Glæd dig: Julen bringer nyt på hunden.dk

30-11-2018 14:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Næste fredag byder vi på nyt, når fem unge hundemennesker får lov at blogge på hunden.dk. Det kan du følge hver fredag fremover, og du kan møde de fem her

Copyright Ridehesten.com

På hunden.dk har vi store forventninger til vores spændende nyhed, der tager sin start næste fredag. Fremover vil du hver fredag kunne læse nyt fra et ungt hundemenneskes liv. Vi har fået fat på fem særdeles spændende unge mennesker, som glæder sig til at fortælle om deres hverdag.
Vi vil rigtig gerne fortælle om så mange sider af hundelivet som muligt. Derfor er vi rigtig stolte af, at de unge mennesker, som repræsenterer forskellige dele af hundeverdenen, har sagt ja til at blogge for os. Men hvem er de så? Det får du svaret på lige her, hvor de får lov at præsentere sig selv.

 

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Charlotte Laursen

Mit navn er Charlotte Laursen, jeg er 19 år gammel og kommer fra Brande i Midtjylland. Til daglig går jeg i 3.g på Ikast-Brande Gymnasium og har drømmer om, at starte på jurastudiet på Aarhus universitet til sommer. Mit liv handler dog langt fra kun om skole. Jeg er nemlig den stolte ejer af Kennel Gyvellund, et mere end 50 år gammelt opdræt af ruhårede hønsehunde, som jeg har arvet fra min farfar, Arne Laursen. Min store drøm er at lede kennelen videre i samme ånd, som min farfar, men også med nye metoder og tanker for kennelen, som jeg i daglig tale kalder for Team Gyvellund.

Jeg er meget involveret i jagthundesporten, og størstedelen af min fritid bliver brugt sammen med mine hunde på diverse træninger og prøver. Jeg ser ruhåren som en meget alsidig hund, og jeg benytter derfor mine hunde til mange forskellige ting, heriblandt markprøver, efterskudsarbejde, schweiss, udstilling osv.
Jeg mener, at det er vigtigt, at de er dygtige på alle punkter, så hundens alsidighed fremhæves. Dermed ikke sagt at der ikke er discipliner, som jeg foretrækker frem for andre.

Jeg er flittig jæger og har været det, siden jeg var 16 og selvfølgelig bruger jeg også mine hunde til jagt. Faktisk ved jeg ikke noget bedre end at komme ud i naturen med mine hunde og se, at vores hårde arbejde rent faktisk betaler sig. Det er en fantastisk følelse.

Når ikke jeg træner og går på prøver med min egne hunde, så hjælper jeg gerne andre med deres.

 

Copyright Ridehesten.comPrivatfotoFiona Wennberg
Jeg hedder Fiona, og jeg er 14 år. Jeg går ca. 2-3 gange om ugen til agility, og så træner jeg også hjemme i haven. Agility er en sport, som jeg virkelig brænder for. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv og min hund. Hvis jeg prøver noget svært, og det så lykkedes, er det bare det fedeste. Jeg har været på agility landsholdet (voksen-landsholdet) 3 år i træk med min egen hund Thiana. I 2016 var jeg både til VM i Spanien og NM i Norge. At få lov til at løbe holdkonkurrence til et VM som 11-årig i en kæmpestor arena, er en oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. Det var bare så vildt. I år til NM i Finland kom jeg og Thiana på en 6. plads, hvilket jeg er sindssygt stolt af, da det er de 40 bedste i de nordiske lande, som deltager i konkurrencen. Jeg har også deltaget til tre Agility EOJ (European Open Junior) i Slovakiet, Luxemborg og Holland. I Slovakiet vandt jeg og Thiana agilitybanen i kategorien børn mellem (mellem er størrelsen på hunden) og i år i Holland blev jeg og Thiana nummer to på agilitybanen.

Lige nu løber/træner jeg med min egen hund Thiana, og min mors/min hund Saimi. Både jeg og min mor træner, og løber med Saimi.

For et par uger siden løb jeg til et stævne i klasse 3 med både Thiana og Saimi. Man starter i klasse 1, og så rykker man op i klasse 2, og så til sidst klasse 3, og de sværeste baner er i klasse 3. Saimi er meget ung, men alligevel vandt jeg og Saimi en agilitybane og fik vores første agilitycertifikat. Da jeg gik banen, tænkte jeg, at det her er lige en bane for Saimi.
Jeg var virkelig tilfreds med hendes felter, da det er noget, som vi har haft meget fokus på.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Camille Marie Saugmann Ørbæk
I starten af november 2018 blev jeg kåret som årets juniorhandler. Det var en mega fed oplevelse, for at sige det lige ud. På Roskilde udstillingen 2018 vandt jeg juniorhandling alle 3 dage, hvilket selvfølgelig gav mig meget mere blod på tanden, men at gå hen og vinde årets juniorhandler havde jeg ikke troet, jeg ville. Så da jeg søndag i Herning, blev taget ud som en af de 4 der skulle placeres, og så endda blev placeret som nr. 1, var det helt surrealistisk.

Til dagligt går jeg i 1g på Favrskov Gymnasium, og når jeg ikke gør det, bruger jeg enten min tid med venner og veninder ellers træner jeg hunde. Jeg har ingen hunde hjemme, da min mor desværre er allergisk, men så er det heldigt, at jeg kan få lov til at låne en masse dygtige og søde hunde.

Jeg startede med at udstille hunde for 5-6 år siden. Først startede jeg i Corgi klubben, hvor jeg udstillede i barn og hund og derfra har jeg bare holdt fast i udstilling. Jeg elsker dyr, specielt hunde, hvilket også er derfor jeg har holdt fast i udstilling. En af de mange gode oplevelser, jeg har fået fra udstilling, var da jeg var i Norge til Nordisk mesterskab. Jeg fik lov til at repræsentere Danmark, hvilket betød rigtigt meget. Det blev desværre ikke til nogen placering, men en rigtig god oplevelse.

Mange af mine venner og veninder forstår ikke, hvad det er jeg går og laver i min fritid, og jeg er ret sikker på at mange af dem, synes jeg bruger for meget tid på det. For mig er det meget mere end bare at gå med hunde, for mig betyder det rigtig meget, og nok også mere end de går og tror.

Her til marts tager jeg til Crufts i England, for at repræsentere Danmark i juniorhandling. Jeg er rigtig beæret over, at jeg får lov til det og glæder mig utroligt meget

Jeg ser frem til at skrive for hunden, og dele alle mine oplevelser med jer.

 

Copyright Ridehesten.comPrivatfotoKimmie Wolsted
Mit navn er Kimmie Wolsted og jeg bor på Bornholm. Jeg er 13 år og går i 7. klasse. Jeg bor sammen med mine forældre og vores hunde. Med min hund/hunde træner jeg Rally-lydighed og agility. Jeg har min egen hund, Max, og så låner jeg nogle fra min kreds. Jeg træner Rally-lydighed, fordi jeg synes, det er sjovt at lave de forskellige øvelser med hundene, og at man må snakke og rose dem lige så meget man vil. Jeg træner agility fordi jeg elsker, at det aldrig er de samme baner man skal løbe, og at der hele tiden vil være en udfordring man kan få løst og eller lærer noget af. Jeg låner folks hunde for selv at få noget viden om de forskellige hunde, og for at se hvordan de mange hunde er trænet på, og dermed få gode tips til min egen hund.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Cecilie Krarup
Jeg hedder Cecilie Krarup, jeg har nu blogget for HUNDEN i snart halvandet år, hvor folk har kunne følge min hverdag, op- og nedture igennem eventyret. Jeg er 18 år gammel og er netop stoppet som juniorhandler på DKK’s udstillinger.
Igennem 15 år har jeg haft en leg med hundene. De firbenede er ikke kun hunde, men er iblandt mine bedste venner og en kæmpe del af familien. Der er vist ingen tvivl om, at allerede da jeg voksede havde en kærlighed til hundene.

Til hverdag går jeg på Hillerød Handelsgymnasium i 3.g,  og når jeg ikke har gang i opgaver og lektier, går tiden med hundene. For mig er det den bedste måde at bruge fritiden på, og at komme igennem svære tider. De kommer altid med deres logrende haler, når man mest har brug for det.
Da jeg startede som blogger sidste år, havde jeg tre hunde. Desværre har jeg måtte sige farvel begge mine Newfoundlands tæver. I dag har jeg min Kleiner Münsterländer tæve, som jeg viser frem på forskellige shows i både ind- og uland. Vi prøver også at træne til jagt og ellers laver vi sjov og ballade sammen.

Jeg kan nu kigge tilbage på mit juniorhandlereventyr, hvor jeg har opnået mange flotte resultater.
Årets juniorhandler i Newfoundlandklubben 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 og 2016.
I 2016 repræsenterede jeg Danmark til Nordisk Mesterskab og afsluttede 2017 som tredje bedste juniorhandler i Dansk Kennel Klub, hvilket også gjorde jeg stolt kunne repræsentere Danmark til Nordisk Mesterskab. Jeg har derudover opnået placeringer til Sydskånsk Kennelklub mesterskab. Sæsonen 2018 sluttede med en 18. års fødselsdag og anden bedste juniorhandler i Danmark. Det har været stort og har givet mig meget med i min rygsæk igennem årene.
Jeg er startet uddannelsen til DKK ringtræner og glæder mig til at kunne færdiggøre dette. Om lidt sker der noget rigtig vildt i mit liv, som jeg glæder mig til at fortælle meget mere om.
Jeg vil igennem mine blogs fortælle om min hverdag og hvad jeg går og laver med hundene.

