Aftenskole går i hundene i Aalborg

03-10-2018 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Aalborg har virkelig lagt sig i selen for at arrangere alletiders hundedag. Det er på lørdag.

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Forbipasserende vil nok kigge en ekstra gang, når FOKUS’ kulturhus på Strandvejen fyldes af logrende haler og våde snuder. Aftenskolen inviterer Aalborgs hunde og ejere til Hundens dag d. 6.oktober.

FOKUS dedikerer en temadag til menneskets bedste ven: Hunden, som giver en masse gode grin og skaber nye bekendtskaber. Hundens dag byder på et varieret program af aktiviteter inde som ude.

Alt fra yoga til udstilling for hunde
Uanset om man tager hund med eller ej, er der nyttig viden at hente til Hundens dag d. 6. oktober kl. 10 -15. Dagens program indledes af hundeadfærdsterapeut Irene Jarnved, som fortæller om det gode samarbejde mellem hund og ejer og aktiverer deltagerne med små øvelser undervejs.

Der er indslag som hundeyoga, udstilling for hunde uden stamtavle med Dansk Kennel Klubs nordjyske kreds, og i salen opstilles 10 stande til de medvirkende fagfolk. Her kan købe alt fra solidt aktiveringslegetøj til signerede hundebøger og forsikringer. Der gode råd at hente fra dyrlæger, adfærdsterapeuter og hundefrisører og man kan snuse til hundesvømning og meget mere.  

På de udendørs arealer ved Fjordmarken i Vestbyen er der et udsnit af seriøse nordjyske hundeklubber, som både laver opvisninger og træner hunde og deres ejere i kontakt, lydighed og nosework, altså næsearbejde for aktive snuder, der opsnuser forskellige dufte i forskellige miljøer.

Samarbejde med lokale klubber
De to arrangører Heidi og Julie fra FOKUS er overvældede over den interesse, som initiativet  allerede har fået, både fra kommende gæster og fra den fagligt funderede hundeverden, som de har inviteret ind i et tæt samarbejde, der går på tværs af aftenskole, foreninger og private aktører.

-Vi har fra begyndelsen været meget åbne i vores henvendelse til hundeklubber, virksomheder og alle tænkelige fagpersoner, som beskæftiger sig med hunde, træning og produkter eller services. Og vi har mødt en massiv opbakning omkring vores initiativ, så programmet har nærmest formet sig selv i dét samarbejde. Det har været rigtig sjovt!, fortæller Julie Keldorff fra FOKUS.

Massiv opbakning
Både Heidi og Julie har selv hund på hobbyplan, og det var de sjove hverdagsanekdoter, der skabte ideen om Hundens dag i FOKUS.

-De små historier vi delte med hinanden, fik os på sporet af, at hunde faktisk står for alt det, vi ofte underprioriterer i en travl hverdag: Gode grin, tid, motion, natur og fælleskab. Hunde er dejligt umiddelbare og stryger lige i armene på fremmede, vi ellers ikke havde talt med. Derfor dedikerer vi dagen til viden og hundeglæde. Det er også folkeoplysning for os, fortæller Heidi Kjær fra FOKUS.

En god idé skal som bekendt sælges godt, hvis den skal have en gang på jorden, og heldigvis kan Heidi og Julie konstatere, at hvad gode idéer angår, er deres direktør i FOKUS ret large. Ihvertfald ser de frem til, at omtrent 100 hundeejere snart vil indtage det nyrenoverede kulturhus, og hvad eventuelle hundekonflikter angår, er arrangørerne ved godt mod, da de har garderet sig med fagfolk og gode råd om ”Takt & Pote” for dagen. Vuf vuf!

Arrangørerne melder allerede om udsolgt for billetter med hunde, men der er stadig pladser til arrangementet for folk uden hunde, og ifølge Julie Keldorff er der masser af gode grunde til at købe billet, selvom man ikke tager hunden med:

