BLOG: Mit hundeår 2018

28-12-2018 15:06, af Charlotte Laursen

Dagens blogger er Charlotte Laursen, og hun fortæller om et indholdsrigt år med op- og nedture

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Glædelig jul til alle HUNDEN.DKs læsere. Jeg håber, I alle har nydt den i selskab med venner og familie. Det er i dag blevet min tur til at fortælle jer lidt om min hverdag som hundetosse og ejer af kennel Gyvellund. 2018 lakker mod enden, og det er tid til, at kigge tilbage på året der gik.

Foråret bød på en længe ventet marksæson, Quiet og Jasper, to af kennelens yngre hunde var nu blevet gamle nok til for alvor at begynde træningen på marken. I denne disciplin handler det om, at de stående hunde, som de ruhårede hønsehunde jo er, skal benytte deres medfødte evne til at tage stand for fugle, som de møder på marken. Hvilket vil sige, de nærmest stivner og ”peger” ud for føreren, hvor fuglene gemmer sig. Men for at finde frem til fuglene, er hundene nød til at søge hele marken af. Derfor arbejdes der hårdt for at lære dem at gå i et velanlagt søg. Men foråret var ikke nemt, kulden var hård ved både fugle og hunde. Poterne fik hurtigt skrammer, og der var mange ophold i træningen. Derfor blev det ikke til så meget som ønsket. Quiet, som på nuværende tidspunkt er den af kennelens hunde, jeg har mit primære fokus på, sluttede dog alligevel sæsonen med en lille præmiering. Faktisk var det min første markprøvepræmering, da Quiet er den første hund, som jeg for alvor har dyrket denne disciplin sammen med.

Sommeren bød på masser af apporterings træning, sådan at hundene kunne blive klar til de brugsprøver, som kræves for dem, men selvfølgelig også til efterårets jagter. Vi trænede både på land og vand og med forskellige typer vildt. Prøverne gik langt fra som ønsket, og flere forskellige problemer opstod undervejs og desværre også flere førerfejl. Men sådan er det, det er ikke altid lige nemt at træne hund, og jeg havde da også mange bekymringer om de problemer, som prøverne havde vist mig, ville de mon blive mulige at træne sig ud af? Disse bekymringer har jagtsæsonen heldigvis gjort til skamme. Efter at vi for alvor er kommet i gang her, og hundene har fået lov at slå sig lidt mere løs, og vise hvad de egentlig kan, har det nærmest ikke været muligt, at se skyggen af de problemer der engang var. Siden 1. oktober har det med lidt held blevet til ca. en jagt om ugen. Hver eneste gang kan man se, hvordan de mange timers træning betaler sig, men også hvordan hundene selv udvikler sig fra gang til gang, det er helt fantastisk.

Udstillingsmæssigt har 2018 været et år, hvor jeg har fokuseret primært på kennelens egne hunde. Jeg plejer at udstille for andre, og normalt har jeg haft en 5-6 hunde at udstille pr. gang, og jeg nyder det. Generelt elsker jeg at være i en udstillingsring, og jo flere gange man så kan få lov des bedre, og så bliver det hele også lidt mere spændende, når der er run på. I år har jeg dog måttet prioritere, da flere af kennelens egne hunde har været klar til for alvor at konkurrere her. På de fleste af udstillingerne har resultaterne været over alt forventning. Selvom jeg er utrolig taknemmelig for dem der i årenes løb er sprunget til og har fremvist mine egne hunde, når jeg har haft travlt, så har det nu været meget rart selv at stå der med hundene, når heldet har været med os. Ligeledes har kennelen haft både en hvalp og en baby, som skulle have deres debut i udstillingsringen. Det er altid sjovt at se med de helt små, hvordan de agerer her. Darya og Norma, som de to små hedder, opførte sig dog begge eksemplarisk til trods for minimal træning, og det lader til, at de nyder “spotlightet”.

Mange tak for det år som er gået i hundens tegn. Bilen er nu pakket med hunde og udstyr, og vi vil drage på endnu en jagt. Må I alle komme godt og sikkert ind i det nye år, og husk at passe godt på jeres firbenede venner.

Læs også

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader