En overraskende afskedsgave

21-02-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da tidligere håndboldspiller og nuværende træner i KIF Håndbold havde sidste kamp som træner for det ungarske hold, Siófok, fik han en noget særpræget afskedsgave

Copyright Ridehesten.com
Foto: KIF Håndbold

I februar 2018 fik håndboldtræner Lars Rasmussen besked om, at hans ungarske klub Siófok ikke ønskede at forlænge kontrakten med ham. Han var helt indforstået med beslutningen og var opsat på at slutte sæsonen af på bedste vis.

– Det er jo altid en lidt underlig følelse, men vi spillede sæsonen færdig, og det gik rigtig godt. I maj havde vi sæsonens sidste kamp. Det var på hjemmebane og vi vandt, fortæller Lars Rasmussen.

Når en sæson slutter, er det kutyme, at de, der forlader klubben, får en gave. I Danmark plejer man at få en stor buket blomster og en håndfuld kærlige kram. Sådan gik det ikke for Lars Rasmussen i Ungarn.

Hva' satan
– Da det blev min tur, blev lyset i hallen slukket. Hva’ satan, tænkte jeg. Jeg vidste jo godt, at jeg skulle have en gave, og jeg vidste også, at de faktisk havde fortrudt, at de ikke forlængede med mig, men jeg var slet ikke med på, hvad der skulle ske, fortæller han og fortsætter:

– Speakeren takkede for et godt arbejde. Det bedste i klubbens historie, og som tak ville de give mig den ultimative takkegave. Så kom præsidenten ind med et rødt tæppe. I det røde tæppe ligger der et eller andet sort, som jeg først tror er en bamse. Men til min store forskrækkelse viste det sig at være en hundehvalp, en puli, lyder det fra den karismatiske hånboldtræner.

Der stod han så midt i håndboldarenaen med 2000 tilskuere og på direkte ungarsk tv og skulle tage imod denne hundehvalp.

– Min første tanke var at sige tak men nej tak, for det kunne jeg da ikke. Jeg elsker hunde, men det er altså ikke noget, man bare giver i gave. Jeg tror, det er en af de gange, jeg har været tættest på at gå i chok, indrømmer han.

Forsinket hjemrejse
Mens han stod med sin nye hundehvalp i hænderne, fik han spørgsmålet om, hvad den skulle hedde. Fantasien rakte ikke til andet end at forkorte klubnavnet, hvorfor pulien fik navnet Sio.

– Det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer. Dernede er det åbenbart den største kærlighedserklæring at give en hundehvalp. Det anede jeg jo ikke, siger han.

Efter kampen var det meningen, at Lars Rasmussen skulle hygge sig med holdet, men klubbens kærlighedserklæring krævede, at han havde en masse praktiske ting, der skulle klares.

– Den var jo hverken blevet vaccineret eller havde hundepas, så alt det skulle vi have ordnet. Vi skulle have været med et fly hjem torsdag, da min kæreste skulle hjem og arbejde, men det kunne vi ikke komme, da hunden ikke havde de ting, den skulle, fortæller han.

Parret tog hunden til dyrlæge, som forsikrede dem om, at hunden var i god form og alt var ok. Den fik de nødvendige papirer og vaccinationer, og lørdag var de så endelig klar til at vende snuden mod Danmark.

– Men så blev vi afvist i flyveren, da vi ikke havde det rigtige bur til den. Så måtte vi finde sådan et, og så endte det med, at vi først kom med et fly mandag, husker Lars Rasmussen.

Tilbage i Danmark
Hjemme i Danmark kom lille Sio igen til dyrlægen, og alt var i den skønneste orden, og i dag lever hun et dejligt hundeliv hos Lars, kæresten og kærestens hund.

– Hun er en rigtig livlig hund, og hun er blevet mit lille barn, som jeg er rigtig glad for, indrømmer han.

Så i dag glæder han sig over gaven, men der var en onsdag aften i Ungarn, hvor han ikke synes, det var verdens bedste gave.

– Jeg er jo kæmpe Liverpoolfan, altså virkelig virkelig stor Liverpoolfan. Præsidenten fortalte mig så samme aften, at han havde overvejet at give mig VIP-billetter til Champions League finalen mellem Liverpool og Real Madrid, men bestemte sig for, at hunden var en bedre ide. Den aften var jeg noget skuffet over ikke at have fået de billetter, men i dag er jeg lykkelig for, at jeg fik Sio.  

Læs også

4 sjove idéer: Det kan du give dit kæledyr i julegave

09-12-2020 12:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Julen nærmer sig, hvor mange vælger at gemme en gave under juletræet til familiens kæledyr. AniCura Dyrehospitaler har samlet fire gode idéer til, hvordan du kan forkæle din hund eller kat til jul

Fra bladet: Bob er en ganske særlig ønskehund

17-09-2020 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Asbjørn var mellem fem og otte år, led han af leukæmi. Mens den lille dreng røg ind og ud af hospitalet, havde han en ganske særlig ven derhjemme. Ønskefonden havde nemlig sørget for, at han fik sit største ønske om en hund opfyldt

Hundenes Valentines Day

11-02-2013 14:01, af Tine Luther
Foderfirmaet Oliver's har i anledning af Valentines Day konstrueret en gave til hunde.

Den nye sport: Trøffelsøg på Hund i Fokus

28-08-2021 13:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ved Hund i Fokus kan man opleve lagottoer, der søger efter trøfler. En af de hunde, der har været i aktion er hvalpen Rufus

Eukanuba World Challenge

13-12-2013 13:24, af Tine Luther
Følg med live, når en udsøgt skare af top-hunde - heriblandt den danske puli Bubbleton Feel The Spirit - dyster ved Eukanuba World Challenge i Florida den kommende weekend.

Store Ring fascinerer i Tyskland

26-05-2019 13:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Store Ring i Neumünster lærer tilskuerne om forskellige sportsgrene og andre hobbyer, man kan dyrke med sin hund

Prøv hoopers - Det er for alle hunde

05-09-2021 17:10, af Marie Helene Rigård Rohleder

Hoopers er en forholdsvis ny sport i hundeverdenen. Til Store Hestedag lavede Vallensbæk Agility Sport og Hoopers flere opvisninger, hvor de viste sporten frem

Yes–Man

21-06-2014 18:58, af Tine Luther
Puli sejrede ved dagens internationale udstilling arrangeret af Dansk Kennel Klub. Alle fire topplaceringer gik til danske hunde.

Hundefest med garanti for beskidte poter

03-04-2024 08:56, af Anne Cecilie Sohl

Kom med til en sjov og anderledes oplevelse med din hund, når der afholdes HPM Dirty Paws løb på Kolding motocrossbane den 14. april. 

USA: Hunde hjælper tilskuere ind til sport

30-01-2021 10:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Miami fik 2000 tilskuere lov til at se basketkampen mellem Miami Heats og LA Clippers. Det skyldtes to hundes særdeles gode snuder

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.