- Jeg har i hvert fald tre rigtig gode grunde: 1. Du kan besøge alle 11 stande, uden din hund trækker for at hilse på den lækre sveske af en puddel i enden af salen. Derfor kan du faktisk blive færdig med en spændende snak eller få et godt tilbud på alt fra forsikringer til hundesvømning. Din samvittighed er ren som en madskål efter leverpostej, når du kommer hjem. Hvorfor?  - Fordi du har haft tid til at shoppe lidt ekstra og stadig får en doggybag!
2. Du kan opleve hundeadfærdsterapeut Irene Jarnveds foredrag om selvkontrol for hunde. Her får du gode råd med hjem til dig og din hund. Du lærer nye tricks fra de videoer, som Irene viser, og du har ro og tid til at observere, hvordan andre gæster træner øvelserne med deres hunde i salen.
3. Selvom din hund ikke trækker dig ned mod det grønne areal, synes vi, du skal snuse lidt rundt dernede. Alle workshops begynder med, at instruktørerne demonstrerer øvelser eller laver en opvisning med deres hunde. Slå ørene ud og se bagefter, hvordan andre hundejere laver de samme øvelser med deres hund. Det kan du faktisk lære meget af!

Billetter til arrangementet koster 100 kroner og kan købes på www.fokus-folkeoplysning.dk eller tlf. 99 30 10 00

 

Info

Program

09.30: Dørene åbnes for gæster og hunde/uddeling af doggybags (EVENT)

10.00 – 10.05: Velkomst og praktisk info ved arrangører i FOKUS (EVENT)

10.05 - 10.50: Involverende foredrag + øvelser ved hundeadfærdsterapeut Irene Jarnved (EVENT)

11.00 – 11.45: Spørgsmål, bogsalg og signering ved Irene Jarnved (EVENT)

11.00 – 13.00: Salg af frokost v. KaffeFair (EVENT)

12.00 - 12.30: Downward Dog Yoga – Open session (EVENT) Hunde værdsætter nuet: En evne som vi mennesker kunne lære af. Derfor inviterer YOGA HUSET til yoga for dig og din hund. Nærværet og de smidiggørende yogastræk vil bringe jer tættere sammen.

12.00 -13.00: Hundeklubben SAK: Sådan får du kontakt med din hvalp/unghund (GRØNT AREAL) Her træner vi, hvordan du opnår en god kontakt med din hund. Vi gennemgår basisøvelser: Dut, sit, dæk og pladskommando og giver en intro til, hvordan du lærer din hund at følge dig pænt i snor.

12.45 - 13.00: DKK Kreds 7: Ringtræning - Lær at fremvise din hund (GÅRDEN) DKK Kreds 7 giver dig en intro før hundeudstilling. Her lærer du, hvordan du skal fremvise din hund for en dommer. Det er både sjovt og lærerigt, når du skal få din hund til at vise, hvor dejlig den er!

13.00 – 13.30: Familiehunden Schæfervenner: Opvisning i brugshundeprøver (GRØNT AREAL) Her viser vi, hvad kontakten mellem hund og ejer kan bruges til. Vores brugshunde demonstrerer elementer fra det lydighedsprogram, som udgør brugshundeprøver, der er godkendt bredt i Europa.

13.15 - 13.45: Hundeudstilling 1 DKK Kreds 7 (EVENT) Har du lyst til, at en rigtig dommer sætter ord på og vurderer din hund? DKK Kreds 7 inviterer til hundeudstilling for hunde u. stamtavle, men alle kan være med og få en udtalelse og måske en lille roset.

13.15 – 13.45: Betina Hofmann Professionel Hundeinstruktør: Opvisning i nosework (GRØNT AREAL) Vi viser, hvordan vi aktiverer hundens fantastiske snude, og hvad den kan finde i forskellige miljøer.

13.30 – 14.00: Familiehunden Schæfervenner: Lydighedsøvelser med din hund (GRØNT AREAL) Du og din hund kan prøve kræfter med øvelser i lydighed under faglig vejledning af os.

13.45 - 14.00: DKK Kreds 7: Ringtræning – Lær at fremvise din hund (GÅRDEN) DKK Kreds 7 giver dig en intro før hundeudstilling. Her lærer du, hvordan du skal fremvise din hund for en dommer. Det er både sjovt og lærerigt, når du skal få din hund til at vise, hvor dejlig den er!

13.45 – 14.15: Betina Hofmann Professionel Hundeinstruktør: Træn nosework med din hund (GRØNT AREAL) Vi træner dig og din hund i nosework og forklarer, hvorfor det er en god træningsform, hvis du vil have en glad og mentalt stimuleret hund.

