Skal man blande sig?

10-01-2020 19:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag eftermiddag blev en mand slået i hovedet, fordi han fortalte en hundeejer, at han skulle holde hunden i snor. Hvad mener du? Skal man blande sig, når andre hundeejere overtræder loven

 

Copyright Ridehesten.com
Shutterstock

Der er mange både skrevne og uskrevne regler, man skal overholde som hundeejer. En af de skrevne regler er, at man skal holde hunden i snor i bymæssig bebyggelse, hvis ikke man har fuldt herredømme over hunden. Uden for byer gælder det, at ejeren skal sørge for, at hunden ikke strejfer omkring.

Torsdag eftermiddag mødte en 70-årig mand en anden mand på Hyllingeriis ved Skibby. Den 70-årige mand påpegede, at den anden mand ikke havde sin hund i snor. Hunden løb ifølge den 70-årige rundt ude på vejen.

Det faldt dog ikke i god jord, at han gjorde hundeejeren opmærksom på, at hunden skulle i snor. Hundeejeren gik nemlig lige hen og gav den ældre mand en knytnæve i ansigtet. Det skriver Nordsjællands Politi i deres døgnrapport.

Det var naturligvis synd for den 70-årige, der da også meldte episoden til politiet.

Det fik os til at tænke på, hvordan folk egentlig reagerer, når de ser en hundeejer overtræde enten skrevne eller uskrevne regler.

Ville du for eksempel sige til en anden hundeejer, hvis denne ikke samlede hundelort op efter sin hund?

Ville du sige, hvis en anden hundeejer ikke gik med sin hund i snor?

Ville du blande dig, hvis en hundeejer var streng over for sin hund?

Hvor går grænsen, og bør man egentlig blande sig?

Læs også

1. april skal strandhunden i snor

21-03-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.

En dyr tur med hunden

09-02-2024 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Torsdag morgen kl. 08.38 ringede en skovfoged til Bornholms Politi og anmeldte en 52-årig hundeejer, som nægtede at tage sin hund i snor i et naturbeskyttet område i Aakirkeby.

1. oktober må hunden være løs på stranden

26-09-2022 09:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra den 1. oktober må hunde igen gå uden snor på de danske strande. Dyrenes Beskyttelse opfordrer dog til, at man aldrig slipper hunden løs, hvis man ikke har fuld kontrol over den

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.