Svømmehale – når halen ikke kan logre

26-05-2022 08:15, af Astrid Gerd Holtet

Mange hunde elsker at bade, men engang imellem kan det blive for meget af det gode. For nogle hunde kan badeturen ende med en smertefuld svømmehale – vi ser lidt nærmere på hvad det er

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mange hunde synes at det er sjovt at svømme, og svømning er en sund og effektiv måde at styrke hundens muskulatur på. En gang imellem kan det dog blive for meget af det gode, og for nogle hunde kan en tur i vandet ende i en svømmehale – en tilstand også kendt under navnene Watertail eller halelammelse. Tilstanden anses for at være en overanstrengelse i forbindelse med at hunden bruger halen til at styre, når den svømmer. Hvad der præcist sker, er ikke helt klarlagt, men tilstanden involverer formentlig en betændelse i nerverne omkring halen, og formentlig også i halemusklaturen.

Får hunden svømmehale hænger halen slapt ned og hunden kan ikke rigtig bevæge den. Haleroden er øm ved berøring, og nogle tæver kan have svært ved at sidde ned, når de skal urinere. Svømmehale kan være en meget smertefuld tilstand og hunden kan virke nedtryk og miste appetitten.

Svømmehale plejer at gå over af sig selv inden for et par dage, hvis halen holdes i ro. Hunden kan behandles med smertestillende medicin, samt medicin der kan dæmpe betændelsestilstanden.

Alle hunde kan få svømmehale, men golden retriever, labrador og andre hunde, der holder af at bade og svømme er i særlig risiko for at udvikle problemet. Generelt er svømning en sund træningsform, men det er vigtigt at moderere svømningen og træne hunden op langsomt, så den ikke overanstrenges. Derudover kan det hjælpe at tørre hunden og holde den varm efter at den har været i vandet. Hunde der let bliver kolde efter deres svømmetur, kan derfor med fordel pakkes ind i varme tæpper eller få et varmt og tørt dækken på.

Hunde der én gang har haft svømmehale, har en større tendens til at få tilstanden igen senere – og hos disse hunde bør man være særlig opmærksom på, at gøre hvad man kan for at forebygge tilstanden.

 

Læs også

Fra 1. april - 1. oktober: Hunden skal i snor på stranden

26-03-2021 12:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark har fået mange nye hundeejere i 2020, der måske ikke er så bekendte med reglerne for hunde ved vand og i skov: Hunde skal generelt være i snor i naturen, men der er undtagelser, f.eks. i de efterhånden mange hundeskove

Din første hund

12-04-2020 10:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Den første hund er som den første kærlighed. Derfor vil vi gerne høre din historie

Hunde konfiskeres i Nordkorea

19-08-2020 15:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens andre lande i Asien bevæger sig mod en mere vestlig fortolkning af det at have hund, så går Nordkorea i den stik modsatte retning

 

Få fotograferet din hund gratis af hunden.dk

05-05-2011 13:26, af Anne Kristine Tollestrup
På HUNDENs stand i Hillerød på weekendens udstilling, kan du få fotograferet din hund gratis.

Hund reddede sin ejer

21-05-2013 08:56, af Maja Golles
74-årig tysk hundeejer kan ganske givet takke sin 2-årige labrador for, at han stadig er i live.

Hvorfor fælder hunde?

24-07-2022 10:30, af Astrid Gerd Holtet

Mange hunderacer fælder – nogle gange til stor frustration for den der skal svinge støvsugeren til dagligt. Mange hundeejere oplever også at problemet er særligt udtalt i foråret og efteråret. Men hvorfor sker det, og hvordan kan man begrænse mængden af hundehår derhjemme?  

Stress og angst: Hunde skal forberedes på nytårsaften

05-12-2017 11:00, af Dyrenes Beskyttelse / pressemeddelelse

Som hundeejer er det vigtigt at planlægge nytåret i god tid, så der bliver taget hensyn til familiens hund. En nytårsaften uden hensyn til familiehunden kan nemlig få varige konsekvenser for den

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.