Brugte julehjælp på sine hunde

22-12-2014 15:08, af Nina Marie Villadsen
Ifølge avisen.dk brugte en 26-årig kontanthjælpsmodtager julehjælpen fra Hundige og Kildebrønde Kirker på sine tre hunde
Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Shutterstock.com

Alle danskere kan ansøge om julehjælp fra private organisationer og lokale kirker. Pengene må modtagerne i sagens natur bruge, som de vil – det er bare langtfra sikkert, at danskerne på Facebook har lige så meget til overs for dem, der køber ting til deres hunde, som dem, der køber flæskesteg og gaver til børn fra trange kår. Det fandt den 26-årige kontanthjælpmodtager Mille ud af, efter hun havde skrevet på Facebook, at hun netop havde fået julehjælp fra den lokale kirke og for pengene havde købt et nyt pyntehalsbånd og en ny lyserød madskål til sin ene hund og en blå madskål og et kødben til den anden hund. Opslaget er blevet delt 450 gange og har fået tæt på 100 kommentarer. Mange af dem er kritiske over for Mille: ”Julehjælp er jo til folk, der mangler, og det gør du jo ikke, når det er til hunde, selvom jeg ikke får mange penge, ville jeg aldrig søge, da det er til folk, der virkelig ikke kan klare sig ...” ”Nogen personer kan bare ikke se den verden vi lever i .. De bor kun i deres egen lille osteklokke hvor de kun tænker på dem selv.” ”Okay.. Dejligt i fik hvad i ville. Dette er dog over min grænse, men hver sin holdning. Jeg fik afslag på vores og sidder med 2 børn. Alle har ret til søge og hvordan de vælger er deres valg. Men seriøst altså... Undskyld men bliver lidt harm over det du skriver. Nok min indre holdning. Tillykke med det i fik og glædelig jul.” ”Nej men bare det at du søger burde give dig en grim smag i munden.” Til tv2.dk siger Mille, at hun har søgt, fordi hun er på kontanthjælp: - Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville få den. Men det gjorde jeg, og så var jeg ikke i tvivl om, at pengene skulle gå til hundene, for de er mine et og alt. Så skal folk ikke blande sig i, hvad jeg bruger dem til, siger Mille, der ikke ønsker at stå frem med sit efternavn. På Facebook svarer hun kritikerne: ”Forstår godt, det ville hjælpe folk med børn, men nu er det ikke mig, der bestemmer hvem der skal have og ikke have hjælp .. At jeg har valgt at forkæle mine hunde, kan jeg ikke se noget problem i, i forkæler jeres børn, og jeg forkæler mine hunde.” I Hundige og Kirkebrønde Kirkers menighedsråd, vil man nu overveje, om proceduren for julehjælpen skal ændres næste år. - Vi har ikke ressourcer til at sortere, så vi må have tillid til folkesjælen, men måske vi er nødt til at lave det om på grund af den her sag, siger sogne-dirigot Hanne Hummelshøj til tv2.dk. Modtagere af julehjælpen fra Hundige og Kirkebrønde Kirker får i år enten en julekurv eller 400 kroner, hvis man er enlig. Har man har børn, får man 600 kroner ekstra pr. barn. Der er dog et loft på 2000 kroner i alt. Kilde: avisen.dk

Links

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden