Kim Wall og lighundene

29-09-2020 11:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den makabre sag om Kim Wall er i disse dage aktuel igen, da tv-serien, Efterforskningen, kører på TV2. Her får du lidt om, hvordan de svenske lighunde arbejdede

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er tre år siden, sagen om Kim Walls voldsomme død rystede hele Danmark. I går havde tv-serien om sagen premiere på TV2, og det har kanalen udnyttet til at fortælle nye historier fra sagen. En af de historier handler om de svenske lighunde, der blev hentet ind for at hjælpe i eftersøgningen af den svenske journalist.

26. august 2017 flød en torso uden hoved, arme og ben i land på den sydvestlige del af Amager. Det var en kvindetorso. En DNA-test viste, at var Kim Walls torso.

Nu stod efterforskerne med den opgave at finde resten af Kim Walls lig. Uden dette ville det blive svært at bevise, hvordan Kim Wall var død.

Opgaven var enorm for dykkerne, og 29. august fik de hjælp fra svenske lighunde. En hjælp, der i første omgang ikke gav den store succes.

Hundene gøede flere gange fra deres båd på vandet, men hver gang viste markeringerne sig at føre dykkerne ned i et dyb uden spor af den svenske journalist.

Hundene blev kilde til nogen utilfredshed, da dykkerne var trætte af, at hundene gøede uden der var noget under vandet, mens de svenske hundeførere var utilfredse med dykkerne, fordi de ikke fandt noget, hvor hundene markerede.

Efter noget tids eftersøgning lærte efterforskerne, at ligvæske kunne føres 200 meter med strømmen. Derfor blev dykkerne sendt ned i vandet 200 meter fra, hvor hundene havde markeret. Men igen kom dykkerne op til overfladen uden at have fundet noget.

Drabschef Jens Møller Jensen mødte Torben Vang, der er kaptajn på havmiljøskibet Aurora og som har speciale i blandt andet strømforhold i Køge Bugt. Han kunne fortælle, at med strømforholdene kunne ligvæsken have bevæget sig en kilometer. Derfor skulle dykkerne i vandet en kilometer fra hundenes markering.

5. oktober gik dykkerne igen i vandet. Denne gang med større forhåbninger, men igen kom de tomhændede til overfladen.

Dagen efter skete det så. Dykkerne fandt en pose med Kim Walls orange trøje, et par timer senere fandt de et ben, kort efter fandt de endnu et ben, og til sidst fandt de Kim Walls hoved.

Hundene havde gjort deres arbejde godt, og med den rette hjælp kunne dykkerne bruge hundenes markeringer til at finde resterne af Kim Wall.

 

Du kan læse meget mere om eftersøgningen her.

Læs også

Hunde hjælper katastrofeområde på Hawaii

15-08-2023 09:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Øen Maui, der er en del af Hawaii, hærges netop nu af skovebrande. Mange mennesker har mistet livet, og midt i det hele går hunde rundt og leder efter omkomne

Hund og ejer genforenet efter 12 år

22-10-2019 10:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikanske Katheryn Strang fik forleden et opkald, som hun har ventet på i 12 år

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Politihund skal ikke aflives

26-11-2022 09:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det får ikke konsekvenser for den politihund, der mandag aften bed en kvinde, der var blevet væk. Tidligere har Nordjyllands Politi fortalt, at hunden i værste fald kunne risikere aflivning, men efter undersøgelser af handlingsforløbet bliver dette ikke tilfældet

Husker du Hector

05-07-2021 14:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da der i 2018 var VM for schæferhunde i Randers, blev en af deltagernes hunde stjålet. Efter lang tids eftersøgning, blev hunden fundet igen. Hunden hed Hector, og en video på youtube viser, at Hector er i topform

Labradoren Fie reddede julen for Liam på halvandet år

16-01-2018 15:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

19. december rykkede Lis Skøtt og hunden Fie ud til en eftersøgning af en lille drengs høreapparat. Den dygtige Labrador fandt drengens høreapparat og så var julen reddet

Politihund forhindrede selvmord

31-07-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tidligere på sommeren var politiassistent Karsten Hav og hans hund Thor på en lidt speciel opgave, der takket være den dygtige hund endte lykkeligt

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.