I Sverige får man bøde for løs hund i bil

23-01-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Som vi tidligere har skrevet, er der ikke konkrete regler i Danmark om fastspænding af hunde i biler. I Sverige er det dog anderledes. Vi været i kontakt med Riksförbundet M Sverige for at høre om reglerne i vores naboland mod øst.

Reglerne er indført af Sveriges Landbrugsråd, der svarer til det danske Landbrugsministerium i 2010.

Her står der, at kæledyr kun må transporteres i bagagerummet, hvis det kan foregå på en sikker måde. Vil man have hunden et andet sted i bilen, kræver det, at hunden er forsvarligt sikret, hvis man skal foretage en brat opbremsning, og her taler man først og fremmest om, at hunden skal være sikret med en sele af en eller anden slags.

Juan Colarte, der er juridisk rådgiver i Riksförbundet M Sverige, fortæller, at reglerne er svære at håndhæve, idet der ikke foretages egentlige kontroller af det, men at politiet uddeler bøder, når de standser folk i anden sammenhæng, som ikke har spændt hunden fast.

– I 2017 blev en chauffør stoppet med en løs hund i bagagerummet. Han fik en bøde på 2250 svenske kroner. (cirka 1595 danske korner). Retten lagde vægt på, at en løs hund kan forstyrre føreren så meget, at det har indflydelse på trafiksikkerheden, fortæller han og fortsætter:

– I et andet eksempel forårsagede en hund en trafikulykke, da den hoppede op på førersædet og blokerede udsynet for chaufføren, som fik dagbøder på 2000 svenske kroner (cirka 1417 danske kroner). Men ellers er det sædvanlige, at bøderne ligger på 1500 svenske kroner (cirka 1063 danske kroner) per hund.

Juan Colarte fortæller desuden, at der heller ikke i Sverige findes statistik på, hvor mange uheld, der skyldes løse hunde i biler.

Læs også

Halsbånd eller sele? Hvad er det rigtige for din hund?

21-07-2016 14:11, af Kasper Larsson
Der findes et hav af diverse halsbånd og seler, der alle reklamerer med at være det bedste for netop din hund. Nogle hundeejere mener, at det er sværere at styre hunden med sele, mens andre siger, at hundene får ondt i nakken af at bruge halsbånd. Men hvad skal man overveje, når man træffer sit valg?

Voldsomt frostvejr på vej: Efterlad aldrig din hund i en kold bil

05-01-2024 09:52, af Anne Cecilie Sohl

De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser.

Bella påkørt og forsvundet

11-12-2019 13:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag morgen kørte en bil galt ved Blenstrup. I bilen var to hunde. Den ene fik ejeren kaldt til sig, mens den anden stak af

Danskere anholdt med ti pitbullhvalpe i bagagerummet

27-02-2019 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tre teenagere fra Danmark og en 22-årig hollænder er blevet anholdt i Tyskland efter politiet har fundet ti pitbullhvalpe i bagagerummet på deres dansk indregistrerede bil

Hundevenlig biltyv

13-02-2012 14:02, af Tine Luther
En biltyv fik sig noget af en overraskelse, da han opdagede, at der sad to hunde i den bil, han havde stjålet.

Efterlad aldrig din hund i en varm bil

02-06-2021 08:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse fraråder hvert år, at hunde efterlades i biler om sommeren, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt. Det kan dog have fatale konsekvenser

Løs hund i bilen kan ende som et projektil

18-06-2014 13:25, af Tine Luther
Det kan være livsfarligt – ikke bare for hunden, men også for fører/passagerer – at køre bil med selv en lille hund, der ikke er fastspændt.

Hunde ved rattet? Det er forbudt!

25-08-2011 12:05, af Tine Luther
En hund sad med ved rattet, da en mand kørte rundt i sin bil i Aalborg. Det blev opdaget af en politibetjent, som efterfølgende blev jagtet af hundeejeren. Nu er der faldet dom i sagen.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.