Hunde hjælper bedst på eksamensstress

17-05-2021 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I takt med, at foråret springer ud, begynder eksamensnerverne også at pible frem. Ny amerikansk forskning viser nu, at det bedste middel mod stress til eksamen er hunde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Er du en af dem, der skal bruge dele af dette forår med at tonse gennem tonsvis af pensumsider for til sidst at skulle blamere dig ved det grønne bord, så skal du til at anskaffe dig en hund, hvis du ikke allerede har en.

Det er nemlig nu bevist, at hunde virker bedre på eksamensstress end diverse akademiske stresshåndteringskurser. Det skriver Sciencedaily.com.

Bag opdagelsen står en gruppe forskere fra Washington State University i USA, som gennem tre år har testet 309 collegestuderende.

De studerende er tilfældigt blevet koblet på en af tre stressmanagementprogrammer, der varierede fra programmer med interaktion mellem menneske og hund og rent evidensbaserede akademiske programmer.

De tre programmer strakte sig over fire uger for hver studerende, og i den tid målte forskerne på elevernes evner til at planlægge, organisere, motivere, koncentrere sig og memorere, og udfaldet af studiet var tydeligt.

– De akademiske stresshåndteringskurser hjælper typisk ved at lære de studerende, hvordan de skal tackle stress. Vores studie viser, at disse workshops, der minder meget om almindelig undervisning, er mindre effektive for studerende, der i forvejen har det svært. De oplever disse programmer som en almindelig undervisningstime, og det er lige præcis den slags, der får de studerende til at føle sig stressede, siger Patricia Pendry, der er professor i menneskelig udvikling på Washington State University og fortsætter:

– I studiet så vi, at de studerende, der har det svært, havde størst gavn af interaktionen med hundene. Og de gode resultater holdt stadig ved, da vi testede dem seks uger efter, de havde afsluttet programmet.

 

Læs også

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Hunde på jobbet forbedrer arbejdsklimaet og reducerer stress

03-10-2023 08:00, af Louise Trabjerg

En undersøgelse blandt skandinaviske hundeejere viser, at det har en positiv indvirkning både på humøret, på det sociale miljø og på stressniveauet, hvis medarbejderne har mulighed for at tage hund med på job

Hund på jobbet gør os glade og reducerer stress

15-11-2022 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde på jobbet skaber god stemning og bedre arbejdsklima på de danske arbejdspladser. En ny skandinavisk undersøgelse blandt 1.200 hundeejere viser, at hunde på jobbet har en meget positiv virkning på humøret og det sociale miljø – både for hundeejerne og deres kolleger

Nej tak, servicehund forbudt

16-08-2018 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Frank Loklindt Sørensen er for tiden indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov med en psykose. Derhjemme har han god hjælp af sin servicehund. Den er dog ikke velkommen på hospitalet, skriver Aarhus Stiftstidende

Boligministeren positivt indstillet over for servicehunde

16-10-2012 13:07, af Tine Luther
Krigsveteraner og andre, der har servicehund grundet psykiske problemer, er ikke ligestillede med fysisk handicappede, hvad angår bolig og servicehundehold. Dette problem er boligministeren klar til at arbejde for en ændring af.

Superhunde på DR i aften

15-03-2021 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Klokken 20 i aften kan du se første afsnit af en programrække om servicehunde

Hund hjælper sexmisbrugt kvinde af med mareridt

30-01-2020 13:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bentley har lært at vække sin ejer, når hun har mareridt. Mareridt, der stammer fra forfærdelige oplevelser i barndommen

Podcast: Mette Vahlun og servicehunden Agnes

08-09-2022 14:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i maj måned lagde Mette Vahlun et opslag på Facebook, hvor hun gjorde opmærksom på de problemer, der følger med at have en servicehund. Vi har talt med hende om problemerne, glæden og lysten til at oplyse 

Læsehunde kan øge børns lyst til at læse

07-04-2019 08:56, af Astrid Gerd Holtet

Studie peger på, at tilstedeværelsen af en hund, kan øge børns motivation til at læse og hjælpe på deres koncentration

Corona-krisen har gjort førerhunde arbejdsløse

28-04-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste onsdag i april er normalt en dag, de fleste førerhunde ser frem til. Det er førerhundens dag, der i år falder den 29. april. Det betyder normalt, at førerhundene og brugerne besøger skoler og institutioner, taler med masser af mennesker om førerhundens mange evner og vigtige funktion – men ligesom så meget andet i 2020, så bliver dagen helt anderledes. Faktisk har de seneste mange uger budt på en helt anden hverdag for de fleste – også for førerhundene, der er gjort arbejdsløse under pandemien og derfor keder sig bravt

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.