Fremover vil disse fem piger skiftes til at skrive et indlæg om ugen på hunden.dk. På den måde tager vi ikke for meget af deres skole- og hundetid

Læs også

BLOG: Årets først udstilling - nu er udstillingsåret endelig begyndt

15-02-2019 16:20, af Camille Marie Saugmann Ørbæk

Camille har taget hul på et nyt udstillingsår

BLOG: Vi melder os klar

08-02-2019 20:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt udstillingsår, ny hund - Det kan kun blive stort

BLOG: Dette blev starten på min rally karriere.

01-02-2019 15:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag den 4 december 2016 var jeg til mit første rally stævne. Det viste sig ikke at være mit sidste

 

 

Et højst usædvanligt venskab

18-09-2013 13:45, af Tine Luther
En hund er bedste ven med en ELEFANT. Se en skøn video af makkerparret via link i denne nyhed.

European Dog Show 2013

29-08-2013 12:41, af Tine Luther
European Dog Show 2013 løber af stablen fra den 30. august til den 1. september – og du kan følge med live via linket i denne nyhed

Minehunde redder masser af liv

12-04-2012 15:04, af Tine Luther
Mange lande verden over har store problemer med landminer. Et af midlerne til at komme problemerne til livs er såkaldte minehunde. Norsk Folkehjelp optræner minehunde til hele verden. Læs mere og se video om minehundene via linket i denne nyhed.

Vildhund i Aalborg Zoo har fået hvalpe

20-11-2014 09:42, af Tine Luther
Den afrikanske vildhunds genpulje kan forhåbentlig udvides via det nyfødte hvalpekuld i Aalborg. Se video af fødslen via link i denne nyhed.

Når mennesket leger vorherre

25-09-2013 14:53, af Tine Luther
I dag har Fødevareministeriet udsendt "Rapport fra arbejdsgruppen vedrørende avl af dyr". Se statements fra Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening med punktvise kommentarer til rapporten i denne nyhed.

Læsehund på tv

09-12-2015 13:00, af Tine Luther
I mandags bragte Aftenshowet et indslag om den seje pige Victoria, der modigt stod frem på TV og fortalte om, hvor svært det kan være at have læseudfordringer - og hvordan en læsehund kan hjælpe. Se indslaget via denne nyhed.

Er du klar til hund?

26-05-2014 14:41, af Tine Luther
Blandt andet Dansk Kennel Klub står bag kampagnen ”Er du klar til hund”. Læs mere – tag testen – se filmen via linket i denne nyhed.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fredagsquiz: Hvad ved du om cavalier king charles spaniel

15-02-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Så er det igen tid til at quizze lidt

Janni Ree kastede stjerneglans over Fredericia

10-02-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den kendte realitydeltager og tidligere oddsetpige Janni Ree udstillede sin nye mops, Cobra, på udstillingen i Fredericia søndag

Så er billederne fra Fredericia online

14-02-2019 08:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Var du i Fredericia i weekenden, eller vil du bare gerne se, hvordan det så ud, så er billederne nu online

Se billederne: Lørdag i Fredericia

09-02-2019 20:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det har været en dejlig hundedag i Fredericia. Her får du en pose blandede billeder fra dagen

Forstyrret nattesøvn?

12-02-2019 08:27, af Astrid Gerd Holtet

At dele seng med en hund, kan være mindre forstyrrende og mere tryghedsskabende, end at dele seng med et andet menneske – det viser et nyt studie fra USA

Kennel Galaksi fik rørende hæder

10-02-2019 09:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I 42 år har Kennel Galaksi eksisteret, og her har man gjort det så godt, at DKK ikke kunne undgå at skulle give dem kennelklubbens opdrætterpris, som er den fineste hæder, man kan få i kennelklubben

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.

HUNDEN i postkasserne

11-02-2019 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne uge dumper det nye nummer af HUNDEN ned i postkasserne, og der er masser af godt læsestof at fordybe sig i

Er din hund en hvalp eller en junior hund?

14-02-2019 15:01, af Marco Ishøj, Anicura

Langt de fleste hundeejere, skelner ikke imellem om deres hund er en hvalp eller junior hund, hvilket kan resultere i, at knogler og muskler ikke udvikles korrekt