaver, når tingene ikke går efter bogen ude i den virkelige verden.
Forskerne bag studiet undersøgte to typer af service- og arbejdshunde; servicehunde, der hjalp folk med fysiske handicap, og bombehunde, der arbejdede for den amerikanske flåde. De testede næsten 300 unge hunde i en lang række puslespil og problemløsningsopgaver.
Det forskerne kom frem til var, at de hunde, der egnede sig til netop disse to typer jobs, havde brug for væsentligt forskellige egenskaber. For servicehundene var det først og fremmest vigtigt at de var opmærksomme på ejerne og evnede at holde øjenkontakt i lang tid ad gangen. Hos bombehundene derimod, var det vigtigt at de havde en god korttidshukommelse og at de var følsomme overfor menneskeligt kropssprog.
Forskerne kiggede derefter på hvorvidt de ved hjælp af kognitive tests kunne forudsige, hvilke hunde der blev gode til deres job, og de fandt at de med stor præcision kunne forudsige hvilke hunde, der ville ligge blandt de bedste 25%, når de gennemførte den afsluttende godkendelse.
Dermed peger holdet fra Arizona Canine Cognition Center på, at hundenes kognitive evner bør testes på lige fod med deres fysik og temperament, når de kommende service- og arbejdshunde skal udvælges.
I hundeskoven kan din hund slippe hverdagens snor, bruge kroppen og møde andre hunde – alt sammen i naturens grønne rammer. Men hvad er det egentlig, der gør hundeskoven så fantastisk for både hund og ejer? Og hvordan få du det bedste ud af jeres næste tur?
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Michael Bejder fik onsdag sin drøm opfyldt - nemlig en dag med politihunde. Han så først, hvordan Syd- og Sønderjyllands Politis narkohunde arbejder, og dernæst var han med til hundetræning i skoven.
Endelig er det forår, og tid til hundetræning og lyse aften gåture.
Det er efterhånden en del år siden jeg begyndte at bruge klikker i min hundetræning og det har vist sig at være en af de bedre ideer for både hunden og mig. Vores relation er klart forbedret at at jeg har lært hunden at tænke selv
Søndag overrakte Lise Nørgaard sit legat, der uddeles til en person, som i særlig grad har bidraget til at værne om naturen og/eller at fremme kulturen. Med legatet følger 20.000 kroner, som Lise Lotte Christensen giver videre til STH – Servicehunde til handicappede
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.