Hunde og hundeejere er udsatte i den mørke tid

26-11-2011 08:47, af Tine Luther
Sæt masser af reflekser og lygter på både hunde og ejere!
Copyright Ridehesten.com
Vintertid er ”den mørke tid”. Det bliver sent lyst og hurtigt mørkt. Det kan være decideret farligt at færdes ude i trafikken, hvis man ikke er godt oplyst og tænker over, hvordan man færdes langs vejene. (Foto: DKK - Heidi Taymyr)

Vintertid er ”den mørke tid”. Det bliver sent lyst og hurtigt mørkt. Det kan være decideret farligt at færdes ude i trafikken, hvis man ikke er godt oplyst og tænker over, hvordan man færdes langs vejene. Adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen forklarer: Hunde og deres ejere er ekstra udsatte, fordi de typisk går deres lufteture i de mørke timer. Det er ikke kun en god idé for mennesker at have reflekser og lys på i den mørke tid. Hvert år sker der ulykker som følge af påkørsel af hunde, der løber løs. Disse ulykker forårsager ikke bare lidelser for hunden og materielle skader på cykler og biler, men kan også forårsage alvorlige skader på mennesker. Vær synlig - Det gælder om at gøre sig synlig. I dag findes der et utal af refleks muligheder til både hunde og deres ejere. Hundene kan iføres refleksveste samt halsbånd og liner, der reflekterer lys. Ejerne kan også iføre sig refleksveste og -bånd, vælge lyst overtøj i stedet for det mørke osv. Tag en lommelygte med på turen og sæt gerne en eller flere kraftige diodelys på hundens halsbånd og line. Vær sikker - Det gælder også om at færdes sikkert ude med hunden. Hold hunden i kort line. ”Rullesnorsliner” kan være farlige at bruge på befærde steder. Bl.a. cyklister kan have svært ved at se den tynde line, når den er rullet ud, og hvis hunden pludseligt slår et slag ud på vejen, er der stor risiko for en ulykke. Gå i venstre side af vejen, hvis der ikke er fortov og få hunden til at gå væk fra trafikken. Når der kommer modkørende, så stå stille i vejsiden og vink med armen (og refleksbånd!), så du er sikker på, at I er blevet set i vejkanten. De andre trafikanters lys, kan gøre det svært at se ting i vejsiden, så ”bask op med armene”, hvis du er i tvivl om, I er synlige nok, afslutter Lise Lotte Christensen, der opfordrer til at man deler Dansk Kennel Klubs sikkerhedsråd med andre: • Sæt en kraftig lygte i hundens halsbånd og på dig selv • Giv hunden refleksvest på og brug line og halsbånd med reflekser i • Brug selv refleksvest, hvis du går tur i mørke områder • Hold hunden i kort line i trafikken, især om aftenen • Gå i venstre side af vejen - med hunden væk fra trafikken • Stå stille i vejsiden og vink med armen, hvis du er i tvivl om I er synlige nok

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.