Coronasikkerheden i top ved Hundetopmøde på Solskinsøen

11-08-2021 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ingen anden dyreart fås i så mange forskellige udgaver: Pelset eller nøgen. Krøllet eller glat. Hurtig eller langsom. Fra 2 kilo til 100 kilo. Og du kan møde dem alle – knap 3.000 forskellige hunde af 185 forskellige racer - til hundeudstilling på Rønne Stadion Nord den 14. og 15. august, hvor coronasikkerheden er i højsædet hos arrangøren

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Når Dansk Kennel Klubs årlige hundeudstilling på Bornholm løber af stablen den kommende weekend, bliver det med coronasikkerheden i top, understreger den ansvarlige arrangør, formanden for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg, Wilfred Olsen.

– Hvert år formår Bornholm at rumme tusindvis af mennesker til Folkemødet. I vores verden er det her »hundenes topmøde« i øen i søen, og derfor sætter vi alle sejl til for at afvikle det både godt og sikkert for alle, både to- og firbenede, forklarer Wilfred Olsen, der er formand for Dansk Kennel Klubs Udstillingsudvalg.

– Sidste år blev vi desværre snydt for den gode oplevelse pga. pandemien. Derfor har vi glædet os ekstrameget til at komme tilbage i år. I Dansk Kennel Klub elsker vi at holde hundeudstilling på Solskinsøen; det er uden tvivl årets hyggeligste udstilling - der er altid en helt speciel stemning, både hos udstillerne og hos dommerne, som vi kun oplever på Bornholm, fortæller Wilfred Olsen.

 

Ansvarlig arrangør

Hundeudstillingen løber over to dage og samler ikke bare hunde og mennesker fra alle dele af landet - der kommer desuden deltagere fra alle de nordiske lande, inkl. Island samt bl.a. Holland, Tjekkiet, Tyskland og Ungarn, men formanden understreger, at arrangørerne har truffet alle mulige forholdsregler.

– Det ligger os meget på sinde at være ansvarlige arrangører, og derfor har vi i DKK under hele pandemien fulgt udviklingen tæt, og vi afvikler vores arrangementer helt i tråd med myndighedernes gældende retningslinjer og naturligvis med dyb respekt for udviklingen af coronasmitten i samfundet, forklarer Wilfred Olsen.

Alle deltagere, medarbejdere og frivillige hjælpere skal derfor forud for udstillingen have erhvervet sig et gyldigt coronapas, og arrangørerne opfordrer desuden både deltagere og tilskuere til at benytte mundbind ved f.eks. kø ved indgange, madboder og lignende.

– Desuden har vi som arrangører udarbejdet den af myndighederne krævede ”sundhedsplan” for større arrangementer, hvori vi bl.a. ved gennemgang af udstillingspladsen har identificeret de hot-spots, hvor der typisk er mest ”run” på, dvs. de steder, hvor folk stimler sig sammen, f.eks. ved indgangene og madboderne. Det har vi derfor taget højde for under planlægningen, og vi har iværksat forskellige initiativer, f.eks. udvidelse af p-forholdene, ekstra indgange, teltzoner, afstand og tydelig skiltning, for at gøre udstillingerne coronasikre – også selv om det bliver med deltagelse af mange mennesker fra alle landsdele og andre lande, understreger Wilfred Olsen.

 

Mød drømmehunden

Drømmer du om at inkludere en ny firbenet kammerat i hjem og hjerte, så er en hundeudstilling det helt rigtige udgangspunkt. Og det uanset om du drømmer om at få et knus af den bamsede sankt bernhardshund, der stammer fra de schweiziske alper – eller om at løbe om kap med den elegante, men lynhurtige afghanske mynde. Eller måske drømmer du om at se vores nationale sejtrækker, grønlandshunden, spille med musklerne på daglig basis? Du kan møde dem alle, og 182 andre hunderacer, i løbet af weekenden:

- Du kan ikke købe en hund med hjem fra en hundeudstilling, men du kan blive meget klogere på, hvad det er for et lille pelset kræ, du selv eller måske børnene er på vej til at forelske sig hovedkulds i, fortæller adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen og fortsætter:

- En hundeudstilling er en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige hunderacer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racerne bedst. Det giver en større sikkerhed for, at du får valgt en hund, som passer til hele familien.

Selv om hundeudstillinger nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund nemlig ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie:

- De enkelte hunderacer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendigt, fortæller Lise Lotte Christensen.

Har du allerede besluttet dig for en hunderace, eller har du hund i forvejen, får du rig mulighed for at købe lidt nyt med hjem i en af de mange boder med specialprodukter til hund og ejer.

 

Mere information:

Udstillingens adresse:

Rønne Stadion Nord, Torneværksvej 1, 3700 Rønne

Bemærk, at udstillingen foregår udendørs.

 

Adgangspriser:

Voksne:    kr. 60,- pr. dag.   

Børn: 6-12 år:    kr. 10,- pr. dag.   

Børn under 6 år:.    Gratis   

Familiebillet (2 voksne + 3 børn)    kr. 120,- pr. dag.   

Entré for gæstehund (+ 3. mdr):    kr. 30,- pr. dag

Læs også

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Ulovlige hundehvalpe solgt på marked

24-01-2011 12:30, af Anne Kristine Tollestrup
På Bornholm nåede en hundeejer at sælge to ulovlige hundehvalpe, før politiet fik stoppet ham og fik resten af kuldet aflivet.

Billeder: Hvordan er rejsen til Bornholm

13-08-2021 12:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Mange er netop nu på vej til Bornholm. Hvordan ser jeres rejse ud? 
 

Billeder fra DKK-udstillingen på Bornholm er online

19-08-2015 11:15, af Tine Luther
Nu kan du se og bestille billeder fra Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Bornholm!

Så er der stemningsbilleder og video fra Bornholm

19-08-2018 07:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Bornholm er i fuld gang. Se flotte stemningsbilleder og video her!

Kald mig bare bolonka

25-06-2023 11:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For at udtale det fulde racenavn skal man ikke have kigget ret dybt i de bornholmske fadøl eller kølige hvidvin. Heldigvis kan man bare kalde racen bolonka

 

En hund i skyggen - Det er lykken

25-06-2023 13:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vinden er svagere, solen er stærkere. Det er varmere i dag end i går. Helidgivis er udstillerne i Dansk Kennel Klub gode til at finde skygge til deres hunde

Rekordstor international hundeudstilling

19-08-2017 20:40, af Marie Helene Rigård Rohleder

I denne weekend afholder Dansk Kennel Klub stor international hundeudstilling på Bornholm. Solskinsøen levede op til sit navn, og lørdagens udstillinger forløb gnidningsfrit. Knap 2000 hunde var tilmeldt dagens udstillinger

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.