6 gode råd, hvis din hund bliver ramt af en bil

02-07-2022 09:10, af Astrid Gerd Holtet

Hvad gør du, hvis uheldet er ude og din hund bliver ramt af en bil?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Nogle hundeejere oplever at stå i en alvorlig situation, hvor de er så uheldige at deres hund slipper løs i trafikken, bliver ramt af en bil og kommer slemt til skade. Det kan være en voldsom oplevelse, som de fleste helst vil undgå at forestille sig kunne ske for dem, men jo mere man er forberedt på, hvad man gør når uheldet er ude, jo lettere bliver det at handle rigtigt i situationen, skulle den opstå.

6 gode råd, hvis din hund kommer ud for et uheld i trafikken

1. Sørg for at undgå mere skade

Inden du gør andet, er det vigtigt at sørge for, at både du og hunden ikke udsættes for yderligere fare. Befinder du dig ved en trafikeret vej eller på en vej med dårligt udsyn, er det vigtig at du får gjort bilisterne opmærksom på, at du befinder dig på vejen. Husk du kan ikke hjælpe din hund, hvis du selv kommer til skade.

2. Forhold dig roligt

Er din hund kommet slemt til skade og ligger på vejen, er det vigtigt at du forholder dig roligt, når du nærmer dig hunden, og undgå at gøre hunden mere forskrækket eller stresset end den er i forvejen. Sørg for hunden kan se dig, når du går hen imod den, og snak roligt til den. Det er vigtigt at hunden forholder sig mest muligt i ro indtil den kan flyttes forsvarligt.

3. Tjek luftveje og vejrtrækning

Trækker din hund ikke vejret er det vigtigt at den hurtigt får hjælp, hvis den skal overleve. Tjek om der sidder noget fast i halsen og sørg for at hundens tunge ikke blokerer for vejrtrækningen.

4. Stop blødninger

Bløder hunden meget, kan den hurtigt miste så meget blod, at det kan blive livsfarligt. Det er da vigtigt at du forsøger at stoppe blødningen. Det kan eksempelvis gøres ved at lægge et halstørklæde eller noget andet stof hen over såret og derefter lægge tryk på området.

5. Flyt hunden forsigtigt

Er hunden ramt af en bil og kan den ikke rejse sig, er der en risiko for at der er kommet en skade på rygsøjlen. Her er det vigtigt at du flytter hunden så forsigtigt som muligt for at undgå at forværre en eventuel skade. Har du et tæppe eller et afstivet underlag af en slags, kan du med fordel forsigtigt trække hunden over på det mens den stadig ligger ned, og derefter løfte den op. Med store hunde kan det være nødvendigt at være to personer til at løfte den.

6. Ring til dyrlægen i forvejen

Når du har fået hunden ind i en bil, skal den hurtigst muligt til dyrlægen. Det kan være en god idé at ringe i forvejen for at fortælle at I er på vej. På den måde kan personalet forbedre sig på at I kommer, og behandlingen kan igangsættes med det samme.

/Astrid Holtet, dyrlæge

Læs også

Undgå uheld med løse hunde på stranden

28-09-2023 08:52, af Thomas Bach Jensen

Pr. 1. oktober er det igen tilladt at lade hunden gå løs på de danske strande – men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade. 

Blodtransfusion – hvordan og hvorfor?

21-10-2022 09:58, af Astrid Gerd Holtet

Ved nogle sygdomme eller uheld, kan man opleve at dyrlægen anbefaler en blodtransfusion – vi ser lidt på hvornår hunde kan have gavn af en blodtransfusion og hvordan en transfusion kan foregå

Inkontinens – når hunden ikke kan holde sig

16-08-2022 08:09, af Astrid Gerd Holtet

Inkontinens er en manglende evne til at holde på vandet, og tilstanden ses oftest hos ældre hunde

Hjælp til nye hundeejere: Dansk hvalpeskole lanceres efter rekordhundeår

20-05-2021 08:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I løbet af 2020 blev mere end 67.000 nye hunde registreret i Danmark, hvilket er det største antal nyregistreringer i over 10 år. Hos AniCura, der er en af Europas største grupper af dyrehospitaler, forventer man, at lige så mange danskere vil anskaffe sig en hund i 2021, og derfor har AniCura lanceret en ny digital tjeneste, der skal klæde nye ejere på til tilværelsen med hund

Pindsvineforening advarer hundeejere

29-08-2019 15:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde er nysgerrige, så når de ser et pindsvin griber de gerne fat i det. Det er hverken sjovt for pindsvin, hund eller hundeejer. Her er nogle råd til, hvordan man kan undgå

Venstrepotede hunde er mere betænkelige ved fremmede

14-03-2017 14:23, af Kasper Larsson
Har din hund altid været mere betænkelig og reserveret over for fremmede, og har den en præference for at bruge venstre pote?

Klovn bliver bidt af skræmt kvindes hund

27-10-2016 12:57, af Kasper Larsson
Det er ikke kun Danmark, der har problemer med klovneepidemien. Den uheldige trend er også nået vore svenske naboer

Kom så her, hund

19-01-2018 15:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det kan være svært at overbevise sin hund om, at det er bedst at komme, når man kalder, hvis den nu lige har gang i et eller andet spændende. Her er nogle tips til, hvordan du kan lære din hund at komme, når den kalder.

VIND med Bertas Blog

15-06-2011 14:50, af Anne Kristine Tollestrup
Deltag i Bertas blog-konkurrencen og vind det effektive Hokamix fra Greendog til din hund.

Forgiftninger hos hunde – hvad skal du gøre?

04-02-2018 10:55, af Astrid Gerd Holtet

Der findes en række ting, der er giftige for hunde og som kan være livsfarlige for dem at indtage – vi ser lidt på nogle af de mest almindelige forgiftninger og på, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt