BLOG: Sommerferien med hundene var både god og uhyggelig

14-09-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I år gik sommerferien til ødegården i Sverige med mine 3 hunde. Heldigvis deler mine hunde mange af mine interesser, og det er jo nok så vigtigt, hvis ferien skal blive en succes for alle parter. Jeg vil gerne dele nogle af vores oplevelser – gode som chokerende

Copyright Ridehesten.com
På billedet her ses hundene nyde samværet samtidig med, at de tørrer og slapper af efter lange svømmeture. Privatfoto

 

Ferien starter for alvor, når vi står på soldækket på færgen. Der er to grunde til, at vi altid går op på dækket. Den ene er, at man ligefrem kan mærke, skuldrene falder ned og feriestemningen indtræffer. Den anden er, at jeg altid forsøger at give hundene en positiv oplevelse i en given situation, så deres selvtillid vokser, og de bliver socialiseret og robuste. De fleste er meget interesserede i hundene, så de får meget positiv opmærksomhed; bliver tilbudt mad, klap og indsmigrende snak.

 

Dase ved søen i varmen

Denne sommerferie har været præget af meget varme, så mange af dagene har ikke været velegnet til lange vandreture, som vi ellers helst vil bruge tiden på. Men så har vi jo heldigvis mange skønne badesøer. Vi har tilbragt næsten hele dage på steder, der ikke kommer andre, så hundene har kunnet være fri.  Og jeg fik tid til at læse mange gode bøger. Hundene elsker selv at gå på opdagelse på området, og indsnuse de mange nye og spændende lugte.

 

Vandreture og ”natur-agility”

Copyright Ridehesten.com
Her ses hundene sammen på en sten ved et udsigtspunkt. Det ser jo super nemt ud, men det kræver altså lidt samarbejde og træning at få alle 3 til at gøre det samme - og blive stående. Privatfoto

Det blev heldigvis også til nogle gode vandreture. Undervejs på turene laver vi ”natur-agility” – det er sjovt, og hundene elsker det. 
 

Copyright Ridehesten.com
Det kræver også sin hund at holde balancen på disse uendelig lange smalle brædder i myrområderne, som typisk er vådområder. Privatfoto

Man kan jo også blive sulten undervejs, og her forsyner Alma sig med blåbær. Naturen er meget gavmild heroppe, og vi får næsten altid noget spiseligt med hjem afhængigt af årstiden.

Copyright Ridehesten.com
Alma spiser blåbær. Privatfoto

Her ses Alma kigge efter urfuglen i en dertil indrettet hytte. Hytten ligger midt på en 8-talsrute, og den sidste del af ruten er forbudt at vandre om foråret, når urfuglen parrer sig. Til gengæld kan man stå i skjul i hytten og nyde deres parringsdans. Hytten ligger i Långhultamyren, hvis du skulle få lyst til at se deres opvisning.

Copyright Ridehesten.com
Alma kigger efter urfuglen. Privatfoto

 

En uhyggelig oplevelse med køer

På denne uhyggelige vandretur havde jeg en veninde, Anne Marie, med.
Vi startede godt ud med en smuk tur gennem lyngklædt landskab og dramatiske skyer. På et tidspunkt blev terrænet meget kupereret, og vi opdagede pludselig, at der stod en stor flok køer, kalve og endda tyre. Vi var ikke blevet varskoet om dette på noget tidspunkt, og stien førte forbi en del af flokken. Jeg blev urolig, da jeg har læst om en del farlige situationer særligt, når man har hund med. Både mennesker og hunde er blevet slået ihjel af køer i lignende situationer. Naturplejekvæg og kødkvæg er ikke vant til menneskelig kontakt. Denne flok så os måske som rovdyr, der pludselig dukkede op i den blå luft på en bakketop, og truede deres afkom, som de ville beskytte. Allerede på det tidspunkt, sagde jeg til Anne Marie, at vi var nødt til at have en plan A, hvis køerne blev aggressive. Min plan var at have kort afstand til det elektriske hegn, så vi hurtigt kunne rulle under det, hvis der blev behov for det. Køerne fyldte et stort område, så vi måtte gå væk fra stien for at være i nærheden af hegnet. Jeg kunne se, at de blev meget opmærksomme på os og havde strittende ører, hvilket kan være et tegn på, at de begynder at blive aggressive. De begyndte også at gå efter os. Så opdagede vi trappen på billedet, og besluttede os for at bruge den, så vi kunne komme i sikkerhed. Desværre kunne vi ikke komme tilbage til stien, da næsten alle dyrene var kommet ned til lågen og brølede ad os. Vi gik i stedet for parallelt med indhegningen i et nærmest utilgængeligt område med tætvoksende træer, buske og vand. I starten fulgte de os, men efter et stykke tid holdt de op. Da vi mente, at de var tilstrækkeligt langt væk, måtte vi kravle tilbage i indhegningen og skynde os væk samtidig med, at vi selvfølgelig holdt øje med dyrene. Da vi endelig nåede bilen, var vi stadig chokerede og kunne mærke på hundene, at de også havde fanget situationens alvor. Alle var både psykisk og fysisk udmattede, så vi gik tidligt i seng den dag.

