Kæledyr bringer familien tættere sammen

16-03-2020 15:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange danske kæledyrsejere oplever, at deres hunde, katte eller heste er med til at styrke fællesskabet i hjemmet, og at de firbenede familiemedlemmer er med til at skabe en følelse af samhørighed i familien. En ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring peger i samme retning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Behovet for at se de logrende haler bevæge sig frem og tilbage i stuerne er så udbredt, at man kan fristes til at sige, at vores firbenede venner er blevet en obligatorisk del af mange danskeres hjem. Tal fra en ny undersøgelse, foretaget af Agria Dyreforsikring, tyder på, at husdyrs selskab er så vigtigt for mennesker, at de kan være med til at styrke sammenholdet i familien. 

Hele 86 procent af de adspurgte danskere angiver i undersøgelsen, at deres kæledyr på den ene eller den anden måde forener familiens medlemmer. Hundeejere scorer højest med 90 procent, dernæst hesteejere med 84 procent og til sidst katteejere med 82 procent. 

– Tillid er nøgleordet, siger Tine Antvorskov, direktør for Agria Dyreforsikring, som forklaring på resultatet i undersøgelsen. 

– Forskning på området viser, at kæledyrsejere besidder bedre sociale evner sammenlignet med andre mennesker. Det er en kvalitet, der skaber tillid mellem mennesker, og som kan komme til udtryk i nærmiljøet, når vi går tur med hunden og hilser på naboer. Men tilliden kan også vise sig i de helt små fællesskaber, nemlig i familierne, forklarer hun. 

Kæledyr er blevet noget, vi ikke kan undvære. De er en integreret del af vores familie, og de skaber en tryghedsfølelse, en gensidig glæde og et fast holdepunkt for både børn og voksne. 

Læs også

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Skolehunden – en uundværlig bedste ven og kollega

07-05-2019 09:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når skolehunden er på job i klassen, er der mere ro og koncentration blandt eleverne – indlæringseffekten er højere og elevernes evne til at vise følelser får også et løft

Du kan stadig nå at være med!

23-09-2012 10:24, af Simone Strandet Sørensen
Du kan nu deltage i Best Friends konkurrence om lækre godbidder fra den populære WellDone familie.

Mest populære hunderacer i 2023

26-01-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Omkring hver femte danske familie har en hund i husstanden, hvilket gør de firbenede væsener til danskernes foretrukne kæledyr. Ifølge opgørelser fra Dansk Hunderegister og Dansk Kennel Klub er det forsat labrador retrieveren, der topper listen som den mest populære hunderace i 2023, men der er også nye racer, der har sneget sig ind blandt favoritterne.

Hund indleveret på internat tror, at den bliver hentet af sin familie. I stedet vil de have en ny hund med hjem

01-12-2016 15:58, af Kasper Larsson
Hunden Zuzu lyser op som et juletræ i det øjeblik, hun ser sine ejere. Desværre havde de ikke i sinde at tage hende med hjem

EDS: Speederen i bund i Store Ring

19-05-2023 09:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lotte Höhrmann og hendes K9 Biathlon for alle crew og familie indtog fredag formiddag Store RIng til en opvisning i K9 Biathlon for alle. Det gik ikke stille for sig

Pas på efterårets agern og kastanjer

21-10-2023 08:07, af Anne Cecilie Sohl

Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.

Vind flotte præmier til din bedste ven

10-07-2012 09:00, af Maja Golles
KONKURRENCE: Eldorado udlover præmier fra Hurtta, så deltag i konkurrencen og vind flotte og brugbare præmier

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundredevis af hunde indtog Kolding motocrossbane

02-05-2024 10:56, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 14. april blev motocrossbanen i Kolding forvandlet til en stor forhindringsbane, da Virbac afholdte motionsløb for hund og ejer.