Gode råd til hundeejere: Spar på budgettet uden at hunden mærker det

23-11-2022 12:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste hundeejere vil aldrig vil lade det gå ud over deres firbenede venner, når der skal spares. De vil hellere spise havregrød end skære ned på godbidderne til Fido. Men i disse tider med kraftigt stigende priser kan det alligevel være en god idé at give hundebudgettet et eftersyn

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobestock

 

Der er faktisk flere ting, hundeejeren kan gøre for at spare, uden at det går ud over hundens livskvalitet. Her giver hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, Lotte Evers, nogle gode råd.

 

Køb foder sammen

Når det gælder hundefoder og godbidder, kan det være svært at skifte til et billigere alternativ, hvis hunden trives på et bestemt foder eller måske sværger til en bestemt smag. Udnyt i stedet muligheden for at købe stort ind sammen med andre hundevenner fra villavejen eller på jobbet. På den måde er der ofte penge at spare.

Vælg også et foder, der er tilpasset hundens alder og aktivitetsniveau. Med det rette foder i den rette mængde er der også penge at spare.

 

Spar på dyrlægeregningerne

Hvis din hund ikke fejler noget akut, kan du kontakte en digital dyrlægerådgivning i stedet for at tage til dyrlægen. Det er billigere, og så sparer du måske turen til dyrlægen. Dyrlægerådgivningstjenester er ofte en gratis kundefordel hos forsikringsselskaber.

Generelt er det en god idé at holde din hund i god form. Sæt dig ind i hvilke sygdomme og skader, der hyppigst rammer netop din hunderace, så du bedre kan forebygge og derved også mindske dine udgifter til dyrlæge.

 

Køb og salg

Det kan godt betale sig at tage turen forbi dba.dk og genbrugsbutikker, når du skal have udstyr til din firbenede ven. Og her er også mulighed for at tjene en skilling. Se dine hundeting igennem og overvej, om hunden eller du kommer til at bruge dem igen. Hvis ikke, så er der sikkert andre, der vil sætte (en god) pris på dem.

 

Tag hunden med på jobbet

Betaler du en hundelufter for at gå tur med hunden i dagtimerne, så kan du også spare her. Er du en af de heldige, der kan tage hunden med på arbejde, så kan du selv tage gåture i frokostpausen. Det er hyggeligt og gør ikke kun noget godt for dig og din hund - men bidrager også med god stemning hos dine kollegaer.

 

Pas hinandens hund

For mange hundeejere kan skiferien eller turen til Thailand være en ekstra dyr fornøjelse, fordi Fido skal indkvarteres på et hundepensionat eller hos en hundepasser. Men måske er der andre pasnings-muligheder? Har din hund nogle gode hundevenner – måske nogen, I møder på jeres daglige gåture? Så spørg dem, om de vil passe jeres hund, mens I er på ferie. Så kan I jo tilbyde at gengælde tjenesten, når de skal på ferie.

 

Hunde fryser også

Skruer du ned for varmen og må tage en ekstra sweater og uldsokker på, så husk, at hunden måske også skal have lidt ekstra tøj på. Flere af de kortpelsede hunde fryser, når det er koldt – både ude og inde. Du kan tit finde brugte hundefrakker til salg på nettet.

 

Tegn en forsikring og undgå store dyrlægeregninger

Det er også en god idé med en forsikring, der giver dig en økonomisk hjælp, hvis du havner hos dyrlægen med din hund. Forsikringspræmien kan variere alt efter, hvor stor en årsdækning du vil have, og hvor meget du selv vil betale, hvis uheldet er ude. Du kan også sænke forsikringspræmien ved at øge din selvrisiko og sænke erstatningssummen - men husk at prisen på en forsikring ofte afspejler dækningen. Flere selskaber tilbyder desuden månedsbetaling uden ekstra gebyr, så du kan dele udgiften lidt op.

Læs også

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

Hvornår er børn gamle nok til hund

16-02-2018 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste børn vil gerne have et kæledyr, og især hunde står højt på ønskesedlen, men hvor gamle bør ens børn egentlig være, før man fører en hundehvalp ind i familien? Det kan du få svar på i nedenstående uddrag af Spanielbogen - Håndbog til alle hundeejere af Lotte Evers

Hunde kan opdrages hele livet

17-01-2022 11:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste har nok hørt ordsproget “Man kan ikke lære en gammel hund nye tricks”. Men det er faktisk ikke helt rigtigt, og det samme gør sig gældende, når vi taler om at lære hunden nye øvelser. Det er nemlig noget, man kan gøre hele hundens liv, forklarer Agria Dyreforsikrings hundeekspert

Populære hundenavne i 2022

07-02-2023 14:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde er trofaste, men det er hundeejere også, når kæledyret skal have et navn. Derfor er der også kun blevet plads til to nye navne på listerne over Danmarks mest populære hundenavne i 2022

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Din ældre hund – pensionist på fire poter

28-07-2020 10:22, af Lotte Evers

Her kommer endnu et afsnit fra retrieverbogen af Lotte Evers

Fra Retrieverbogen: EN ELLER FLERE hunde

10-06-2022 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er der flere, der vælger at have mere end én hund. Når man forelsker sig i en bestemt hunderace, kan ske, at en bliver til to. At eje to hunde kan være meget givende både for hundene og ejerne. Oftest er det helt uproblematisk, men det tager reelt set tre gange så meget tid at have to hunde. Det er ikke nok at lave noget med hundene sammen hver dag – de skal også ud og opleve verden hver for sig og have individuelle opgaver.

Agria indgår strategisk samarbejde med Vuffeli

08-03-2023 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det gode hundeliv er målet med samarbejdet mellem Agria Dyreforsikring og hundemadsvirksomheden Vuffeli. Det er første gang, Agria indgår i et kommercielt samarbejde

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.