Endnu en flot juniorhandling

20-06-2021 14:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag klokken 14.00 begyndte den sidste juniorhandlerkonkurrence i denne weekend. Det blev endnu en spændende konkurrence

Copyright Ridehesten.com
Maya DeAngelis vandt søndagens juniorhandling. Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Dommer Hanne Leine Jensen tog søndag smilende imod juniorhandlerne i Store Ring. Først var det den yngste gruppe, der skulle ind i ringen. De ni dygtige handlere, stillede op med otte forskellige racer: To boston terriere, en gammel dansk hønsehund, en saluki, en samojed, en mittelspitz, en border collie, en golden retriever og en flatcoated retriever.

Hanne Leine Jensen gik ned gennem rækken af de unge handlere og hørte dem i deres racer, inden hun sendte dem ud på en lille løbetur, hvor de skulle vise deres evner inden for handling af hunde.

Noget af det bedste ved at sidde tæt på juniorhandlerne, når de er i ringen, er at opleve deres positive måde at tale til hundene og hinanden på. Kærligheden til hundene får I den grad lov til at skinne igennem, og det bliver man altså glad i låget af.

 Videre til finalen gik Kimberly med gammel dansk hønsehund, Andreas med saluki, Silke med border collie og Naya med en flatcoated retriever. Da de fire var taget ud, tog Hanne Leine Jensen en snak med hver af de fem, der ikke var gået videre for at fortælle, hvad de kunne have gjort bedre.

I den ældste gruppe (14-17 år) var der otte deltagere og otte hunderacer. Det var en basenji, en samojed, en korthåret collie, en dansk/svensk gårdhund, en engelsk pointer, en islandsk fårehund, en gammel dansk hønsehund og en pharaoh hound.

Fra denne gruppe gik Maya med basenji, Mathilde med korthåret collie, Sara med engelsk pointer og Frederikke med pharaooh hound videre til finalen.

I finalen blev de fire, der skulle placeres hurtigt udvalgt. Efter at have løbet en tur rundt i ringen fortalte Hanne Leine, at det var fire dygtige juniorhandlere, og at det var detaljer, der afgjorde finalen.

På fjerdepladsen kom Sara med engelsk pointer, tredjepladsen tog Frederikke med pharaoh hound, andenpladsen gik til Silke og hendes border collie, mens Maya tog førstepladsen med sin basenji.

Stort tillykke til alle juniorhandlerne.

Læs også

Frederikke indtog Fredericia

11-02-2024 16:42, af Anne Cecilie Sohl

Årets anden udstillingsdag har budt på endnu en juniorhandling konkurrence og denne gang var det den rutinerede Frederikke Dalgaard Petersen der tog vindertitlen med hjem. 

Naya vandt søndagens juniorhandlingdyst

12-11-2023 15:07, af Anne Cecilie Sohl

Efter søndagens flotte juniorhandling konkurrence vandt danske Naya Kühne Andersen. 

Frederikke løb med sejren i lørdagens juniorhandling

11-11-2023 15:27, af Anne Cecilie Sohl

Lørdagens juniorhandling konkurrence blev vundet af Frederikke Dalgaard Petersen med hunden Vaskurs Welcome to Jumanji Q-dottr.

Bornholm: Bisvinder i tårer

17-08-2019 17:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens hunden tog det ret roligt, var ejer Bitta Wöhliche opløst i glædestårer over at vinde BIS 1 lørdag

Glædestårer på førstedagen i Vejen

10-06-2016 20:02, af Kasper Larsson
DKKs internationale udstilling i Vejen er skudt i gang. Fredagens vinder blev whippeten Twyborn Isabelle Riviére, ejet af Sylvia og Bengt Widén fra Sverige.

Kom til hundenes gallafest på lørdag

23-02-2023 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For første gang står DKK bag Show of Winners, når det pompøse arrangement holdes i Brøndbyhallen på lørdag

Få foreviget din snude på udstillingen i Fredericia

07-02-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når hundeudstillingsåret går i gang i weekenden, er vi naturligvis på plads til at skrive de gode historier og tage en masse fine billeder. Vi har fotostudiet med, så du kan få taget et flot, professionelt billede af din kære hund

Hvad betyder mest for hundens sundhed?

04-02-2024 13:27, af Anne Cecilie Sohl

Hunde har desværre, ligesom alle os andre, en udløbsdato - og for nogle hunde kan vejen derhen være mindre god. Men nu har et forskerhold fra Arizona State University måske fundet en helt essentiel faktor, når det gælder vores hundes sundhed. 

Vi stiller i stærkeste opstilling i Fredericia

06-02-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Snart går det løs med endnu en udstillingssæson, og vi stiller med både fotostudie, fotograf og journalist

Årets landseer er Virus

24-09-2022 14:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På udstillingen i Ballerup er Landseergården's Kissable Kelly blevet bedst i racen, og dermed har hun sikret sig titlen som årets landseer

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.