DKK udlægger nye restriktioner

08-12-2020 09:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du i tvivl om, hvad gårsdagens pressemøde betyder for dig og dit hundeliv, så har DKK kigget restriktionerne igennem og skrevet følgende

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

På tirsdagens pressemøde med myndighederne blev der annonceret nye restriktioner for godt halvdelen af landets borgere, bosat i 38 kommuner, samt en forlængelse af nuværende restriktioner for alle dele af landet.

De nye coronarestriktioner betyder blandt andet, at al indendørs hundesport, både træning, prøver, konkurrencer, skuer, udstillinger mv., i 38 af landets kommuner skal lukkes ned.

Hundesport i alle landets kommuner vil desuden fortsat være ramt af meget kraftige restriktioner i form af et forsamlingsforbud på 10 personer.

 

Forlængelse af nuværende restriktioner:

Forsamlingsforbuddet på 10 personer fastholdes, og det er myndighedernes "klare anbefaling", at man også bør nøjes med at samles max 10 personer privat.

Desuden er kravet om mundbind/visir på offentlige områder, herunder offentlige idrætsfaciliteter, forlænget.

Ovenstående er gældende foreløbig til og med den 28. februar 2021.

Læs mere her: Kulturministeriets hjemmeside om nye nationale tiltag

 

Særlige restriktioner for 38 kommuner

For 38 kommuner – hvilket ifølge Sundhedsmyndighederne dermed omfatter ca. halvdelen af Danmarks befolkning – er der indført særlige restriktioner. De 38 kommuner er flg.:

Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, (Halsnæs), Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg, Aarhus.

 

For hundesporten i de nævnte områder betyder det bl.a., at:

Al indendørs hundesport skal aflyses.
Muligheden for at være op til 50 personer til stede ved idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år finder ikke anvendelse frem til d 3. januar 2021. Der må herefter som udgangspunkt i denne periode kun være 10 personer til stede på samme sted samtidig i idræts- og foreningsaktiviteter.
Barer, caféer og restauranter skal holde lukket, herunder også evt. cafeer i klubhuse. Der må dog serveres takeaway.

Ovenstående er gældende fra onsdag den 9. december til og med den 3. januar 2021.

Se de særlige restriktioner for de nævnte områder her: Kulturministeriets hjemmeside om lokale tiltag

 

Tilladt at krydse kommunegrænser - med restriktioner

Ifølge sundhedsmyndighederne er det tilladt at krydse kommunegrænserne ind og ud af de områder, der fra og med onsdag pålægges ekstra restriktioner.

Sundhedsmyndighederne anbefaler kraftigt, at man som borger tager særlige forholdsregler, hvis man har bopæl i en af de berørte kommuner og vælger at bevæge sig uden for de kommuner, hvor der er indført særlige tiltag og restriktioner.

Det betyder, at man, hvis man bor i en af kommunerne og bevæger sig uden for sin egen kommune, bør holde sig til de restriktioner og anbefalinger, som gælder det sted, man har bopæl. Man kan således godt tage i sommerhus i en anden landsdel eller lave udendørsaktiviteter i en anden kommune, som f.eks. at gå tur i skoven, lufte hunden, løbe en tur eller spille fodbold med vennerne.

Omvendt bør man ikke gøre ting, man ikke bør/kan gøre i ens egen bopælskommune, i kommuner, hvor disse tiltag og restriktioner ikke gælder.

 

De lokale restriktioner betyder følgende for opdrættere

For opdrættere bosat i en af ovennævnte 38 kommuner, der har hvalpekuld, der er klar til at rejse hjemmefra, betyder det, at det ER tilladt at lade hvalpekøbere fra andre kommuner komme på besøg og til at afhente hvalpe.

Ligeledes er det også tilladt at lade hvalpekøbere, der er bosat i ovennævnte 38 kommuner, besøge opdrættere i resten af landet.

Forudsat, naturligvis, at man som opdrætter ønsker at lade fremmede besøge ens hjem. Vær opmærksom på, at myndighederne fortsat opfordrer til, at man begrænser omgangen med fremmede mest muligt.