Copyright Ridehesten.com
Redningstrappen. Privatfoto

Sidenhen har jeg læst mig til, at man skal gå baglæns væk og kigge væk, så koen tror, at ”rovdyret” har fokus på noget andet end flokken, og det beroliger den. Men problemet er selvfølgelig, at hunden vil holde øje med det store dyr, og så hjælper det jo ikke, at man selv kigger væk. Så min erfaring er, at jeg ALDRIG vil gå ind i et område med køer. Der kan jo selvfølgelig ske det, som skete for os, at man pludselig befinder sig hos køer, og så er det vigtigt, at man er klar over den potentielle fare og tager sine forholdsregler.

 

Tid til hygge og zoneterapi

Heldigvis var der også god tid til at give hundene zoneterapi. Her giver jeg Alma zoneterapi både for at hjælpe hende med hendes rygproblemer og for at booste hendes immunsystem, kredsløb, fordøjelse og energi. Hvis din hund også har problemer, så brug en af mine uddannede Godkendte Hunde-zoneterapeuter og tjek om dit forsikringsselskab dækker.

Alt i alt har det været en dejlig ferie, og vi har alle fået slappet af og samlet ny energi til det arbejde, der ligger og venter lige om hjørnet. Hundene skal være en del på, da mine hunde-zoneterapeut elever snart er færdige med deres uddannelse og skal have deres sidste undervisningsgang. Hundene lægger krop og poter til, når eleverne øver for sidste gang, inden de skal til eksamen, hvor de på hundene viser zoneterapi-systemer og meridianer til censor, dyrlæge Katrine Ravnsfelt, og mig.
Hvis du også vil lære at hjælpe hunde med fx adfærdsproblemer, allergi og smerter, så kig her: www.sanocanis.dk

Copyright Ridehesten.com
Endelig tid til zoneterapi. Privatfoto

 

Læs også

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

Vivian Birlie: Tip om falsk drægtighed

10-06-2020 08:47, af Vivian Birlie

Vi har endnu engang modtaget et tip fra akupunktør, zoneterapeut og forfatter Vivian Birlie. Denne gang giver hun råd om falsk drægtighed

BLOG: Cody havde ressourceforsvar og bed

13-01-2021 08:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kan aggressive hunde blive hjulpet af zoneterapi? Vivian Antonsens Cody kunne, og det er ganske gode grunde til

Stress - Sådan hjælper du din hund

26-06-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Akupunktør, zoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie skriver

BLOG: Sallys historie -del 2 - Sallys ben reddet fra amputation

30-05-2023 09:42, af Vivian Birlie
Blog|

Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt

Tip: Hjælp hunden gennem falsk drægtighed

31-07-2018 14:30, af Vivian Birlie

Vi har atter fået et tip fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her kan du lære om, hvordan du ved hjælp af zoneterapi kan hjælpe din hund gennem falsk drægtighed

Har din hund eller kat øjenproblemer, så se her

16-05-2019 08:09, af Vivian Birlie

Forfatter og institutejer af Sano Canis, Vivian Birlie, giver et råd om øjenproblemer fra sin bog Tryg og tilfreds, som er udkommet på Gyldendal

BLOG: Håb for allergihunde - Allergiplagede Naya hjulpet af zoneterapi

25-03-2022 08:50, af Vivian Birlie

Her får du et blogindlæg fra Vivian Birlie, der har haft en allergisk hund i behandling

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet