Fire gode råd: Sådan sikrer du hunden i juletrafikken

22-12-2020 15:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ofte glemmer vi alt om hundens sikkerhed, når vi tager den med på køretur i bilen. Men det er vigtigt, at du sørger for, at Fido er spændt ordentligt fast, særligt når turen går ud på de glatte og trafikerede veje i dagene op til jul og nytår. Læs her hvordan du bedst sikrer hunden på køreturen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er december, danskere fra nær og fjern kører ud for at besøge venner og familie, og det betyder øget trafik på landets motor- og landeveje. Udover den tætte trafik skal vi passe på glatte veje, der kan forekomme efter et særdeles vådt efterår og faldende temperaturer. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at alle passagerer i bilen er sikkert fastspændt - det gælder også hunden.

– I Danmark har vi ingen lovgivning om hundes sikkerhed i bilen, som man f.eks. har i Sverige. Derfor er det vigtigt, at du som hundeejer selv tager ansvar, når du transporterer din hund, fortæller Tine Antvorskov, der er direktør hos Agria Dyreforsikring.

Ved en hård opbremsning kan hunden mangedoble sin vægt, så det er en god idé at fastspænde hunden, også af hensyn til bilens øvrige passagerer. Der findes mange former for biltilbehør til hunden, der kan være afgørende for hundens liv, hvis en ulykke indtræffer. 

Sådan sikrer du bedst hunden på køreturen
Tine Antvorskov giver fire anbefalinger til udstyr, der gør, at din hund sidder mere sikkert og behageligt, når I begiver jer ud i juletrafikken.

1. Hundebur i bilen: Et godt bur kan forhindre, at din hund kastes rundt i kabinen, f.eks. ved meget hårde opbremsninger. Det er en god idé at hundeburet er forankret i bunden eller siderne af bagagerummet, så det ikke kastes rundt i bilen. 

2. Sikkerhedssele til hunde: Der er udviklet specielle sikkerhedsseler til hunde, som beskytter dyret på samme måde som sikkerhedsseler gør til mennesker. Der er forskellige varianter på markedet, hvor nogle endda er kollisionstestet. Sørg for at vælge et sikkert og godkendt mærke til din hund for den bedste beskyttelse. Hunden sidder mest sikkert på bagsædet, hvor den ikke bliver ramt af bilens forreste airbag. Det kan kræve lidt træning før hunden bliver tryg ved selen. En medpassager kan derfor med fordel placeres på bagsædet under kørsel. Undlad at lade hunden sidde alene i bilen med selen på. 

3. Dækken og drikkelse: Vi husker altid vinterjakken, når vi skal på tur i den kolde tid. Hunden kan også få det koldt når den opholder sig i bilen. Hav et dækken med til din hund, hvis den skal opholde sig i bilen, mens du køber julegaver. Husk også på, at din hund skal have adgang til frisk vand, hvis julegaveindkøbene trækker ud.

4. Reflekser: Hvis uheldet skulle være ude, er det en god idé at have en refleksvest med til hunden. Skulle I havne i et uheld, eller hvis bilen pludselig ikke vil køre længere, kan du risikere at skulle stå i vejkanten. Husk derfor refleksvest både til dig selv og hunden.

 

Læs også

Ikke behov for selelov

21-01-2020 08:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Færdselsstyrelsen vurderer ikke, at der er behov for en ny lov om fastspændte hunde under bilkørsel. Transportministeren vil dog kigge nærmere på sagen

Nye flotte ledlygter fra Orbiloc til tusmørket

15-08-2017 14:16, af Anne Ekenberg

I takt med at flere og flere bruger sikkerhedslys, når de er ude med deres hund, er der kommet øget fokus på lygternes kvalitet og fleksibilitet. Nu lancerer Orbiloc – der er kendt for sine kvalitets LED-sikkerhedslys – en ny, smart fastgørelses-enhed, der er udviklet i samarbejde med brugerne. Den nye Quick Mount Adjustable gør det endnu lettere at placere lygten sikkert på hundens halsbånd eller sele.

Halsbånd eller sele? Hvad er det rigtige for din hund?

21-07-2016 14:11, af Kasper Larsson
Der findes et hav af diverse halsbånd og seler, der alle reklamerer med at være det bedste for netop din hund. Nogle hundeejere mener, at det er sværere at styre hunden med sele, mens andre siger, at hundene får ondt i nakken af at bruge halsbånd. Men hvad skal man overveje, når man træffer sit valg?

Pas på Fido i december - julemad er ikke hundeæde

11-12-2017 09:46, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?

Julemad er ikke hundemad

23-12-2022 08:15, af Astrid Gerd Holtet

Mange af de ting vi nyder at spise i forbindelse med julen, er ikke gode for vores hunde

Julen er højsæson for forgiftede, syge og tilskadekomne kæledyr

12-12-2023 15:06, af Anne Cecilie Sohl

Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

Julekalender: Montys jul - afsnit 11

11-12-2019 19:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Monty er for alvor kommet ud i den virkelige verden

Giv en julegave til dyrene

04-12-2017 08:49, af Dyrenes Beskyttelse / pressemeddelelse

Vær med til at skabe julestemning for dyrene på internaterne. Lige nu er der mere end 1.000 dyr, der venter på et nyt hjem på Dyrenes Beskyttelses 8 internater. Giv dem en julegave, som sikrer hjælp og omsorg til de mange dyr, der ikke er så heldige at have en god og kærlig familie at holde jul hos

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

40 års jubilæum for populært hundefoder

03-05-2024 14:28, af Anne Cecilie Sohl

For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands.