Kom godt igennem juleaften

23-12-2017 08:00, af Astrid Gerd Holtet

Om lidt er det juleaften – og så fyldes de danske hjem med gæster, mad og julesang. Det er en tid hvor familien samles og hygger sig, men hvad er en god juleaften for vores firbenede familiemedlemmer? 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Juleaften skal være en dejlig dag for hele familien, også for vores firbenede venner. Men mange gæster, og højt humør, er ikke nødvendigvis med til at gøre hundens juleaften god – tværtimod kan det være en smule overvældende for den. Så hvad skal du tænke på, når dagen oprinder og festen går i gang? Vi har samlet 5 gode råd til, hvordan hunden får en god juleaften.

1. Husk hunden i juletravlheden

Når det bliver juleaftens dag, har mange travlt med at stege and, koge kartofler og lave sovs, og i travlheden kan man godt komme til at glemme hunden. Husk derfor at få luftet hunden inden juleræset går i gang - en træt og velstimuleret hund, kan også lettere slappe af og være rolig, når gæsterne kommer.

2. Lav et helle til hunden

Får man mange gæster juleaften, kan det godt være overvældende for hunden, især hvis der er mange børn i selskabet. Sørg derfor for, at hunden har et roligt sted, hvor den kan lægge sig og være i fred – på den måde har hunden mulighed for at vælge gæsterne fra, hvis det bliver for meget.

3. Pas på de levende lys

De levende lys på det fine juletræ kan være farlig for en glad hundehale eller en nysgerrig hundesnude, så pas på hunden når lysene tændes, og overvej om I ikke kan placeres dem over hundehøjde.

4. Hold tilbage med madrester

Julemad er ikke det bedste for hunden, og vær derfor varsom med at give den rester. Den fede mad kan give dårlig mave, og i værste fald betændelse i bugspytkirtlen, og andeben kan splintres og give problemer i tarmen. Chokoladen, nødderne og rosinerne bør du også helt holde væk fra hunden.

5. Pas på gavebåndene

Har man en hvalp, en ung hund eller en hund, der bare er glad for at spise ting, skal man være forsigtig med gavebåndet, når der er danset om juletræet og gaverne skal gives. Gavebånd, sløjfer og andre fine ting, kan være spændende for den nysgerrige hund, men får hunden gavebåndet ned i tarmen, kan det give problemer. 

/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

Læs også

Julen er højsæson for forgiftede, syge og tilskadekomne kæledyr

12-12-2023 15:06, af Anne Cecilie Sohl

Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.

Få en god juleaften med hunden

24-12-2021 10:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I aften er det juuuuuleaften, der er længe længe til. Vi glæder os, men vi skal huske at passe godt på hunden, når julemaden fortæres, juletræet pyntes og gaverne pakkes op

5 gode råd til et hundevenligt juletræ

22-12-2021 11:00, af Astrid Gerd Holtet

Juletræet er en fast del af den danske jul, men det fint pyntede træ er ikke altid hundeegnet. Vi har 5 gode råd, der kan gøre dit træ hundevenligt

Derfor er slanger farligere for hunde end for katte

21-04-2022 16:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et slangebid har vist sig at være meget farligere for en hund end for en kat. Australske forskere er nu kommet med et svar på, hvordan det hænger sammen

BLOG: Håb for allergihunde - Allergiplagede Naya hjulpet af zoneterapi

25-03-2022 08:50, af Vivian Birlie

Her får du et blogindlæg fra Vivian Birlie, der har haft en allergisk hund i behandling

BLOG: Sådan gør du når din hund snapper efter godbidder

17-11-2020 12:10, af John Frank Ahm

Jeg kan bestemt ikke lide at blive nappet i fingrene når jeg vil give hunden en godbid. Det kan være ret voldsomt at blive nappet i fingrene og det kan være alt fra et lille nap der næsten ikke kan mærkes til at blodet springer og plaster må findes frem

Politihunde holdt fri – civil hund løste opgaven

22-10-2013 11:40, af Tine Luther
Lørdag formiddag var der ingen hundepatrulje på vagt i Frederikshavn. Heldigvis kunne en civil hund påtage sig opgaven med at opspore både brækjern og tyvekoster efter et indbrud.

Strandturen kan være fatal for din hund

09-08-2018 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom varmen så småt er ved at stilne af, kan en strandtur være fristende. man skal dog være meget opmærksom som hundeejer, skriver Dyreværnet på deres hjemmeside.

TV-program på hundens præmisser

07-09-2017 11:17, af Marie Helene Rigård Rohleder

I disse uger kan du på TV 2 FRI følge otte internathundes jagt på et kærligt og blivende hjem. Dyreværnets adfærdsbehandler, Nina Amdi, bestemmer, hvilken  af de tre familier som må beholde hundene, fordi det er et program på hundens præmisser

Ny DKK-opdrættet hund i Kongehuset

20-08-2019 11:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens vi andre har nydt solens varme stråler har D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie fået ny hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader