Aftenskole går i hundene i Aalborg

03-10-2018 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Aalborg har virkelig lagt sig i selen for at arrangere alletiders hundedag. Det er på lørdag.

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Forbipasserende vil nok kigge en ekstra gang, når FOKUS’ kulturhus på Strandvejen fyldes af logrende haler og våde snuder. Aftenskolen inviterer Aalborgs hunde og ejere til Hundens dag d. 6.oktober.

FOKUS dedikerer en temadag til menneskets bedste ven: Hunden, som giver en masse gode grin og skaber nye bekendtskaber. Hundens dag byder på et varieret program af aktiviteter inde som ude.

Alt fra yoga til udstilling for hunde
Uanset om man tager hund med eller ej, er der nyttig viden at hente til Hundens dag d. 6. oktober kl. 10 -15. Dagens program indledes af hundeadfærdsterapeut Irene Jarnved, som fortæller om det gode samarbejde mellem hund og ejer og aktiverer deltagerne med små øvelser undervejs.

Der er indslag som hundeyoga, udstilling for hunde uden stamtavle med Dansk Kennel Klubs nordjyske kreds, og i salen opstilles 10 stande til de medvirkende fagfolk. Her kan købe alt fra solidt aktiveringslegetøj til signerede hundebøger og forsikringer. Der gode råd at hente fra dyrlæger, adfærdsterapeuter og hundefrisører og man kan snuse til hundesvømning og meget mere.  

På de udendørs arealer ved Fjordmarken i Vestbyen er der et udsnit af seriøse nordjyske hundeklubber, som både laver opvisninger og træner hunde og deres ejere i kontakt, lydighed og nosework, altså næsearbejde for aktive snuder, der opsnuser forskellige dufte i forskellige miljøer.

Samarbejde med lokale klubber
De to arrangører Heidi og Julie fra FOKUS er overvældede over den interesse, som initiativet  allerede har fået, både fra kommende gæster og fra den fagligt funderede hundeverden, som de har inviteret ind i et tæt samarbejde, der går på tværs af aftenskole, foreninger og private aktører.

-Vi har fra begyndelsen været meget åbne i vores henvendelse til hundeklubber, virksomheder og alle tænkelige fagpersoner, som beskæftiger sig med hunde, træning og produkter eller services. Og vi har mødt en massiv opbakning omkring vores initiativ, så programmet har nærmest formet sig selv i dét samarbejde. Det har været rigtig sjovt!, fortæller Julie Keldorff fra FOKUS.

Massiv opbakning
Både Heidi og Julie har selv hund på hobbyplan, og det var de sjove hverdagsanekdoter, der skabte ideen om Hundens dag i FOKUS.

-De små historier vi delte med hinanden, fik os på sporet af, at hunde faktisk står for alt det, vi ofte underprioriterer i en travl hverdag: Gode grin, tid, motion, natur og fælleskab. Hunde er dejligt umiddelbare og stryger lige i armene på fremmede, vi ellers ikke havde talt med. Derfor dedikerer vi dagen til viden og hundeglæde. Det er også folkeoplysning for os, fortæller Heidi Kjær fra FOKUS.

En god idé skal som bekendt sælges godt, hvis den skal have en gang på jorden, og heldigvis kan Heidi og Julie konstatere, at hvad gode idéer angår, er deres direktør i FOKUS ret large. Ihvertfald ser de frem til, at omtrent 100 hundeejere snart vil indtage det nyrenoverede kulturhus, og hvad eventuelle hundekonflikter angår, er arrangørerne ved godt mod, da de har garderet sig med fagfolk og gode råd om ”Takt & Pote” for dagen. Vuf vuf!

Arrangørerne melder allerede om udsolgt for billetter med hunde, men der er stadig pladser til arrangementet for folk uden hunde, og ifølge Julie Keldorff er der masser af gode grunde til at købe billet, selvom man ikke tager hunden med:

- Jeg har i hvert fald tre rigtig gode grunde: 1. Du kan besøge alle 11 stande, uden din hund trækker for at hilse på den lækre sveske af en puddel i enden af salen. Derfor kan du faktisk blive færdig med en spændende snak eller få et godt tilbud på alt fra forsikringer til hundesvømning. Din samvittighed er ren som en madskål efter leverpostej, når du kommer hjem. Hvorfor?  - Fordi du har haft tid til at shoppe lidt ekstra og stadig får en doggybag!
2. Du kan opleve hundeadfærdsterapeut Irene Jarnveds foredrag om selvkontrol for hunde. Her får du gode råd med hjem til dig og din hund. Du lærer nye tricks fra de videoer, som Irene viser, og du har ro og tid til at observere, hvordan andre gæster træner øvelserne med deres hunde i salen.
3. Selvom din hund ikke trækker dig ned mod det grønne areal, synes vi, du skal snuse lidt rundt dernede. Alle workshops begynder med, at instruktørerne demonstrerer øvelser eller laver en opvisning med deres hunde. Slå ørene ud og se bagefter, hvordan andre hundejere laver de samme øvelser med deres hund. Det kan du faktisk lære meget af!

Billetter til arrangementet koster 100 kroner og kan købes på www.fokus-folkeoplysning.dk eller tlf. 99 30 10 00

 

Info

Program

09.30: Dørene åbnes for gæster og hunde/uddeling af doggybags (EVENT)

10.00 – 10.05: Velkomst og praktisk info ved arrangører i FOKUS (EVENT)

10.05 - 10.50: Involverende foredrag + øvelser ved hundeadfærdsterapeut Irene Jarnved (EVENT)

11.00 – 11.45: Spørgsmål, bogsalg og signering ved Irene Jarnved (EVENT)

11.00 – 13.00: Salg af frokost v. KaffeFair (EVENT)

12.00 - 12.30: Downward Dog Yoga – Open session (EVENT) Hunde værdsætter nuet: En evne som vi mennesker kunne lære af. Derfor inviterer YOGA HUSET til yoga for dig og din hund. Nærværet og de smidiggørende yogastræk vil bringe jer tættere sammen.

12.00 -13.00: Hundeklubben SAK: Sådan får du kontakt med din hvalp/unghund (GRØNT AREAL) Her træner vi, hvordan du opnår en god kontakt med din hund. Vi gennemgår basisøvelser: Dut, sit, dæk og pladskommando og giver en intro til, hvordan du lærer din hund at følge dig pænt i snor.

12.45 - 13.00: DKK Kreds 7: Ringtræning - Lær at fremvise din hund (GÅRDEN) DKK Kreds 7 giver dig en intro før hundeudstilling. Her lærer du, hvordan du skal fremvise din hund for en dommer. Det er både sjovt og lærerigt, når du skal få din hund til at vise, hvor dejlig den er!

13.00 – 13.30: Familiehunden Schæfervenner: Opvisning i brugshundeprøver (GRØNT AREAL) Her viser vi, hvad kontakten mellem hund og ejer kan bruges til. Vores brugshunde demonstrerer elementer fra det lydighedsprogram, som udgør brugshundeprøver, der er godkendt bredt i Europa.

13.15 - 13.45: Hundeudstilling 1 DKK Kreds 7 (EVENT) Har du lyst til, at en rigtig dommer sætter ord på og vurderer din hund? DKK Kreds 7 inviterer til hundeudstilling for hunde u. stamtavle, men alle kan være med og få en udtalelse og måske en lille roset.

13.15 – 13.45: Betina Hofmann Professionel Hundeinstruktør: Opvisning i nosework (GRØNT AREAL) Vi viser, hvordan vi aktiverer hundens fantastiske snude, og hvad den kan finde i forskellige miljøer.

13.30 – 14.00: Familiehunden Schæfervenner: Lydighedsøvelser med din hund (GRØNT AREAL) Du og din hund kan prøve kræfter med øvelser i lydighed under faglig vejledning af os.

13.45 - 14.00: DKK Kreds 7: Ringtræning – Lær at fremvise din hund (GÅRDEN) DKK Kreds 7 giver dig en intro før hundeudstilling. Her lærer du, hvordan du skal fremvise din hund for en dommer. Det er både sjovt og lærerigt, når du skal få din hund til at vise, hvor dejlig den er!

13.45 – 14.15: Betina Hofmann Professionel Hundeinstruktør: Træn nosework med din hund (GRØNT AREAL) Vi træner dig og din hund i nosework og forklarer, hvorfor det er en god træningsform, hvis du vil have en glad og mentalt stimuleret hund.

14.30 - 15.00: Hundeudstilling 2 DKK Kreds 7 (EVENT) Har du lyst til, at en rigtig dommer sætter ord på og vurderer din hund? DKK Kreds 7 inviterer til hundeud stilling for hunde u. stamtavle, men alle kan være med og få en udtalelse og måske en roset.

15.00: Tak for i dag! (EVENT)

Læs også

National udstilling i pinsen

19-05-2012 09:20, af Tine Luther
Dansk Kennel klub – kreds 7 afholder national udstilling i Aalborg. Over 100 forskellige racer er tilmeldt.

Hundene står i kø til jobbet som besøgshund i hele landet

24-05-2013 12:29, af Tine Luther
I dag og i de kommende fire dage besøger flere end 250 hunde og deres ejere plejecentre i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Vamdrup, Greve og Birkerød, hvor TrygFonden Besøgshunde inviterer til session. Hundene skal undersøges af en dyrlæge og testes på en særlig forhindringsbane. Hvis hundene klarer testene, bliver de en del af TrygFonden Besøgshunde, som besøger de ældre og demensramte på plejecentre i hele landet.

Ny hundeskov på 80 tønder land

10-03-2012 08:19, af Tine Luther
I dag, lørdag, åbner Aalborg Kommune sin hidtil største hundeskov.

Hund reddet op af havnebassin

11-06-2011 10:50, af Tine Luther
En ung mand sprang i vandet i Aalborg Havn for at redde sin unghund op.

Lille hund bidt ihjel

29-07-2011 09:39, af Signe Wiese
Et møde med en rottweiler, der stod bundet udenfor et indkøbscenter i Aalborg, blev i weekenden fatalt for en lille hund af racen pomeranian

Hundens Dag i Tivoli Friheden

01-07-2011 14:06, af Anne Kristine Tollestrup
Vejret holdt tørt, da man i weekenden kunne opleve smukke hunde i Tivoli Friheden i Aarhus.

En weekend med Hunden i Fokus

06-09-2018 14:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden afholder Dansk Kennel Klub årets store hunde-event HUND I FOKUS i og omkring Mørkøv Hallen – en aktiv oplevelse for hele familien OG hunden

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Betinget fængsel i enorm vanrøgtssag

12-10-2018 13:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den hjerteskærende sag om vanrøgt mod 61 hunde i Gjerlev ved Randers er den 71-årige kvinde netop blevet idømt et års betinget fængsel

Hectors ejer: Tak Danmark

07-10-2018 17:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom turen til Danmark har været noget speciel for amerikaneren Mark Saccoccio, er han glad for den måde, danskerne har behandlet ham på

Hunde i bil led ikke overlast

10-10-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær

Fredagsquiz: Hvad ved du om de belgiske hyrdehunde

12-10-2018 08:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Denne uges fredagsquiz er lidt anderledes, da den omhandler fire hunde. Anledningen er, at Magasinet HUNDEN udkommer i næste uge med et raceportræt af de belgiske hyrdehunde. God fornøjelse

Er hunde særligt kloge?

10-10-2018 08:21, af Astrid Gerd Holtet

En gennemgang af forskningen inden for hundes intelligens peger på, at vi måske har en tendens til at overvurdere vores firbenede familiemedlemmer

Dyrehelt: Hund hjalp ung pige gennem svær depression

13-10-2018 08:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I gymnasiet havde Jórunn fra Næstved så høje krav til sig selv, at hun gik nedmed en voldsom depression. Under sit lange sygdomsforløb kæmpede hun med viljen til at leve. Mens lægerne prøvede alt for at hjælpe, var det hunden Sisu, der blev Jórunns redningsmand. Nu er han sjællandsk regionsvinder i Agria Dyreforsikrings konkurrence “Danmarks Dyrehelt 2018”

Måske kan kosttilskud hjælpe på adfærdsproblemer

11-10-2018 15:19, af Astrid Holtet

Et tilskud af omega-3 fedtsyrer, magnesium og zink, kan måske mindske nogle typer af adfærdsproblemer hos hunde, viser et nyt studie

To mænd sigtet i sagen om Hector

15-10-2018 13:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Østjyllands Politi har anholdt og sigtet to personer i sagen om kidnapningen af hunden Hector

BREAKING: DANSK VERDENSMESTER

07-10-2018 10:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu skulle den altså være god nok

Bliv set i mørket

09-10-2018 08:17, af Astrid Gerd Holtet

Når mørket falder på er hundeluftere – og andre der færdes i trafikken – i større risiko for at komme til skade i trafikken. Med lys og reflekser, kan du nedsætte risikoen for at komme galt afsted