En af de egenskaber, vi mennesker udnyttede, da vi i sin tid valgte at domesticere ulven, var netop, at den vogtede og alarmerede, hvis fremmede nærmede sig. Selvom forholdene er noget anderledes for vores hunde i dag, har de stadig denne egenskab i større eller mindre grad afhængigt af racen.
De fleste hunde lærer at vogte og gø, eksempelvis i haven, når de tilbringer tid alene derude. Der er ingen til at tage ansvar, og så falder det din hund naturligt, at den skal passe på matriklen. Det starter ofte med et lille bjæf af usikkerhed og udvikler sig til regulær gøen. Det, hundene gør ad, passerer haven og er væk - hunden oplever, at dens gøen virkede, og snart er det selvforstærkende at gø, når der passerer nogen ved havelågen.
Hvis hunden gør i haven, går du roligt hen til den uden at sige noget. Stil dig mellem hunden og det den gør af - med front mod hunden. Vis den din håndflade et øjeblik. Lok hunden væk fra hækken og find på noget andet (sjovt), den kan lave indenfor. Ved at benytte denne fremgangsmåde har du vist hunden, at du har kontrol over situationen, og at det ikke er hundens ansvar at passe på haven. Dette gentages hver gang, hunden gør i haven. Det kan være, at du i en længere periode må være i haven med hunden, så du også kan forebygge ved at gå ind foran hunden allerede inden den gør, når der kommer nogen forbi. Du skal vise hunden, at du har kontrol over situationen og tager ansvar.
PS. Denne øvelse er mega svær - så du må være meget ihærdig og konsekvent. Husk at sætte pris på små fremskridt.
Spanielbogen er en håndbog for alle hundeejere – uanset race. Den omhandler alt fra hvalpekøb, hvalpetid, opdragelse, træning og aktivering til livet med den voksne hund og det sidste kapitel i hundens liv.
Det kan være svært at vælge den rette opdrætter, når man skal have hund. Her er nogle spørgsmål fra Spanielbogen, som er gode at stille til opdrætteren
I Spanielbogen fortæller Lotte Evers følgende om, hvilken del af kroppen man bør bruge, når man vælger hund
To hunde giver dobbelt så meget glæde, men ofte også dobbelt så meget besvær. Her er lidt tips fra Spanielbogen om, hvad du bør have i baghovedet, inden du anskaffer dig mere end én hund
De fleste hundeejere kender nok til, at hunden fra tid til anden søger deres ejers opmærksomhed. Men for nogle er det blevet en problematisk adfærd. Vi kigger på, hvad man kan gøre ved sin opmærksomhedskrævende hund
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Ny kategori på vores hjemmeside gør det muligt for dig at teste din viden om mange hunderacer
Savler din hund, når den hører lyden af madskålen, der bliver taget frem? Hvis den gør, skyldes det begrebet klassisk indlæring. Vi ser nærmere på, hvad der ligger bag dette begreb
Juletræet er en fast del af den danske jul, men det fint pyntede træ er ikke altid hundeegnet. Vi har 5 gode råd, der kan gøre dit træ hundevenligt
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Går du og drømmer om at anskaffe dig en hund, så har købhund nu fået en ekstra feature, som gør det nemmere for dig
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.