Kontroversiel afgørelse: Frigg og Marley skal aflives

15-11-2016 11:57, af Kasper Larsson
Østre Landsret besluttede tirsdag, at de to hunde Frigg og Marley skal aflives, da det ikke kan udelukkes, at de er forbudte
Copyright Ridehesten.com
De to hunde Frigg og Marley står til at blive aflivet, med mindre ejeren anker Østre Landsrets dom til Højesteret. (Foto: Foreningen Fair Dog)

Hundene Frigg og Marley, der har været indespærret i to år og hvis ejere bor på Fyn, skal aflives, da det ikke kan udelukkes, at de er ulovlige. Således lyder den principielle dom fra Østre Landsret, skriver BT. Sagen begyndte allerede i 2014, hvor Fyns Politi modtog et anonymt tip om, at der befandt sig ulovlige hunde på en adresse i Odense. I efteråret 2014 hentede Fyns Politi de to hunde, ud fra en beslutning om, at de skulle aflives. Hundenes ejere klagede til Rigspolitiet over afgørelsen – uden held. Rigspolitiet drog samme konklusion som Fyns Politi der mente, at hundene tilhører racen amerikansk staffordshire terrier, eller som minimum en krydsning heraf. Det afvises imidlertid af hundenes ejere der, med hjælp fra Foreningen Fair Dog, har lagt sag an mod Rigspolitiet for at få omstødt hundenes ellers triste skæbne. Omvendt bevisbyrde I sager vedrørende hundeloven er der, modsat eksempelvis voldssager, omvendt bevisbyrde. Dette er ensbetydende med, at ejerne af hundene står med bevisbyrden, og derfor skal bevise, at de to hunde ikke tilhører en ulovlig race. En hunds race kan ikke bestemmes via DNA-test, og ej heller en dyrlæge kan fuldstændigt kortlægge en hunds race. Derfor bør man altid ved køb af hund få dennes stambog i hænde. De to hunde Frigg og Marley er søskende fra samme kuld, og er af blandet race. Sælgeren af hundene har afgivet forklaringen, at deres mor var en blanding, mens faren var en omstrejfende labrador retriever. Men dette var ikke nok til at overbevise dommerne i Østre Landsret. På baggrund af blandt andet Frigg og Marleys udseende og adfærd fandt retten, ”at der var rimelig grund til at formode, at hundene kunne være omfattet af forbuddet”. Ejerne kan søge om tilladelse til at bringe sagen for Højesteret. Spørgsmålet er dog, om de to hunde ville være i stand til at indgå i en familie, efter at have siddet indespærret i et bur i to år, med blot et kvarters menneskelig kontakt dagligt. Foreningen Fair Dog har i et åbent brev til Miljø- og Fødevareudvalget påpeget, at det kan give hundene alvorlige adfærdsmæssige problemer. Kilde: BT.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.