Grand Danois Klubben gør det igen

01-05-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Savnet til hinanden og en lidende klubkasse er nogle af de ting, der får Grand Danois Klubben til at tænke ud af boksen, og nu har de gjort det igen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke bare deres hunde, der er store. Det er deres kreativitet også. I Grand Danois Klubben er der netop nu gang i endnu et fælles event på afstand. Sidst var det en fælles gåtur for hyggens skyld, men denne gang er det noget større.

Klubben har nemlig formået at få sponsorer til at stille med præmier, så de mange deltagere faktisk også kan få belønninger for deres indsats.

Klubbens nye event går under navnet, Vis os jeres forår med hundene.

Ideen er så, at medlemmerne sender billeder ind af dem og deres hunde. Sender man ét billede ind, får man ét lod i konkurrencen. Det koster 100 kroner. Fire billeder koster 300 og giver fire lodder. Herefter koster hvert billede og dermed lod 75 kroner.

Blandt alle indsendte billeder bliver der trukket lod om de mange præmier, mens det bedste billede også præmieres med en roset.

Derudover bliver alle billeder til sidst samlet på en collage.

– Formålet er at lave noget i fællesskab for klubbens medlemmer, imens Corona desværre holder os fra udstillinger osv. Mange af os er vant til at tilbringe ret mange timer sammen til træning, prøver, udstilling, gåture osv arrangeret af klubben, og vi savner det samvær voldsomt lige nu. Med vores event her håber vi at kunne stille de værste “abstinenser” uden at gå på kompromis med anbefalinger mht. Corona, hvor vi i specialklubben konsekvent har lukket ned for al fysisk klubaktivitet for nuværende, fortæller aktivitetskoordinator Maibritt Larsen.

Mens savnet til de andre medlemmer i klubben vokser sig større og større, risikerer man også, at vejen til bunden af klubkassen bliver kortere. Maibritt Larsen erkender da også, at det er en af grundene til at lave et arrangement som dette.

– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at klubkassen naturligvis lider under aflysning af klubudstillinger osv., så her forsøger vi at pleje både medlemmer og klub-økonomi på én og samme tid, fortæller hun og slår fast, at resultatet af arrangementet bliver et bevis på det sammenhold, der er i hundeklubberne rundt omkring.

– Collagen, som vi afslutter med at lave, giver et stærkt og visuelt billede på det sammenhold, som er rundt i klubberne; ikke mindst i tider, hvor tingene kan være lidt tunge.

Læs også

EDS: Showets første skade er en realitet

18-05-2023 09:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tyske Bonita Stigler tog det med et smil, at hun fik æren af at være den første og forhåbentligt sidste, der kom til skade på EDS

Leo er i bedring og ønsker sig en grand danois

31-01-2023 12:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Leo Nielsen fra duoen Sussi og Leo blev kort før jul indlagt med tarmslyng, som næsten kostede ham livet. Nu er han hjemme igen, og vi har været i kontakt med ham

Tre flotte ældre damer i ringen

14-05-2022 11:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag formiddag kunne man opleve lidt af en sjældenhed i Roskilde, da grand danois gul/tigret skulle finde den bedste veterantæve. Hele fire hunde var tilmeldt, men kun tre mødte op

Aktiviteterne pibler frem

10-06-2020 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstillinger, prøver og konkurrencer er blevet aflyst, generalforsamlinger udskudt og øvrige aktiviteter sat i bero. Frivillige kræfter er sat i venteposition– alt er vendt på hovedet. Skal vi gøre noget eller hvad kan vi gøre?

Covid-19: Peters hund har det godt

21-06-2020 09:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Minkavler Peter Nielsen ejer hunden, Riga, der er testet positiv for covid-19. Ekstra Bladet har været i kontakt med manden, der forsikrer om, at hunden har det godt

Ghita: Husk sammenholdet efter corona

23-03-2020 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Ghita Nørby om, hvad hun får tiden til at gå med her under coronakrisen. Ikke overraskende går meget tid med hunden Aki

Pris på ulovlige hunde eksploderet

29-06-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udbud og efterspørgsel gør lige nu kriminelle hundehandlere rige

Bornholm aflyst

13-05-2020 09:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Øv øv øv. Den internationale udstilling på Bornholm i august er nu også aflyst

Flere lande forsøger med hunde i kamp mod Covid-19

30-07-2020 12:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har tidligere fortalt, at både England og USA er i gang med at træne hunde til at opsnuse Covid-19. Flere lande går nu samme vej

Roskilde 2019: Nordisk rally i Roskilde

10-05-2020 09:25, af Paul Lysholdt

I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.