Døden nær efter uskyldigt hundenap

24-10-2019 09:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

44-årige Rune Ilsted var forleden tæt på at dø efter en uskyldig leg med sin hund. Nu vil han advare andre

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Rune Ilsted fra Nivå elsker sin tjekkoslovakiske ulvehund ved navn Venus. Dagligt leger og tumler han med sin hund, som dog har det med at nappe lidt, når de leger. 

Efter en søgning på nettet finder Rune Ilsted ud af, at han bare skulle lade Venus nappe, hvis man kunne holde det ud. Det skriver Ekstra Bladet. 

En dag blev Rune dog syg med influenzalignende symptomer. Da sygdommen udviklede sig med smerter og kramper i benene, drog han til Hillerød Hospital, hvor han fik taget blodprøver.  Rune blev herefter sendt hjem med smertestillende medicin, men pludselig ringede telefonen, og han fik besked på at komme tilbage til hospitalet omgående. 

Han blev hentet af en ambulance, og det viste sig, at Rune Ilsted havde fået en sjælden infektion af capnocytophaga canimorsus-bakterien - også kendt som 'hundebids-bakterien'.

Jeg var meget tæt på at dø af det. Jeg var indlagt i en uges tid, og jeg lå og var meget syg på hospitalet, hvor jeg hver dag fik drop med antibiotika og smertestillende. Heldigvis kunne jeg få lov til at gå hjem ind i mellem, så jeg også kunne passe min lille hund, siger Rune Ilsted til Ekstra Bladet. 

Heldigvis er han nu i bedring, men han mener, der mangler oplysning om bakterien og faren ved den. 

følge Kurt Fuursted, der er fagchef hos Stens Serum Institut, har det været kendt i flere årtier, at man kan få en alvorlig infektion og kan ende med at dø af blodforgiftning, hvis man bliver bidt af en hund eller en kat. I nogle tilfælde kan det ifølge ham føre til, at patienten skal have amputeret arme eller ben eller begge dele.

- Det er oftest noget, der sker hos folk, hvis immunforsvar ikke er helt oppe at køre, siger Kurt Fuursted, og vurderer, at det maksimalt er ti personer, der bliver smittet med capnocytophaga canimorsus-bakterien om året.

Læs mere her

Læs også

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

Firbenet fest i Fredericia

06-02-2024 11:28, af Anne Cecilie Sohl

Vær med når Dansk Kennel Klub i den kommende weekend den 10.-11. februar slår dørene op for årets første hundeudstilling. Udstillingen finder sted i Messe C i Fredericia og med knap 3.000 hunde tilmeldt over de to dage bliver det en kæmpe hundefest, hvor du er garanteret en overdosis af logrende og pelset kærlighed. 

Kvinde dømt for illegal handel med hundehvalpe

29-01-2024 14:26, af Anne Cecilie Sohl

I en tilståelsessag er kvinde nu dømt for at have importeret og solgt hundehvalpe uden de nødvendige tilladelser.

Røntgenundersøgelse – hvordan og hvorfor?

17-05-2022 09:05, af Astrid Gerd Holtet

Røntgenundersøgelser er et vigtigt redskab for dyrlægen – men hvordan virker det og hvad kan det bruges til?

Persisterende ductus arteriosus hos hunde

03-08-2019 14:24, af Astrid Gerd Holtet

Hunde kan fødes med en række forskellige hjertefejl – en af dem er persisterende ductus arteriosis, der med tiden kan ende i hjertesvigt

Blodprøver hjælper dyrlægen

27-05-2022 09:00, af Astrid Gerd Holtet

Blodprøver er et vigtigt, og ofte brugt værktøj, når dyrlægen skal vurdere en hunds sundhed eller finde frem til en diagnose, men hvad viser blodprøven egentligt? Vi ser lidt nærmere på, hvordan blodprøven kan hjælpe dyrlægen

Kræftpatients sidste ønske opfyldes

02-08-2016 14:59, af Kasper Larsson
En hjertevarm video der disse dage florerer på de sociale medier, viser en uhelbredeligt syg kræftpatients sidste møde med sin elskede hund på et brasiliansk hospital

Nu kan hunde og katte forsikres med kun få klik

01-10-2012 13:40, af Tine Luther
Nu kan hunde- og katteejere tegne en forsikring hos Dyrekassen Danmark via ganske få klik på nettet. Det nye system er udviklet for at gøre det nemt og hurtigt at forsikre familiens firbenede ven og dermed undgå ubehagelige overraskelser, hvis dyret senere bliver syg eller kommer til skade.

Opdrætter ser stort på Forbrugerklagenævnets afgørelse

14-09-2011 13:50, af Tine Luther
En ikke–DKK–opdrætter nægter at følge en afgørelse om erstatning for syg hund, der måtte aflives.

Livet med en terminalsyg hund: Tre gode råd

19-01-2022 08:30, af Astrid Holtet

Her får du tre ting, du bør overveje, hvis du lever med en terminal syg hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundredevis af hunde indtog Kolding motocrossbane

02-05-2024 10:56, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 14. april blev motocrossbanen i Kolding forvandlet til en stor forhindringsbane, da Virbac afholdte motionsløb for hund og ejer.