Flot comeback af bomuldschampion

08-02-2020 16:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad gør man, når hunden pludselig ikke gider at udstille mere? Man tager naturligvis en pause, også selvom det er en hund i verdensklasse

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som små hvide vattotter popper dagens 39 coton de tulear op langs ring 4 i Hal A. En af cotonerne er en ganske særlig og bestemt herre på snart seks år. Han hedder cotonbrie I love troubles.
Han er mangedobbelt champion. Han har blandt andet vundet flere titler rundt om i Europa, han er junior verdens- og europavinder, og så har han også vundet på Crufts.

Alligevel er det et år siden, han sidst har været i udstillingsringen, og det er da en ganske særlig grund til. 

- Han gad ikke mere, lyder det fra ejer Pernille Schultze. 

- Det var tydeligt, at han ikke syntes, det var sjovt at gå inde i ringen, og så skal han heller ikke. Han havde jo alverdens titler, inden han blev fire, og så er det klart, at man bliver lidt træt, uddyber hun. 

Inden de skal i ringen er Pernille spændt på, hvordan han vil kalre det, men hun mener, at det er tid til at prøve igen. 

- Enten har han lyst eller også har ham ikke. Det må vi jo se. Gider han ikke, så stopper vi naturligvis igen, siger hun, og indrømmer, at det naturligvis har været en svær men naturlig beslutning at holde pause fra udstillingerne.

- Alle vil jo gerne stå med en verdensvinder. Men det skal bare være på hundens præmisser. Gider den ikke, så er der ikke noget at gøre, fastslår hun. 

Inde i ringen ser den smukke coton ud til at nyde at være tilbage i rampelyset. Han stiller sig flot an og løber smukt rundt i ringen. Dommer Tamas Jakkel har da også svært ved at placere 1, 2 og 3 i championklassen, men det ender med en flot tredjeplads med CK. 

Så en ny titel blev det ikke til i Fredericia, men det ser ud til, at vi igen godt kan vænne os til at se den hvide skønhed i de danske udstillingsringe, og det er vi naturligvis glade for.  

Læs også

Disse 10 hunderacer fælder (næsten) ikke

26-10-2023 13:34, af Anne Cecilie Sohl

Er du træt af at støvsuge hundehår hver dag? Eller lider du af allergi over for hunde? Så er der håb forude. Vi har fundet 10 hunderacer, som næsten ikke fælder, og som er ideelle til dig, der elsker hunde, men ikke hundehår.

Målløs BIR-vinder

13-08-2022 12:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Owen Des Fleurs D'Aloes blev bedst i racen hos coton de tulear. Ejer Nemone Lindulf var i den grad en glad vinder

Agria uddeler 6,4 millioner til forskning i hund og kat

27-01-2022 15:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvordan påvirker vores personlighed forholdet til vores hund? Det får vi svar på, men også hvordan katte egentlig kommunikerer med os mennesker og meget, meget mere. Femten nye forskningsprojekter får del i de ni millioner svenske kroner (6,4 mio. dkr)  Agria og SKKs forskningsfond deler ud i 2022. Her finder vi også et projekt fra Danmark, der ser nærmere på diskusprolaps hos gravhunde og den populære selskabshund coton de tulear

Farvel til tibetanerklubben

18-04-2018 14:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter lige godt 40 år er det nu slut med Tibetanerklubben. Faldende medlemstal er skyld i den triste situation. Fremover vil de tibetanske terriere være en del af Klubben for små selskabshunde

 

Dansk Kennel Klub tager konsekvens af sygdom i Norge

17-09-2019 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag aften meldte DKK ud, at norske hunde ikke kan deltage i den kommende weekends udstilling i Ballerup. Derudover er der taget forholdsregler for at forhindre eventuel smitte

Cordmaker Hurdy Gurdy blev Best in Show

19-06-2011 18:00, af Anne Kristine Tollestrup
Det blev en Puli, der løb med den største sejr ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Valby.

Bullmastiff gentog succesen fra i går

02-11-2014 19:16, af Tine Luther
Også i dag blev det bullmastiffen Librrani's High Performance Alonso, der løb med sejren ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Herning.

Her er årets hunde i lydighed

25-09-2017 08:38, af Marie Helene Rigård Rohleder

På weekendens DKK internationale udstilling i Ballerup blev årets hunde i lydighed 2017 kåret efter et helt års spændende konkurrencer

En hund i skyggen - Det er lykken

25-06-2023 13:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vinden er svagere, solen er stærkere. Det er varmere i dag end i går. Helidgivis er udstillerne i Dansk Kennel Klub gode til at finde skygge til deres hunde

Støt juniorhandlerne og vind lækre præmier

16-06-2018 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du på hundeudstilling i Vejen, har du en fantastisk mulighed for at støtte de unge juniorhandlere og måske endda vinde en flot præmie

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.