Var det noget med et stykke med hund? Eller kunne du tænke dig at se to hunde kæmpe til døden? Dette er spørgsmål som enhver dyreelsker bør svare nej tak til. Og nu forsøger USA at udbrede den opfattelse til andre lande, hvor opfattelsen er en noget anden.
Her har man netop vedtaget flere større ændringer i lovgivningen om dyrevelfærd
Man vil fra USA’s side gå ud og fordømme brugen af hundekød i bestemte lande, og det er de amerikanske senatorer Kirsten Gillibrand og Pat Toomey, der har stået i spidsen for arbejdet med at forbyde import og eksport af hundekød.
– Dette er den mest ekstreme form for udnyttelse af hunden på planeten, med måske mere end 30 millioner hunde slagtet for deres kød hovedsagelig i Asien. Passagen af ??lovgivningen sender en vigtig besked, der fordømmer praksis og viser et eksempel for det globale samfund, da vi opfordrer Sydkorea, Vietnam og andre nationer til at afslutte denne praksis, lyder det fra politikerne.
Også dyrekampe får et internationalt hak i tuden. Her sikrer senatet, at langvarige føderale restriktioner for hundekamp og hanekamp, gælder for amerikanske territorier. Dette er femte gang, at den føderale dyrebestyrelseslov er blevet opgraderet i de sidste 16 år og disse nye bestemmelser vil muliggøre en nedbrydning af kampene i Amerikansk Samoa, Guam, Nordmarianerne, Puerto Rico og De Amerikanske Jomfruøer.
Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.
Siden 1898 har Dyreværnet kæmpet for at beskytte og redde udsatte dyr i Danmark. Med internater, mobile dyreklinikker og en stærk stemme for dyrevelfærd fortsætter organisationen sit livsvigtige arbejde
Ny bekendtgørelse, der sætter mindstekrav for hundeopdræt i Danmark og skal sikre bedre dyrevelfærd og sundhed for både nuværende og kommende generationer af hunde, er sendt i høring i Folketinget
Bliver den nye amerikanske præsident Joe Biden, får USA igen et hundemenneske i Det Hvide Hus
Frygt for rabies får USA til at stoppe for import af hunde fra 113 lande, skriver BBC
Her på redaktionen er vi lidt i tvivl. En hund på et surfbræt i havets bølger, er det egentlig noget, hunde bryder sig om?
I USA kan man få arbejde som hundepasser på en restaurant. Jobbet giver 650 kroner i timen
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.