BLOG: Hip hurra for hundeløb!

21-04-2021 08:49, af Karoline Sidelmann Brinch

Et år med HPM Dirty Paws - løbeklub for hund og ejer

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Snart et år er gået siden vi var med til at starte HPM Dirty Paws klubben i Danmark. En klub med fokus på at canicross-sporten er for alle hundejere, som har lyst til at løbe med deres hunde. Sikke en fantastisk rejse det har været. I skrivende stund er vi oppe på 22 lokalafdelinger fra Sæby til Bornholm - og flere er på vej. Konceptet er jo egentlig simpelt: kom og løb med andre med hunde og løbere og hyg jer sammen. Men det kræver først og fremmest en masse frivillige kræfter, som har lyst til at være tovholdere og arrangere træning, finde ruter og samle folk. Så herinde vil jeg gerne sige tusind tak til alle mine "medtovholdere", som er med til at gøre dette muligt, og som alle er med til at udbrede kendskabet til sporten herhjemme. Og hjælpe hundeejere over hele landet med at komme igang med at løbe med deres hunde og få en endnu sjovere, alsidig og aktiv hverdag sammen. Så de forhåbentlig også få lyst til at fortsætte med løbeturene, da denne del tit er det sværeste for mange begynder-løbere. Og tak til Virbac for at støtte op og være ansvarlige for klubben.

I vores lokalklub her i Nordsjælland har vi heldigvis fået en fast kerne af canicrossere, som kommer hver mandag til en hyggelig tur i skoven. Vi er typisk mellem 15 og 25 løbere og hunde. Hunde i alle størrelser - og både erfarne løbere og begyndere. Vores motto er, at der er plads til alle. Vores løbeture er ikke for at sætte nye rekorder, men for at have en sjov oplevelse sammen. Hundene elsker at løbe som en flok, og hjernen og næserne får motion samtidig med kroppene, når der løbes af de små, snørklede spor i skoven og hundene skal samarbejde med løberen - og holde øje med og vejre de mange gode dufte i skovbunden. Vi laver også lidt øvelser for både hunde og ejere og hjælper de nye med udstyr og træningstips: Hvilken slags sele skal hunden bruge til canicross, hvordan lærer jeg den "højre" og "venstre" - og hvordan løber vi bedst sammen? Vi løber også lidt tempoløb, bakker og intervaller af og til, som inspiration til, hvordan man kan træne sin løbeform derhjemme. Og laver koordinations- og styrketræning for hundene, så de også har lidt "hjemmearbejde". I årets løb har vi været på klubture til motionsløb, trænet til K9-biathlon (forhindringsløb), lavet juleløb med orienteringsløb med hund - og budt på forskellige virtuelle events i de tider, hvor vi ikke måtte mødes fysisk, bl.a. med "løberbanko" med forskellige øvelser og "safari-løb", hvor deltagerne skulle finde poster i naturen.

I team Nordsjælland mødes vi i forskellige skove rundt om i det nordsjællandske, og på den måde får vores medlemmer også set nye stier og ture, som måske kan inspirere til en gåtur en anden dag. Vi synes, det er sjovt at vise de mange skønne naturområder frem, og introducere folk til at løbe på de små stier.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Stemningen til træning er altid virkelig god. Vi har nu løbet i både sol, blæst, regn, mørke og snevejr. Og vores medlemmer holder heldigvis fast i at deltage. Lige meget hvor uoplagt jeg kan være på sådan en mandag aften, så kommer jeg altid hjem med god energi og en hund, som er dejligt tilfreds efter gode oplevelser. Det fortæller mig også, at denne sport er kommet for at blive - og forhåbentlig kan vokse sig endnu større herhjemme. Følelsen af samarbejdet med hunden - at man begge er aktive og fungerer som et team - er ubeskriveligt god. Og jeg elsker gang på gang at se folk, der ellers hadede at løbe, komme igang og finde glæden ved løb, når det foregår sammen med ens bedste firbenede ven. Mange af os har så travlt i hverdagen, og tiden kan være knap til at nå både motion og gåture med hunden og sørge for en tilstrækkeligt spændende og aktiv hverdag for ens hund. Her et det jo genialt nogle dage at kunne motionere og få oplevelser sammen. Det er også skønt at se, når medlemmerne tager børnene eller "den bedre halvdel" med på turen - så hele familien og hunden får rørt sig sammen.

Tillykke til vores klub med 1 års-dagen her d. 1. maj. Vi håber, klubben vil leve videre i mange år endnu, og at vi vil se endnu flere hundeejere, som får lyst til at løbe med deres hund. Vores klub er i hvert fald åben for alle, og vi glæder os til at hilse på jer i løbesko. Vi fejrer selvfølgelig dagen med en løbetur med vores medlemmer. 

 

Skal I med?

Læs også

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

BLOG: Er din hund fit eller fed

04-03-2021 15:26, af Karoline Sidelmann Brinch

I dag er ”World obesity day” altså dagen med fokus på overvægt, som er et stigende problem hos mennesker - og også hos vores hunde

BLOG: Kender du typen?: Pølseindfanger eller legedræber: Lidt om indkald og dårlige vaner.

09-07-2021 11:52, af Karoline Sidelmann Brinch

Et perfekt indkald kræver masser af træning. Og det er ikke ualmindeligt, at der sniger sig dårlige vaner ind undervejs. 

BLOG: Aktiv hund om sommeren: Go eller no-go?

22-05-2022 08:48, af Karoline Sidelmann Brinch

Sommeren nærmer sig med varme og hastige skridt, men hvordan er det med træning i sommervarmen. Det kan du læse om her

BLOG: Er aktive hunde lykkelige hunde?

15-12-2020 12:39, af Karoline Sidelmann Brinch

Som dyrlæge, hundetræner og løber får jeg mange spørgsmål til, om det er sundt at løbe med sin hund. Her får du svaret

BLOG: Sommerferie: På hundevenlig vandretur

20-07-2021 10:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi elsker at holde ferie med Frida. Og mange ferierejser kan heldigvis sagtens være hundevenlige, hvis man planlægger lidt og træner med sin hund inden

BLOG: Aktiv hund i sommervarmen?

20-05-2021 17:00, af Karoline Sidelmann Brinch

Nu begynder dagene med lunere vejr at dukke op, så hvordan forholder man sig til træning med sin hund?

BLOG: Kom godt i gang med canicross

23-10-2020 12:09, af Karoline Sidelmann Brinch

Jeg får rigtig mange spørgsmål fra løbere og hundejere om, hvordan man bedst kommer i gang med at løbe med sin hund. Først og fremmest vil jeg sige, at der er mange ”rigtige” veje til målet. Meget afhænger af, hvad du gerne vil opnå, din hunds temperament og hvordan den ellers er trænet.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

40 års jubilæum for populært hundefoder

03-05-2024 14:28, af Anne Cecilie Sohl

For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundredevis af hunde indtog Kolding motocrossbane

02-05-2024 10:56, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 14. april blev motocrossbanen i Kolding forvandlet til en stor forhindringsbane, da Virbac afholdte motionsløb for hund og ejer.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.