 

De lokale restriktioner betyder følgende for arrangører og deltagere i træning, prøver, konkurrenvcer, skuer, udstillinger mv. :

De nyindførte restriktioner i de nævnte 38 kommuner betyder, at man ikke bør deltage i kultur- og fritidstilbud, som f.eks. hundetræning og konkurrencer, prøver mv. i anden kommune end ens egen, hvis man bor i en af de berørte kommuner.

Det er stadig tilladt at arrangere prøver og træning både indendørs og udendørs, der overholder gældende forsamlingsforbud, i de kommuner, der IKKE er iblandt de nævnte 38 med særlige restriktioner.

Her skal man som arrangør dog være opmærksom på, at deltagere, som er bosat i kommuner med særlige restriktioner, ikke kan deltage. Det kan gøre selve håndteringen af tilmeldinger særlig kompliceret, og derfor er det naturligvis op til den enkelte arrangør at vurdere, om man hellere bør aflyse.

I øvrigt lægger DKK sig, som altid, tæt op af sundhedsmyndighedernes opfordringer, og vi minder derfor om, at der stadig fra sundhedsmyndigheders side er en stående opfordring til i videst muligt omfang at følge rådene om socialt samvær for at begrænse smittespredning mest muligt, herunder at aflyse rent sociale arrangementer og deltagelse i arrangementer, der ikke er “nødvendige”.

 

DKK´S ADMINISTRATION HOLDER LUKKET FOR PERSONLIGE HENVENDELSER

Fordi DKK´s administrationsbygning er beliggende i en af de 38 berørte kommuner, vælger vi at følge myndighedernes opfordringer. Det betyder i at medarbejderne i videst muligt opfang arbejder hjemmefra, ligesom det ikke er muligt at møde personligt op i vores reception. Dette gælder i første omgang frem til og med 3. januar 21.

Læs også

BLOG: Bornholm, Bornholm, Bornholm! Du, min dejlige ferieø

26-08-2021 08:27, af Mona Lindhardt

I foråret lagde jeg vanen tro planer for den kommende sommerferie, med campingvogn og hundeaktiviteter. Jeg har i mange år valgt at afvikle mine ferier i Danmark, primært fordi det bare er så meget nemmere, når mine hunde er mine rejsekammerater. Desuden har Covid 19 begrænset min udlængsel betragteligt

Quattro er Årets Politihund

05-12-2020 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark. 
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris

Kæledyrs betydning under Covid-19

11-08-2020 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For mange mennesker, særligt dem i risikogrupper, har deres kæledyr været afgørende for, at de er kommet godt igennem lockdown

Flere lande forsøger med hunde i kamp mod Covid-19

30-07-2020 12:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har tidligere fortalt, at både England og USA er i gang med at træne hunde til at opsnuse Covid-19. Flere lande går nu samme vej

Kom med til virtuelt halloween K9

23-09-2020 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Corona begrænser og corona gør os kreative. Nu byder Lilleskov Slot op til Danmarks første virtuelle K9 løb for alle

Finske hunde sporer coronasmitte

24-09-2020 14:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Finlands hovedstad har man nu også sat coronahunde ind i lufthavnen 

Ny coronavirus stammer fra hunde

24-05-2021 11:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Forskere har fundet en ny coronavirus, der stammer fra hunde. De mener dog ikke, at der er grund til bekymring

Coronavirus hos kæledyr

28-02-2020 12:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På stort set alle medier blinker Coronavirus i diverse breakingbjælker. Men skal vi nu også til at være nervøse for vores kæledyr? Det har AniCura svaret på

KLUMME: Hunde er vores lykkepiller i pels – særligt under corona-lockdown

26-05-2020 13:43, af Lise-Lotte Christensen

Her får du klummen fra HUNDEN 05/2020. En opløftende klumme af Lise-Lotte Christensen

Grand Danois Klubben gør det igen

01-05-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Savnet til hinanden og en lidende klubkasse er nogle af de ting, der får Grand Danois Klubben til at tænke ud af boksen, og nu har de gjort det igen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.