Endelig er lyset ved at vinde over mørket, og det skønne forår kan anes ude i horisonten. Men ingen roser uden torne, og derfor har Tails.com lavet en lille liste over forårsblomster, man skal passe på, når man har hund.
Påskeliljer
Selvom påskeliljer er smukke, er de giftige for hunde og kan føre til opkast, diarré og savlen. Nogle hunde elsker at grave huller, uanset om det er i din egen have eller på en gåtur, og det er her, de kan komme i kontakt med påskeliljeløg. Hvis du elsker planten, så overvej at hegne dem af for at holde dem sikkert uden for din hunds rækkevidde.
Azalea
De giver farve i din forårshave, men de kan være giftige for hunde, hvis de indtages og forårsage milde problemer såsom opkastning, diarré og svaghed. De skal helst holdes uden for hundens rækkevidde.
Blåklokker
Denne forårsfavorit er farlig at have i nærheden, hvis du har en nysgerrig hvalp. Ved indtagelse kan de forårsage opkastning, diarré, sløvhed og desorientering hos hunde, da de indeholder glykosider.
Liljer
Indtagelse af liljeknolde er giftig for både hunde og katte, så det er bedst at holde disse uden for dit kæledyrs rækkevidde og være ekstra forsigtig, når du er ude at gå. Selvom ikke alle liljer er giftige for kæledyr, kan de fleste forårsage mavebesvær og andre ubehagelige reaktioner. Hvis din hund spiser en liljeplante, kan det forårsage forstyrrelser i mave/tarm-systemet, herunder opkastning, diarré og mavesmerter. Hvis din hund har fået poterne på en lilje og virker utilpas, er det vigtigt at kontakte din dyrlæge for yderligere råd.
Tulipaner og hyacinther
Mens tulipaner og hyacinter er to af verdens mest populære forårsblomster, anses de for at være giftige for de fleste dyr, inklusive hunde, katte og heste, så hvis du har kæledyr, er det vigtigt at holde dem uden for rækkevidde i dit hjem eller have. Ved indtagelse kan planten forårsage opkastning, diarré og savlen. Hvis din hund spiser en stor mængde af planteløget, kan den opleve ændringer i puls og vejrtrækning, og så skal du søge dyrlæge.
Fra loyale hyrdehunde og traditionsrige jagthunde til små selskabshunde og elegante mynder – lær om de 10 officielle grupper af hunderacer og deres unikke karaktertræk.
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.
Efterårsferien er skudt i gang, og så er det tid til at finde hyggen frem. Og hvis der er noget, der virkelig kan skrue op for hyggen, så er det en filmaften - og helst med en hundefilm!
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene