[F1
I Kina spiser de hunde, og det er en af grundene til, at landets hundery ikke er det bedste i verden. Men nu viser ny forskning, at hunden faktisk stammer fra Kina. Det skriver Videnskab.dk.
Alle hunde kan nemlig spores tilbage til nogle hundrede ulve, der for 11.500 - 16.300 år siden blev tæmmet af befolkningen syd for Yangtze-floden i Kina. Herfra bredte hundene sig ud over hele jordkloden Det er resultatet af forskernes undersøgelser af dna fra mere end 1500 hunde.
Indtil nu har man ikke vidst, hvem der først tæmmede ulvene og skabte hunde. men nu viser det sig altså, at det var kineserne, der først kom på ideen.
De ældste hundeknogler er fundet i det sydvestlige Asien, mens fundene fra Europa er cirka 10.000 år gamle.
Forskerne undersøgte mitokondrie-dna fra 1.745 hunde fra forskellige steder på Jorden. Mitokondrie kaldes ofte cellens kraftværk. Forskerne fandt ud af, at den genetiske mangfoldighed var størst i Sydøstasien syd for Yangtze-floden, og det fik dem til at konkludere, at det var her, at ulvene blev tæmmet.
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
Moon Jae-in, præsident i Sydkorea, vil nu have forbudt spisning af hundekød
I snart 60 år har forskere avlet på kæleræve i Sibirien. Nu er rævenes DNA blevet analyseret, og deres gener kan gøre os klogere på både hunde og menneskers adfærd. Det skriver dr.dk
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Siden 1970’erne er Ny Guineas syngende hund ikke blevet observeret i det fri. Nu viser DNA-prøver, at hunden faktisk ikke er uddød, som man troede
Nyt stort studie viser, at DNA-tests kan bruges til at forudsige, hvilke sygdomme en hund kan komme til at lide af. Det bliver en stor hjælp for hundeejere fremover
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Amerikanske forskere kommer med nyt bud på hvordan du kan omregne fra hundeår til menneskeår, baseret på viden om genetik og aldring
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.