Ulovlig avl på forbudte racer

31-10-2011 13:43, af Tine Luther
Ifølge hundeloven er det forbudt at avle på bl.a. american staffordshire terrier. Visse hundeejere ser stort på dette. Nogle avler endda ulovlige hvalpe gentagne gange, og hundeloven giver ingen sanktionsmuligheder. Det betyder aflivninger af flere sunde og raske hvalpe.
Copyright Ridehesten.com
American staffordshire terrier, også kaldet amstaff, er en af de 13 "forbudte racer". (Modelfoto: Shutterstock)

Efter at have fået et tip om, at der befandt sig ulovligt opdrættede hvalpe på en adresse i Vesterborg på Lolland, troppede politiet torsdag i sidste uge op og hentede hvalpene. Tre hvalpe og en drægtig tæve, alle af racen american staffordshire terrier, som det er forbudt at avle på, blev fjernet fra adressen – hvalpene med henblik på aflivning. Hundenes ejer, en 44-årig mand, får en bøde for overtrædelse af hundeloven – for anden gang! Han har tidligere fået en bøde grundet avl på selvsamme tæve, som han nu har lavet hvalpe på. Ingen sanktionsmuligheder Allerede i maj måned udtalte dyrlæge Henriette Marqvorsen fortvivlet, at hun havde fået til opgave at aflive en masse sunde hvalpe af forbudte racer. Efter aflivningerne kan ejerne så bare fortsætte den ulovlige avl, idet hundeloven ikke giver mulighed for tvangssterilisation – ikke engang af tæver, der er avlet ulovligt på flere gange. Hundeloven giver ingen sanktionsmuligheder over for de mennesker, der avler på ulovlige racer. Forbudte racer Nedenfor ses en liste over de 13 forbudsracer. Hunde erhvervet inden den 17. marts 2010 må ejerne beholde, men på offentlige områder skal hundene føres i snor og bære mundkurv. Visse steder – f.eks. i hundeskove – må hundene dog løbe frit, men de skal altid bære mundkurv. Reglerne gælder også for blandinger, hvori forbudsracer indgår. Loven blev i øvrigt vedtaget på trods af bl.a. DKK’s anbefalinger om ikke at forbyde bestemte racer. Pitbull Terrier Tosa Inu Amerikansk Staffordshire Terrier Fila Brasileiro Dogo Argentino Amerikansk Bulldog Boerboel Kangal Centralasiatisk Ovtcharka Kaukasisk Ovtcharka Sydrussisk Ovtcharka Tornjak Sarplanina Kilde: folketidende.dk og hundeloven

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader