Hamborg: Mennesker og dyr i samme grav

21-11-2018 09:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den tyske storby vil man fremover kunne begraves med sit kæledyr. Det skyldes især, at mange mennesker er ensomme og ser deres kæledyr som deres bedste ven

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er ved at være en halvslidt floskel, at hunden er menneskets bedste ven. Men for mange mennesker er det virkeligheden, at de ikke har andre i deres liv end kæledyret.

Når man har hygget sig så godt sammen i det levede liv, hvorfor skulle man så ikke også kunne være sammen, efter døden er indtruffet.

Det lader til at være tanken i Hamborg, hvor man fremover vil tillade mennesker og dyr at blive begravet sammen. Det skriver Sat1.de.

– Vi beskæftiger os primært med ældre mennesker. Hvis deres eneste partnere er dyrene i deres alder, så vil de også gå den sidste vej sammen, lyder det fra talsmand for Hamburgs kirkegårde, Lutz Rehkopf.

Kirkegården Ohlsdorf er udset til at skulle huse de nye gravpar. Kirkegården er den største park kirkegård i verden og med sine 389 hektar er det også Hamborgs største grønne område. Derfor skulle det ikke blive noget problem at finde plads til de tidligere kæledyr, som en afdød også kan have ønske om at tage med sig i graven.

Forudsætningen for den fælles begravelse er, at mennesker og dyr er begravet i urner.

Vil du læse mere om kremering af hunde og andre kæledyr, kan du i det nye HUNDEN læse en artikel om et af Danmarks  dyrekrematorier.

Læs også

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

Firbenet fest i Fredericia

06-02-2024 11:28, af Anne Cecilie Sohl

Vær med når Dansk Kennel Klub i den kommende weekend den 10.-11. februar slår dørene op for årets første hundeudstilling. Udstillingen finder sted i Messe C i Fredericia og med knap 3.000 hunde tilmeldt over de to dage bliver det en kæmpe hundefest, hvor du er garanteret en overdosis af logrende og pelset kærlighed. 

Kvinde dømt for illegal handel med hundehvalpe

29-01-2024 14:26, af Anne Cecilie Sohl

I en tilståelsessag er kvinde nu dømt for at have importeret og solgt hundehvalpe uden de nødvendige tilladelser.

Hund overlevede 6 døgn i stor grav

18-03-2015 09:16, af Tine Luther
Jagt|
En jack russell terrier opholdt sig hele seks døgn i en grævlingegrav.

Hvor gammel er din hund?

03-02-2017 15:14, af Kasper Larsson
Den gængse idé om, at et menneske-år er lig med syv hunde-år er en noget forsimplet forklaring

På spor efter kanin

24-10-2017 12:31, af Maja Schmidt-Mogensen

Maja har været til kaninslæb med sin finske lapphund sammen med Spidshundeklubben. En sjov og udfordrende tur for både menneske og hund. Læs hendes beretning fra spordagen her

Mysteriet i Munkebo: Hunde forgiftes

02-03-2018 14:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Paco mistede for nylig livet i Munkebo. Hunden døde af en forgiftning. Flere mener, at det er et menneske, der med vilje har forgiftet Paco og andre hunde og dyr i området

Indespærret to dage i grav

22-10-2010 09:08, af Tine Luther
En svensk gravhund er reddet efter at have siddet indespærret to dage i en grævlingegrav

Hundens øre er specialiseret til at finde frem til byttet

08-07-2021 15:00, af Astrid Holtet

Hundens øre er opbygget til præcist at kunne lokalisere byttedyr, og det kan høre lyde fra mus og rotter, som menneskeøret ikke kan registrere

Afstemning, hvilken ejer ligner sin hund

19-03-2018 14:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi skal have afgjort  vores lookalike konkurrence. Derfor kan man nu stemme på den kandidat, hvor man synes ligheden mellem hund og menneske er størst

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.