14.30 - 15.00: Hundeudstilling 2 DKK Kreds 7 (EVENT) Har du lyst til, at en rigtig dommer sætter ord på og vurderer din hund? DKK Kreds 7 inviterer til hundeud stilling for hunde u. stamtavle, men alle kan være med og få en udtalelse og måske en roset.

15.00: Tak for i dag! (EVENT)

Læs også

HUSK Hundens dag i Tivoli Friheden på lørdag

02-06-2015 13:55, af Tine Luther
Lørdag den 6. juni afholdes ”Hundens dag” i Tivoli Friheden i Århus. Traditionen tro afvikler DKK en raceparade som en del af arrangementet.

Hundens dag: Masser af pels på i sommervarmen

05-06-2018 08:00, af Birte Fromberg

Vi har modtaget denne lille fine historie fra Hundens dag i Skagen fra Birte Fromberg.

Hundens Dag i Tivoli Friheden på lørdag

06-06-2013 14:16, af Tine Luther
På lørdag den 8. juni afholdes der "Hundens Dag" i Tivoli Friheden i Århus.

En weekend med Hunden i Fokus

06-09-2018 14:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden afholder Dansk Kennel Klub årets store hunde-event HUND I FOKUS i og omkring Mørkøv Hallen – en aktiv oplevelse for hele familien OG hunden

Hundene står i kø til jobbet som besøgshund i hele landet

24-05-2013 12:29, af Tine Luther
I dag og i de kommende fire dage besøger flere end 250 hunde og deres ejere plejecentre i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Vamdrup, Greve og Birkerød, hvor TrygFonden Besøgshunde inviterer til session. Hundene skal undersøges af en dyrlæge og testes på en særlig forhindringsbane. Hvis hundene klarer testene, bliver de en del af TrygFonden Besøgshunde, som besøger de ældre og demensramte på plejecentre i hele landet.

1. juni er Hundens Dag

31-05-2019 08:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selv om – eller måske netop fordi - hunden er menneskets bedste ven, kræver et hvalpekøb forberedelse og omtanke. 1. juni sørger lokale hundeklubber og opdrættere for, at du kan opleve hele hunde-raceparaden på tæt hold og få gode råd til det perfekte match

Hunden ville have forhindret indbruddet

30-01-2014 14:03, af Tine Luther
En kvinde er ved byretten i Aalborg dømt for at have indgivet falsk anmeldelse om indbrud og bedrageri. En af de ting, der talte imod kvindens troværdighed, var, at hendes vagtsomme hund var i haven, da indbruddet skulle have fundet sted.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Bravecto sendt til undersøgelse

19-07-2017 12:10, af Anne Ekenberg

På de sociale medier har der længe verseret en heftig diskussion for og imod utøjsmidlet og tyggetabletten Bravecto. Rigtig mange har ikke haft problemer i forbindelse med, at deres hund har indtaget pillen, men nogle har desværre oplevet  mere eller mindre alvorlige bivirkninger. Nu har den europæiske lægemiddelmyndighed, European Medical Agency, set på sagen.

Stor forvirring om mulig hvalpefabrik i Hadsund

08-07-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da den nye dyreværnsenhed i Nordjyllands Politi slog til mod en adresse i Hadsund, mente man, der kunne være tale om en hvalpefabrik. Leder af enheden holder fast i opfattelsen

Hold seniorhunden frisk

14-07-2019 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Med alderen får mange hunde problemer med stive og ømme led i ben og ryg - det kan begrænse hunden og påvirke dens livskvalitet. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe din seniorhund forblive aktiv så længe som muligt

Hunde i vandet ved stranden

07-07-2017 10:11, af Anne Ekenberg

Hunde skal være i snor i sommerhalvåret, når de færdes ved stranden. Men hvad nu, når de er ude i vandet? Hvilke regler gælder så? Og hvad med “Blå flag”- strande?

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

NOSTALGI: Ærligt dommerreferat

15-07-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi bringer her et ærligt referat fra DKK’s internationale udstilling i Aalborg 18-19 oktober 1969 af dommer Alexander Krasilnikoff

Hjælp - min hund vil ikke spise!

09-12-2017 10:21, af Astrid Gerd Holtet

Kortere eller længere perioder med manglende appetit hos hunden er noget mange hundeejere oplever i løbet af hundens liv. Nogle gange er det forbigående og ganske harmløst, andre gange er det udtryk for sygdom. Hvad skal du så holde øje med, når din hund ikke vil spise sin mad?

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?