De kan andet end at sende fiktive okser på cykler i den jyske by Hammel. På byens neurocenter modtages der patienter med forskellige neurologiske sygdomme eller skader.
At behandle den type patienter kræver nogle gange, at man tænker nyt og anderledes, og det gjorde Hammel Neurocenter tilbage i 2014.
Her startede de nemlig med at bruge terapihunde til deres patienter. Og her fem år senere har de modtaget prisen som Årets Brobygger af Dyrenes Beskyttelse.
– Årets Brobygger nomineres hvert år til en kandidat, der fremmer forståelsen for, eller udbredelsen af, den positive effekt, dyr kan have for mennesker. Derfor er vi rigtig glade for, at prisen er gået til Hammel Neurocenter, siger Britta Riis, Direktør i Dyrenes Beskyttelse.
På neurocentret er man naturligvis også glad for prisen.
– Der er altid et træningsformål med at komme her, men hundenes tilstedeværelse kan give en glæde og et pusterum for mange af patienterne, siger ergoterapeut Inge Himmelstrup Hansen, Hammel Neurocenter.
Udover Årets Brobygger har Dyrenes Beskyttelse også kåret Årets Dyreven og Årets Frontløber.
Årets Dyreven blev dyrlæge Inga Stamphøj fra Lolland. Udnævnelsen begrundes med, at hun er en dyrlæge, der går ind i arbejdet med hjertet, og altid har et smil på læben.
”Inga er en helt. Hun er sådan et menneske, der virkelig brænder for sit fag, og det skinner tydeligt igennem i hendes arbejde. Selvom klokken er 22 en søndag aften, er Inga klar til at hjælpe, og hun har endda et smil på læben,” skriver de frivillige kredsformænd i Dyrenes Beskyttelse, område Storstrøm, der har indstillet hende
Årets Frontløber blev Naturli’, der med sin over 30 år lange indsats har været med til at ændre danskernes madvaner og gøre det dyrevenlige alternativ mere tilgængeligt.
Vi siger stort tillykke til alle vinderne
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.